keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Disney Tag -kysely

Uuden vuoden kunniaksi blogin ulkoasu uudistui! :)
Pahoittelen jos blogi on välillä näyttänyt aikamoiselta sekamelskalta kun olen yrittänyt muokkailla pohjaa mieleisekseni. Nyt alkaa kuitenkin olla valmista, mutta kerrottehan jos jotain ongelmia esiintyy niin yritän sitten niitä parhaan osaamiseni mukaan korjailla.
Mutta sitten itse aiheeseen!
Selailin pientä vihkoani johon olen listannut ideoita postauksia varten ja sieltä löysin ”disney tag” merkinnän, josta muistin että Toinen tähtioikealta -blogin Saara teki viime syksynä blogissaan "Disney Tag” -postauksen, johon hän oli keksinyt / kerännyt mielenkiintoisia kysymyksiä koskien Disneytä.

En ole aikaisemmin blogissa kauheasti Disney-historiastani höpissyt, joten ajattelin että olisi ehkä kiva jakaa tällaisia perustietoja ja samalla ujuttaa blogiin muunkin aiheisia postauksia kuin vain kirja- ja ostosesittelyjä. Mietin jo Saaran vastauksia lukiessa, että haluan itsekin vastailla näihin kysymyksiin ja nyt sitten vihdoin ja viimein sain aikaiseksi. :)


– Disney Tag -kysely –

1. Suosikki elokuvasi?
Tämä on aina se vaikein kysymys, johon haluaisi kierrellä ja kaarrella, että saisi mainittua kaikki omat lempparit eikä vain yhtä. Mutta jos olisi pakko sanoa vain yksi, se ehdoton suosikki ja kaikista rakkain, jonka ottaisin autiolle saarelle mukaan niin se olisi Pieni Merenneito.


2. Paras soundtrack?
Tätä ei liene vaikeaa arvata sillä yksi asia jota Pienessä Merenneidossa rakastan yli kaiken on juurikin elokuvan soundtrack. Alan Menken ja Howard Ashman ovat neroja ja rakastan kaikkia heidän tekemiään Disney soundtrackejä, mutta Pieni Merenneito on ehdottomasti suosikkini.
3. Lempi Disney-muistosi?
Yksi ehdoton lemppari muistoni on viime vuodelta Disneyland Pariisi -reissuni, kun pääsin juhlimaan syntymäpäiviäni puistossa. Se oli sellainen bucket list -hetki minulle, että olin aivan innoissani kun sain sen toteutettua.
Lapsuudestani taas yksi suosikki muistoni on kuinka joskus maanantaisin lähdimme isän kanssa käymään museossa, mutta päädyimmekin aina elokuvateatteriin katsomaan uusinta Disney-elokuvaa. Vitsi oli tietysti siinä että museot ovat yleensä maanantaisin kiinni ja jotta reissu kaupunkiin ei olisi ollut turha niin menimmekin elokuviin. :)


4. Oletko käynyt Disney-puistossa?
Tähän tulikin jo edellisessä vastattua. Olen päässyt kaksi kertaa käymään Pariisin puistoissa, joten seuraavana tavoitteena olisi päästä käymään muissakin. Erityisesti haluaisin päästä käymään Tokion puistoissa sekä Kaliforniassa alkuperäisessä Disneylandissa.


5. Suosikki Disney-elokuvasi, joka ei ole klassikko?
Apua kun tähänkin haluaisin tehdä sellaisen top-listauksen, kun en osaa päättää mikä ei-klassikko on suosikkini. Pidän paljon Pixarin tuotoksista, mutta myös Maija Poppanen ja Lumottu ovat sydäntäni lähellä. Jos olisi aivan pakko taas valita yksi sinne autiolle saarelle mukaan, ottaisin varmaankin Wall-E:n. Tiedän että Wall-E ei ole se kaikkein suosituin Pixar-animaatio, mutta minusta elokuva ja sen hahmot ovat todella sympaattisia ja pidän myös todella paljon elokuvan tarinankerronnasta.
6. Minkä tyyppistä Disney-tavaraa keräilet eniten? (pinssit, nuket, tsum tsumit jne.)
En oikein miellä itseäni keräilijäksi, mutta kirjahyllystäni löytyy jo aikamoinen kokoelma Disney-aiheisia kirjoja, joten ehkä voisin sanoa keräileväni niitä. En siis varsinaisesti keräile mitään tai minkään tietyn elokuvan oheistuotteita, vaikka tietysti lemppari hahmoilla koristeltuja tavaroita tulee ostettua helpommin. Vuosien aikana on vain tullut haalittua kotiin kaikenlaisia Disney-tavaroita ja kokoelma on kasvanut huomaamatta.


7. Surullisin hetki Disney-elokuvassa?
Nyt täytyy myöntää että liikutun todella helposti ja melkein aina on tippa linssissä, kun elokuvassa on surullinen kohtaus ja Disneyn elokuvistahan niitä löytyy. Lapsuudesta on etenkin jäänyt mieleen miten kauhean surullisena pidin Bambin äidin kuolemaa ja sitä kuinka Bambi yksin etsii lumisateessa äitiään.
8. Oletko ainut Disney-obsessoitunut perheessäsi?
Olen ehkä ainoa obsessoitunut, mutta kyllä muutkin perheessäni Disneystä pitävät. :) Lapsuudessani Disney oli ehkä enemmän koko perheen juttu ja meillä katsottiin paljon Disney-elokuvia ja luettiin satukirjoja. Nykyään Disney on sitten enemmän vain minun juttuni, mutta muu perhe suhautuu kyllä edelleen positiivisesti eikä esimerkiksi pidä Disneytä vain lapsille tarkoitettuna.


9. Millä Disney-elokuvalla tulee aina olemaan paikka sydämessäsi, vaikkei se olisikaan suurin suosikkisi?
Kaunotar ja Kulkuri, ehdottomasti. Olen aika varma että se oli ensimmäinen Disney-elokuva jonka olen ylipäätään nähnyt ja se oli lapsuudessani yksi suosikeistani. Yleensä pidän enemmän elokuvista joissa on ihmisiä ja nämä vain eläimiä sisältävät elokuvat eivät ole koskaan nousseet kovinkaan korkealle suosikki listauksissani, mutta Kaunottarella ja Kulkurilla tulee aina olemaan oma erityinen paikka sydämessäni. (”Bella Notte” on myös yksi suosikki Disney-kappaleistani.)Kuvat: http://disneyscreencaps.com/

2 kommenttia:

 1. Oi, olipa mukava lukea omia vastauksiasi tähän kyselyyn! :) On hienoa, kuinka vannoutunut olet erilaisille Disney-kirjoille, ne ovat lukemisen hyötyjen lisäksi myös kivannäköisiä hyllyssä. Viimeisen kysymyksen vastaus oli myös mieltä lämmittävä!

  Upean ulkoasun olet blogillesi väsännyt! Ihanaa, että säästit kuitenkin bannerin kuvan - se on todella nätti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat ovat kyllä ihania, niitä alkaa vain olla jo niin paljon että kohta pitää ostaa uusi kirjahylly. Unelmoin jo että voisin täyttää yhden hyllyn pelkästään Disney-aiheisilla kirjoilla. :')

   Ja kiitos, kiva että ulkoasu näyttää muidenkin mielestä kivalta. Banneristani pidän itsekin niin paljon, että se tulee varmasti olemaan pitkään pysyvä osa blogin ulkoasua vaikka muu muuttuisi. :)

   Poista