perjantai 17. helmikuuta 2017

"Se on mun kokoelmani"


Disney-kyselyssä taisin sanoa etten varsinaisesti keräile mitään, mutta keittiön kaappeja siivotessa tuli todettua, että kyllä näitä mukeja on jo pienen kokoelman verran kertynyt. Niinpä Disnerd Dreamsin Paulan postauksesta innostuneena ajattelin, että voisin myös esitellä millaisia mukeja minun kaappieni kätköistä löytyy.


Viime vuoden Pariisin Disneyland reissulta ostamani Alice-muki on ehdoton suosikkini tästä kokoelmasta. Kaapin sijan tämä muki löytyykin useimmiten työpöydältäni tai tiskistä. Jälkeen päin olen harmitellut, ettei tullut ostettua useampaa tämän sarjan mukia. Pidän todella paljon mukin ulkoasusta ja se on ehkä täydellisin teemuki, jonka olen koskaan omistanut. :')



Inside Out hahmo-mukit olivat pieni heräteostos noin vuosi sitten, kun innostuin Disney Style -blogin sisustusvinkistä, jossa mukeja oli käytetty kukkapurkkeina. Tarkoitus olisi saada molempiin mukeihin pienet viherkasvit kirjahyllyäni piristämään, mutta voi olla että tuo projekti saa vielä hetken odottaa.



Kokoelmani uusin tulokas on tämä suloinen Tiku & Taku -muki, jonka esittelinkin viime kuussa tekemässäni Disney Haul postauksessa. Jahkailin tämän mukin ostamista jonkin aikaa, mutta kun muki oli alennuksessa ja muut sarjan mukit olivat suurimmaksi osaksi jo kadonneet Disney Storesta, oli minun pakko tarttua tilaisuuteen ja lisätä muki kokoelmaani.




Mikä Disney-kokoelma se sellainen on, jossa ei ole Mikkiä ja Minniä? Joten tietysti kaapistani löytyy myös tämä pariskunta, vaikka mukit eivät samaan sarjaan kuulukaan. Mikki-mukin tilasin itse Disney Storesta korvaamaan vanhan rikki menneen teemukini ja Minni-mukin olen saanut ystävältäni joululahjaksi vuosia sitten. Kovasti olen yrittänyt etsiä saman sarjan Mikki-mukia, koska tämä on ollut todella kestävä ja hyvä perusmuki, mutta en ole löytänyt.


Tukholman Disney Storesta ostamani Art of Belle -muki on kokoelmani helmi ja ainakin tähän asti se on ollut vain hyllylläni koristeena, koska en raaski tätä ihanuutta ottaa käyttöön. Pidän todella paljon mukin ulkoasusta ja muotoilusta, joten pelkään että käytössä saattaisin rikkoa tämän ihanuuden.


Viimeisenä vielä opiskeliuaikojeni pelastus eli termosmuki. :') Tämä hauska Stitch-muki tuli ostettua ensimmäiseltä Disneyland Paris reissultani vuonna 2008. Halusin ostaa yhden päivän puisto reissulta jonkun muiston ja kahviaddiktille ja Stitch-fanille tämä termosmuki oli tietysti luonnollinen valinta. Kuvassa ei valitettavasti näy, mutta Stitchillä on kädessään kahvikuppi jossa lukee "I hate mornings" ja se oli minulle se piste i:n päälle. :')

Tätä postausta kirjoittaessani päätin käväistä Disney Store UK:n sivuilla kurkkaamassa millaisia mukeja tällä hetkellä valikoimasta löytyy ja taisinpa hihkaista riemusta, kun valikoimassa oli muutama Alice-mukin sarjaan kuuluva muki (etenkin Stitch!). Valikoimasta löytyy myös Kaunotaren ja Hirviön inspiroimat ihanat "Be Our Guest" -astiat, joita ainakin minä olen pitkään ihastellut ja omaan kokoelmaani haaveillut. Kokoelmani saataakin ehkä tässä lähitulevaisuudessa kasvaa hieman lisää. :')

13 kommenttia:

  1. Voi! Onpa suloisia mukeja! Minä en ole Disney-mukeja keräillyt, sillä kaappini pursuavat Muumi-mukeja. Tuo muki-rivistösi näyttää tosin niin suloiselta, varsinkin kun kaikki kupit ovat erikokoisia ja -muotoisia (toisin kuin Muumi-mukit), että alan katua päätöstäni... Ehkäpä tämäkin tyttö alkaa kiinnittää enemmän huomiota Disney-mukeihin tulevaisuudessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! :)
      Tuolla lailla rivissä erikokoiset ja -muotoiset mukit näyttävät hauskoilta, mutta pakko myöntää että kaappiin sulloessa ne ovat hieman epäkäytännöllisiä. :')

      Poista
  2. Onpa ihanan monipuolinen kokoelma! :') Nuo Belle- ja Liisa-mukit ovat kyllä suosikkejani näistä ja onkin mahtavaa, että noita Liisa-tyylisiä mukeja tuli kaupaan lisää!

    Komppaan Annaa siinä, että myös minun kaappini pursuavat Muumi-mukeja. Se ei kuitenkaan ole estänyt Disney-mukien kokoelman kasvamista lainkaan, sillä olen ottanut käyttöön Disney-mukeistani vain lapsuudesta tutut yksilöt, ja muut pidän käyttämättöminä. :) Loput kuormittavatkin sitten vitriiniäni, hehe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumi-mukit ovat kyllä Suomessa se juttu, omastakin hyllystä niitä jokunen löytyy ja ovathan ne kivoja, etenkin kun ovat kaikki saman kokoisia. Minulla on aina vähän sellainen Hullun Hatuntekijän teekutsut tunnelma, kun tulee vieraita ja kaikilla on erilainen muki. :')

      Juuri kävinkin blogissasi ihastelemassa tuota sinun ihanaa Disney Classics -mukien kokoelmaa. Muutaman mukin sieltä nappaisin vaikka oitis omaankin hyllyyn ja mielenkiinnolla jään odottalemaan mitä muita ihanuuksia kokoelmistasi löytyy. :)

      Poista
  3. Kivoja mukeja ja tuskin itsekkään Belle mukia raaskisin kahvin juontiin käyttää vaan koristeena pitäisin. =)
    Eniten tykkään kuitenkin Tikusta ja Takusta, koska heidän mukinsa muistuttavat kahvia väreiltään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu. :) Tiku ja Taku -muki on tosiaan kuin luotu kahvikupiksi värimaailmansa puolesta. Ja kyllähän se kahvi aina muutenkin paremmalta maistuu Disney-mukista. ;)

      Poista
  4. Minäkin ihastelen tuota Liisa-mukiasi, se on tosi nätti! Minua jäi harmittamaan, etten ostanut tuosta sarjasta yhtään mukia viime vuonna, mutta täytyy varmaan tänä vuonna ottaa vahinko takaisin ja hankkia ainakin dalmatialaismuki! Noissa Animators' Collection -mukeissa minua ilahduttaa erityisesti se, että niissä seikkailee hahmoja joka makuun ja vaikuttaa, että niitä voisi jopa pinota päällekkäin, mikä olisi kätevää. Toivottavasti sarjaa jatketaan vielä monen vuoden ajan. :)

    Minulla on yksi geneerinen teemuki kukkaruukkuna ja tykkään siitä tosi paljon. Jaathan kuvia, jos päädyt jonain päivänä istuttamaan jotain Inside out -mukeihisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Animators' Collection -mukit ovat kyllä aivan ihania ja juurikin tuo että niitä löytyy niin monista eri hahmoista. :D Olin niin iloinen huomattuani, että mukit olivat palanneet jälleen Disney Storen valikoimaan ja todella toivoisin niiden pysyvän ihan vakiovalikoimassa. Mielelläni keräilisin näitä useammankin hyllyjä koristmaan.

      Varmasti laitan kuvia jakoon heti kuin vain "tunteiden puutarhan" saan mukeihin istutettua. Perjantaina jo hieman kauppareissulla katselin sopivia mesikasveja, joten enköhän yritä saada tämän projektin tässä keväällä toteutettua. :)

      Poista
  5. Onpas kiva kokoelma sulla! Näistä ehkä Liisa ja Tiku & Taku on eniten omaan makuuni. :) Mulla on muumimukeja kaappi täysi, mutta nyt olen huomannut, että niitä Disney-mukeja on alkanut eksyä kaappiin useammin. Voisin muuten tehdä samantyyppisen postauksen omistani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua! Miten on kommenttisi jäänyt huomaamtta :/ Mutta kiitos Veera! Liisa on ehdottomasti omakin suosikkini. Disney-mukit ovat kyllä kaikki niin ihania, että vaikka ajattelisi että ostaa vain ne omat suosikit niin niistäkin kerääntyy hyvä kokoelma. :'D

      Tee ehdottomasti omasta kokoelmastasi postaus! Minusta on aina ihana nähdä millaisia aarteita muiden kaapeista löytyy.

      Poista
    2. Parempi myöhäinen vastaus kuin ei vastausta ollenkaan. :) Julkaisin just oman mukikokoelmani blogissani: https://kirjamatkat.wordpress.com/2017/04/24/disney-mukikokoelmani/

      Poista
  6. Todella nättejä mukeja! Alkoi itseäkin haluttamaan ostaa kaikia Disney-teemaisia astioita. :D Tykkään erityisesti tuosta Liisa Ihmemaassa -mukista. Noista kyllä kelpaa juoda!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rico. :) Disney-mukit ovat kyllä heikko kohtani ja aina kun Disney Storen sivua seilailen niin sieltä löytyy joku ihanuus. Tällä hetkellä toivelistallani on Lumikista tuttu myrkkyomena-muki, joka on aivan mahtavan näköinen! :D

      Liisa-muki on omakin suosikkini ja viime kuussa tulikin ostettua sille kaveriksi saman sarjan Stitch-muki. Ovat ihan parhaita teemukeja. :)

      Poista