keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Blogi juttuja ja Lontoon tuliaisiaEhdinkin jo instagrammin puolella hehkuttaa ihanaa isoveljeäni ja hänen ihanaa tyttöystäväänsä, jotka toivat Lontoon reissultaan minulle aivan huikeita tuliaisia. En tiedä olivatko he käyneet kurkkimassa blogiani vai selanneet instagrammini läpi, mutta aivan nappi ostoksia heiltä. Etenkin tuo animator's collection muki, jonka tilaamista olen itse moneen kertaan miettinyt. 

Minun on myös pitänyt jo jonkin aikaa kirjoittaa pieni postaus koskien blogiani ja sen sisältöä, lähinnä siitä mitä te haluaisitte täältä lukea. En vain ole saanut sitä aikaiseksi, mutta nyt tuli hyvä tilaisuus yhdistää kaksi pientä aihetta yhdeksi postaukseksi. :)
Tein tänne myös muutaman muutoksen, näkyvin niistä on tuonne yläpalkkiin ilmestyneet "info" ja "kirjahylly" linkit. Info on toistaiseksi vain tyhjä sivu, mutta sinne minun olisi tarkoitus kirjoittaa pieni esittely itsestäni ja blogistani kunhan isnpiraatio iskee.

Kirjahylly-linkin alta sitten löytyy lista kaikista Disney- ja animaatio aiheisista kirjoistani. Tai no ei vielä kaikista, koska en jakanut listata kaikkia satukirjoja ja muita sekalaisia, mutta kirjoita nekin kunhan ehdin. 

Tein listan lähinnä siksi, että saan linkitettyä siihen kaikki kirjoittamani esittelyt ja näin tietyn kirjan postauksen löytäminen on helpompaa. Listasta tietysti myös näkee mitä kirjoja hyllystäni jo löytyy. Jos hyllyssäni sattuu olemaan kirja, joka sinua kiinnostaa mutten ole sitä vielä ehtinyt esitellä niin vinkkaa vaikka kommenteissa että siitä olisi kiva lukea esittely.
Toinen muutos jonka tein liittyy blogini kuvakokoihin, mutta en tiedä hyödyttikö puolen tunnin tuskailuni mitään. Jotkut selaimet venyttävät pystykuvat postauksen levyiseksi ja pikselöivät ne, vaikka alkuperäisen kuvan tiedostokoko riittäisi hyvälaatuiseenkin jättikuvaan. Yritin nyt saada tuon holtittoman venyttelyn kuriin, mutta en ole varma onnistuinko siinä. Firefoxilla näyttäisi toimivan, mutta miten on muiden selainten laita? 
*Edit. Toimii näköjään silloin kun lukee tiettyä postausta, mutta ei jos lukee etusivua.

Tulevaisuudessa tulen luultavasti postailemaan lähinnä vaakakuvia, ettei kenenkään tarvitse kärsiä pikselimössöisistä pystykuvista eikä minun tarvitse miettiä mistä kohtaa koodia tuo venytyskomento tulee. :')

Siinäpä olivat suurimmat muutokset. Muutin myös muutaman postauksen tunnistetta, jotta ne löytyisivät fiksummin. Käytetyimmät tunnisteet löytyvät tuolta sivupalkin alalaidasta, jos vaikka haluaa vain selailla materialismin riemuvoittoa haulien parissa tai katsella millaisia DIY-projekteja olen tehnyt. Mutta sitten siihen tärkeimpään aiheeseen eli millaista sisältöä haluaisitte lukea? 

Olen miettinyt että olisi kiva saada tänne hieman erilaista sisältöä esimerkiksi TOP-listauksia tai muuta Disneyn elokuvien maailmaan liittyvää, mutta mitä? Nyt tuntuu että olen jämähtänyt "aarteiden esittely" blogiksi, eikä siinä toki mitään vikaa ole – muuta kuin hidas päivitystahti. 

"Aarteiden esittelyn" alle kyllä menisi DVD- ja bluray-levyjen esittelykin, mutta olisivatko sellaiset pikku päivitykset kiinnostavia? Minulta löytyy DVD:nä klassikot Lumikista Frozeniin ja sekalainen valikoima klassikoita blurayna. Ajattelin että voisin jokaisesta elokuvasta tehdä oman postauksen, jossa olisi esiteltynä kaikki eri versiot jotka hyllystäni löytyy ja mahdolliset jatko-osatkin. 
Vaikka tätä blogia lähinnä omaksi ilokseni kirjoittelen niin olisi tietysti mukavaa että muutkin saisivat tästä jotakin iloa irti. Nyt siis kaikki joukolla ehdottamaan postausideoita ja kertomaan millaisia postauksia on kiva lukea. Kaikki ehdotukset sekä risut ja ruusut ovat erittäin tervetulleita! :)

7 kommenttia:

 1. Oi, olipa veljesi ja tyttöystävänsä keksinyt sinulle osuvat tuliaiset! Tuo Animators'-muki on kyllä huikean söpö.

  Mitä blogiisi tulee, ovat nykyiset aiheet minusta aivan ihania, sillä olen aina tykännyt aarre-esittelyistä ja oheistuotepostauksista. :) Siksi ainakin tuo elokuvien + jatko-osien esittely eri formaateilla kuulostaa hyvältä. Jos muutama idea täytyisi heittää, juurikin TOP-listat ovat aina mukavia sekä elokuva-arvostelut ovat toki sellaista harvinaista herkkua. Ylipäätään minua kiinnostaa aina mitä mieltä porukka on kustakin Disney-klassikosta, joten esimerkiksi ihan perus TOP 10 Disney-elokuvat -teksti olisi oikein passeli!

  Tärkeintä on toki se, että aiheet ovat kiinnostavia itse kirjoittajalle, sillä innostuksen näkyminen tekstissä vaikuttaa lukijaankin yllättävän positiivisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara ihanasta vastauksesta!
   Mukava kuulla että nykyisetkin postaukseni ovat olleet mieleen. :) Olen pitkään miettinyt että olisi kiva esitellä myös elokuvahyllyni aarteita, joten kiva että sellaisetkin esittelyt kiinnostaisivat.

   Ja on kyllä niin totta että omaksi iloksi ja omasta kiinnostuksesta pitää kirjoittaa, muuten blogin pitämisestä tulee pakkopullaa ja se tosiaan näkyy lukijoillekin. :')

   Poista
 2. Olen itsekin miettinyt tuollaisten linkkien tekemistä, johon saisi kätevästi tiettyyn teemaan liittyvät tekstit, mutta en ole vielä keksinyt miten ne tehdään! :D

  Klassikko-esittelyt ovat aina mielenkiintoisia, etenkin on mukava lukea missä tilanteessa joku tietty elokuva on hankittu ym. :) Ja top-listat ovat aina mielenkiintoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tein ihan vain uuden "sivun" johon kirjoitin kirjojen nimet ja perään sitten vain linkki-komennolla tein tuon "lue täältä" linkin. :) Tämä nykyinen ulkoasuni on siitä kiva että ulkoasuasetukista löytyy tuo yläpalkki ja "sivut" saa siihen näkyviin laittamalla raksin ruutuun. Toivottavasti ei ollut liian sekavasti selitetty :') Voit toki laittaa sähköpostia ja voin sitten yrittää selkeämmin selittää ja auttaa .

   Kiitos aivan mahtavasta ehdotuksesta! Ihan kaikita elokuvista en toki muista mistä ja miksi olen ne ostanut, mutta osalla on kyllä oma tarinansa ja niistä saa tosiaan hauskan lisän esittelyyn. :D

   Ja kiva että TOP-listat kiinnostavat muitakin! Itse tykkään aina lukea muiden listoja, jostain syystä en vain ole vielä niitä itse tehnyt, mutta nyt voin iloisin mielin alkaa kirjoittelemaan omista suosikeistani.

   Poista
  2. Täytyypäs viikonloppuna yrittää väkertää. Laitan viestiä, jos menee sormi suuhun! :D

   Poista
 3. Minun piti tänne tekstiin jo ajat sitten kommentoida, mutta näköjään se on unohtunut. Pidän blogistasi kovasti nykyisessä muodossaan, ja erityisen mukavaa minusta on lukea täältä juurikin yksityiskohtaisia esittelyjä erilaisista Disney-tuotteista. DIY-tekstisi ovat myös todella inspiroivia, joten jos askarteluinto jatkuu niin jaahan hyviä ideoita täälläkin! :)

  Ehdottamistasi teksteistä TOP-listat kuulostavat hyviltä, kuten myös DVD-esittelyt. Jotkut yleisesti pohtivat tekstit Disneyn animaatioista ovat myös aina mielenkiintoisia luettavia, missä pohditaan esimerkiksi naisen asemaa Disneyn klassikoissa tai elokuvien teemoja tai ikärajoja tms. Eli laajenna siis ihmeessä blogitekstien aiheita tavaraesittelyjen ulkopuolelle, niin kirjoitusinto pysyy (ehkä) korkeana! Innolla seuraan, mitä uusia tuulahduksia blogissasi mahdollisesti tullaan näkemään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna!
   Kiva kuulla että blogini on tälläisenäänkin mieleen. :) Ja varmasti tulee jatkossakin olemaan paljon esittely postauksia, mutta tuumin juurikin että olisi kiva laajentaa muihinkin teksteihin, jotta pysyy into yllä ja olisi helpompi vältellä pitkiä blogitaukoja. TOP-listat ja pienet DVD-esittelyt ainakin tällä hetkellä tuntuisivat sellaisilta kivoilta pikkupäivityksitlä, jolla saisi pidettyä blogia aktiivisena.

   Mutta kirjahyllyn aarteiden esittelyä on varmasti tulevaisuudessakin luvassa ja muutama DIY-ideakin odottelee toteutustaan, joten niitä on myös tulossa. Myös ehdottamasi pohtivat kirjoitukset voisivat olla mukava lisä, joten pitää tämä vinkkisi ottaa talteen. :)

   Poista