torstai 25. huhtikuuta 2019

Avengers: Endgame oli kaiken odotuksen arvoinen!

Eilen oli vihdoin se päivä kun sai työpäivän päätteeksi vajota pimenevän leffateatterin penkkiin ja pitkä odotus palkittiin. Marvelin elokuva universumin kolmannen vaiheen hupentuma* Avengers: Endgame sai ensi-iltansa siis täällä meillä jo eilen 24.4., vaikka varsinainen maailmanensi-ilta on vasta perjantaina 26.4.

Tätä elokuva spektaakkelia on odotettu pitkään ja hartaasti, pahimmillaan jo vuodesta 2014 asti kun ensimmäiset tiedot Avengers-saagan seuraavista elokuvista julkaistiin, mutta suurimmalla osalla kuumeisin odotus alkoi varmaankin Infinity War -elokuvan jälkeen – tai jos ei vielä silloinkaan niin ehkäpä joulukuusa 2018 kun saatiin ensimmäinen traileri. No olitpa sitten odottanut vuoden tai viisi niin voin vakuuttaa että se kannatti.

En aio arvostella elokuvaa sen kummemmin tässä enkä kerro sen juonenkäänteistä, joten ei hätää spoilereita ei ole luvassa. Halusin vain hehkuttaa koko MCU:ta ja elokuvaelämyksiä joita se on meille tarjonnut, ja mikäs sen parempi paikka moiseen kuin oma blogi.




Miettikää että MCU:n ensimmäinen elokuva, Iron Man, sai ensi-iltansa yli kymmenen vuotta sitten toukokuussa 2008! Tätä eepistä supersankari universumia on siis seurattu valkokankailta jo reilu vuosikymmen ja lisää on vain luvassa, mikä on aivan mahtavaa! Etenkin kun elokuvat ovat nousujohteisesti parantuneet koko ajan niin juonellisesti kuin visuaalisestikin, eikä 22 elokuvan joukkoon ole mahtunut ainuttakaan suoranaista hutia.

Muistan oikeasti ne "hätähuudot" joita Marvel-fanit kylvivät nettiin kun uutinen siitä että Disney osti Marvelin levisi. Oli pilakuvia Mikkistä, Akusta ja Hessusta Ryhmä X:n jäseninä, oli itkua siitä kuinka Disney pilaa toiminta painotteiset supersankarit jollakin Disney-sensuurilla. Mutta olisipa vaan kiva kuulla noiden henkilöiden mielipiteitä nyt kun Marvelin supersankarit tahkovat lipunmyynneissä ennätyksiä ja pelastavat universumeja isoilla valkokankailla ympäri maailmaa. Vaikka on varmasti niitä jotka vetivät palkokasvin nenäänsä koska Disney toi supersankarit, jotka olivat ennen seikkailleet vain sarjakuvalehtien sivuilla, koko kansan tietoisuuteen – toivon kuitenkin että suurimmalle osalle Disneyn ja Marvelin kauppa oli lopulta kuitenkin lottovoitto.

Mielenkiinnolla odotan mitä nyt tapahtuu kun Foxin alaisuudessa olleet supersankaritkin siirtyvät Disneyn talliin. Voitaisiinko esimerkiksi saada Deadpool ja Spider-Man samaan leffaan, jooko Disney, joooko Sony?




Moni on kasvanut MCU:n elokuvien parissa ja moni on löytänyt supersankarit ja sarjakuvat näiden elokuvien kautta, mikä on mahtavaa. Sarjakuva-faneja ei mielestäni koskaan voi olla liikaa ja se että tuo "laatikoitunut" scene on saanut niin paljon uusia faneja on ihan mieletöntä!

Oli mahtavaa elää elokuvan ja muun yleisön kanssa tuo kolmituntinen joka teatterissa tuli istuttua. Endgame tarjoaa tunteita ihan laidasta laitaan, joten välillä kiljuttiin, sitten naurettiin, välillä vähän itkettiin ja pariin kertaan taputettiin niin että sali raikui. Ensi-ilta näytöksissä on aina jotakin omaa tunnelmaansa, kun tietää että sali on täynä ihmisiä jotka ovat odottaneet elokuvaa vähintäänkin yhtä paljon kuin itse on.

Eiväthän näyttelijät tai muu elokuvan työryhmä kuule salissa hurraavia katsojia, joten riemunkiljahdukset ja taputukset jaetaan vain muiden katsojien kanssa. Jollekin tällainen metelöinti elokuvateatterissa voi tuntua ikävältä, en minäkään yleensä välitä kuunnella kanssa katselijoiden mielipiteitä, mutta silti moiset tunteiden purkaukset kuuluvat minusta ensi-ilta näytöksiin.

Olin siis varsin tyytyväinen eiliseen näytökseen niin elokuvan kuin yleisönkin osalta. Oli ihana elää pieni hetki sellaisessa fanihurmoksessa, tietää että kaikki vieressä istujat olivat ihan yhtä innoissaan ja valmiita kannustamaan omia suosikkejaan.

Sen verran haluan elokuvasta sanoa, että jos mahdollista niin tämä kannattaa katsoa isolta kankaalta, jolloin elokuva todella pääsee oikeuksiinsa. Jos pystyisin istumaan kolme tuntia 3D-lasit päässä niin haluaisin ehdottomasti nähdä senkin version, mutta kokemus on opettanut että mikään leffa ei ole sen päänsäryn arvoinen. Siitä huolimatta aion kyllä suunnata katsomaan elokuvan vielä ainakin toiseen kertaan isolta kankaalta ja ehkä sen jälkeen voisi kirjoitella ajatuksia itse elokuvastakin kun nyt jätin kertomatta.

Eli kauniisti tiivistettynä Avengers: Endgame on ihan hemmetin hyvä! Menkää ihmeessä katsomaan (jos Marvel-leffoja olette katsoneet, jos ette niin katsokaa ne muut ensin ja sitten tämä)! Ja kiitos MCU joka olet tuonut elämääni paljon lisää supersankareita, sarjakuvia ja mahtavia elokuvakokemuksia! Kiitos ja seuraavaa leffaa odotellessa.




*) Tiedän että "Spider-Man: Far From Home" lasketaan vielä kolmos vaiheeseen, mutta minusta Endgame oli silti eräänlainen loppu ja huipentuma tämän hetkiselle MCU:n tuotannolle.

(Kuvista kiitos Googlen kuvahaku)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti