keskiviikko 14. helmikuuta 2018

DIY: Paperman lennokki kutistemuovista

Hyvää ystävänpäivää sille puolelle ruutua! :) 

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt että haluaisin tehdä pienen paperilennokki-charmin Disneyn Paperman lyhärin innoittamana ja mikäs sen parempi päivä moiselle askartelulle kuin ystävänpäivä. Paperman on yksi ehdoton suosikkini Disneyn lyhytanimaatioista. Suuren vaikutuksen teki sen visuaalinen puoli, miten tietokoneella on saatu tehtyä käsinpiirretyn näköistä, vaikka pidän kyllä todella paljon itse tarinastakin.

Ja paperilennokit ovat jotenkin aina kiehtoneet minua.

kuva: https://animationscreencaps.com/paperman-2012/

Tein lennokki-charmini näppärästi kutistemuovista – samalla tavalla kuin aikaisemmin tekemäni Stitch-avaimenperän. Eli jos kutistemuovi ei ole tuttu juttu ja se kiinnostaa niin suosittelen lukaisemaan tuon aikaisemman postaukseni täältä.

Luonnostelin ensiksi lennokin lyijärillä paperille, josta se oli helppo kopioida kutistemuoville. Pidin yllä olevaa kuvaa lennokista mallina yksityiskohtia varten, mutta itse lennokin piirsin omasta päästäni. Halusin hieman selkeämmän profiilin kuin mallikuvassani ja siksi piirsin omani avonaisella keskitaitoksella.

Käytin valkoista kutistemuovia, joka kuultaa onneksi sen verran läpi että lyijykynä luonnos näkyy riittävän hyvin läpi ilman sen kummempia apuvälineitä. Lennokkien ääriviivat piirsin mustalla textmark-tussilla ja lisäsin sitten hieman väriä promarker ja copic -tusseilla.
Sitten vain leikkelemään lennokit irti. Kahteen lennokkiin tein rei'ittimellä reiät avaimenperiä varten ja kahdesta muusta ajattelin tehdä magneetin ja pinssin. Kutistemuovi on siitä kivaa että siitä voi tehdä melkein mitä vain.

Laitoin lennokkini hetkeksi uuniin kutistumaan ja tadaa! Muutamassa minuutissa olivat valmiita. Hetken annoin muovin jäähtyä ennen kuin kiinnitin kuumaliimalla palan magneettilevyä yhden lennokin taakse, toiseen kiinnitin pinssineulan ja kaksi muuta pääsivät sitten avaimenperiksi.4 kommenttia:

 1. Voi kun näistä tuli ihania! <3 Hyvää eilistä ystävänpäivää sinullekin näin blogin puolella! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana DIY-idea! Minullekin kelpaisi tällainen lennokki vaikka jääkaapin oveen. Pitää varmaan käydä ostamassa tuota kutistemuovia joku päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutistemuovi on kyllä todella hauskaa materiaalia, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. :D

   Poista