maanantai 5. maaliskuuta 2018

Oscarit 2018Hollywoodin suuri päivä on taas täällä, kun elokuvamaailma kerääntyy juhlimaan 90. kerran Oscar-gaalaa. Yle Teema näyttää meidän suomalaisten iloksi sekä punaisen maton että itse gaalan suorana, mutta jos aamuyöllä valvominen ei sovi omiin aikatauluihin voi gaalan katsoa uusintana illalla klo 20.00 Teemalta tai itselleen sopivaan aikaan Yle Areenasta.

Itse tietysti valvon, koska se on jo monivuotinen perinteeni jota en tahdo rikkoa. On aina ihanaa jännätä voittajia, kuunnella tunteellisia kiitospuheita ja nykyään myös lukea gaalan ympärillä pyörivää hypetystä sosiaalisesta mediasta. Viime vuoden tapaan kirjoittelen taas tätä postausta samalla kun valvon, joten aikamuodot saattavat hieman hypellä. :')


Sofia Carson, Lupita Nyong'o, Danai Gurira sekä Emily Blunt ihastuttavina punaisella matolla
(kuvat: twitter) 

Disneyllä oli tämän vuoden Oscareissa ehdolla viisi elokuvaa yhdeksässä eri kategoriassa. Ei mitään suuria yllätyksiä, vaikka itse kyllä hieman ihmettelin että Guardians of the Galaxy vol. 2 on ehdolla. Star Wars: The Last Jedi taas on ehdolla neljässä eri kategoriassa, jonka nosti tuota kategorioiden kokonaismäärää.

Animated feature
* Coco

Animated short
* Lou

Production design
* Beauty and the Beast

Costume Design
* Beauty and the Beast

Sound editing
* Star Wars : The Last Jedi

Sound Mixing
* Star Wars : The Last Jedi

Orginal Score
* Star Wars : The Last Jedi

Orginal Song
* "Remember Me" Coco

Visual Effects
* Guardians of the Galaxy vol. 2
* Star Wars : The Last Jedi

Ja Oscarin saa...

(kuva: https://twitter.com/TheAcademy)

Jeee! Kukaan ei varmaankaan yllättynyt siitä että Coco voitti parhaan animaatioelokuvan Oscarin, koska onhan se aivan ihana elokuva ja ansaitsi voittonsa, mutta pieni yllätys oli että Pixarin "Lou" ei voittanut lyhytanimaation Oscaria. Voiton vei koripalloilija Kobe Bryantin kirjoittamaan runoon perustuva "Dear Basketball", jonka animaatio tosin on Disney Legenda Glen Keanen käsialaa, joten ei tuo voitto nyt ihan puskista tullut. Olen iloinen Glen Keanen puolesta sillä kyseessä oli hänen ensimmäinen Oscar voittonsa, mutta olisin toivonut Loun silti voittavan, se on mielestäni suloinen lyhär.

Coco nappasi toisenkin palkinnon kun "Remember Me" kappale voitti parhaan laulun Oscarin, päihittäen The Greatest Showman -elokuvan "This is Me" anthemin, joka oli sen kovin kilpailija. Itse hieman yllätyin tästä, koska kuvittelin että "This is Me" olisi viennyt voiton mahtipontisuudellaan ja kun ajattelee että viime vuonna "How Far I'll Go" hävisi jollekin La La Landin kappaleelle... Mutta mahtavaa että Coco ja Frozenistakin tuttu lauluntekijä tiimi Kristen Anderson-Lopez ja Robert Lopez voittivat. Gaalassa nähty esityskin oli todella hieno ja pidin erityisesti sen lavastuksesta, pitää ehdottomasti etsiä tuo pätkä youtubesta.

Paras animaatioelokuva ja paras laulu olivat siis tämän vuoden Oscarit Disneyn osalta. Ei yllättäny että muissa kategorioissa ei voittoa tullut, vaikka itse olisin suonut parhaan lavastuksen palkinnon Sarah Greenwoodille sekä Katie Spencerille Beauty and the Beastin lavastuksista.


Mary Poppins Returns -elokuvan tähdet Lin-Manuel Miranda ja Emily Blunt jakoivat parhaan laulun Oscarin
(kuva: ruutukaappaus Yle Areenasta)


Muuta mielenkiintoista oli että gaalan yhdellä mainostauolla saatiin myös ensimmäinen maistiainen Maija Poppasen jatko-osasta "Mary Poppins Returns" kun Disney julkaisi elokuvan teaser trailerin. Suomessahan ei noita mainostaukojen mainoksia tietenkään nähdä, mutta traileri on katsottavissa esimerkiksi Disneyn Movie Trailers -youtube kanavalla.

Ilmeisesti Disney julkaisi myös uutisia Kalifornian Disneylandiin tulevasta Toy Story Landista, mutta en vielä ehtinyt tutkia sitä sen enempää kuin että twitterissä kohistiin #FollowTheBall tunnisteen alla. Kuluneella viikolla on siis saatu paljon mielenkiintoisia uutisia koskien Disneyn puistoja kuin aikaisemmin kerrottiin Pariisin Walt Disney Studios puiston tulevista laajennuksista.

Kokonaisuutena gaala oli jälleen kerran aivan mahtava ja tällä kertaa taidettiin selvitä ilman mitään sen suurempia kommelluksia. Pakko oli hieman nauraa kuin illan viimeinen, parhaan elokuvan palkinto, jaettiin ja voittaja Guillermo del Toro tarkasti heti ensimmäisenä että kortissa luki varmasti hänen elokuvansa. :')

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti