lauantai 28. marraskuuta 2015

Pieni merenneito valkokankaalla!

Elokuvateatteri Orion on tuonnut valkokankaalleen useita Disney-klassikoita viime vuosien aikana ja tällä kertaa vuorossa oli iki-ihana Pieni mereneito. Näytöksiä oli alunperin ohjelmistossa vain kaksi, sing-along-näytös sekä tavallinen, mutta runsaan kysynnän vuoksi Orion lisäsi ohjelmistoonsa vielä kaksi sing-along-näytöstä, jotka ovat nekin jo loppuunmyytyjä.

Enkä yhtään ihmettele. Itse taisin jopa kiljahtaa ääneen, kun kuulin mahdollisuudesta nähdä Pieni merenneito, oma suosikkini, valkokankaalta ja vieläpä sillä alkupeäisellä dubbauksella! Itse ostin siis liput tuohon tavalliseen näytökseen, joka oli viikko sitten sunnuntaina 22. päivä. 


Liput näytöksiin tulivat myyntiin jo heinäkuussa, jolloin minäkin omani ostin, ja siitä lähtien laskin päiviä näytökseen. Minulle Pieni merenneito on se lapsuuden klassikko, jota katsoin uudestaan ja uudestaan, niin että VHS-kasettini on monesta kohtaa lähes rikki kulunut. Punaisessa kotelossaan oleva VHS löytyy edelleen hyllystäni, vaikka en olekaan pystynyt sitä kymmeneen vuoteen katsomaan.  

Muistan vähän liiankin elävästi miltä tuntui katsoa Pieni merenneito ensimmäistä kertaa DVD:ltä ja kuulla uusi dubbaus, etenkin kun odotin tuota tuttua vanhaa. Taisin melkeinpä itkeä ja valitin koko elokuvan ajan vieressä istuneelle ystävälleni kuinka kaikki kuulosti väärältä ja ennen kaikkea osa repliikeistä oli täysin vääriä!

Se on tinkeliharava!

Kun kuukausien odotus oli ohi ja istuin Orionin ihanassa salissa odottamassa että valot sammuvat, tuntui kun olisi ollut lapsuuden jouluaatto. Eikä todellakaan tarvinnut pettyä. Jo elokuvan ensimmäisten minuuttien aikana sain kylmiä väreitä, sillä kyseessä tosiaan oli tuo alkuperäinen versio, jossa siis myös alussa nähtävät tekstit ja elokuvan nimi on käännetty suomeksi. 

Ja ne ääänet! Voi että, miten ihanaa oli kuulla tuo lapsuudesta tuttu dubbaus ja nytkin hiljaa itsekseni toistin repliikkejää. Ihmeelisen hyvin tuo alkuperäinen dubbaus on mieleen syöpynyt, vaikka tässä vuosien aikana olen oppinut sietämään uuttakin dubbia sen verran, että voin katsoa elokuvan suomeksikin DVD:ltä. 


Kuvanlaatu ei toki vanhassa kelassa ollut se paras mahdollinen, mutta minusta se jotakin sopi tähän eikä juurikaan häirinnyt. Sanon juurikaan, koska elokuva oli luultavasti useammalla kelalla ja kun kela vaihtui leikkautui elokuvasta muutama sekuntti pois ja kesti hetken että kuva taas tarkentui. Mutta eivät nämäkään nyt suuria virheitä olleet, etenkin kun elokuvan on nähnyt tuhansia kertoja ja tietää mitä niiden muutaman sekunnin aikana tapahtuu.

Kaiken kaikkiaan tämä oli kyllä aivan ihana kokemus ja miten mahtavaa on päästä näkemään oma suosikki oikein elokuvateatterissa. Toivottavasti Orion jatkaa tulevaisuudessakin vanhempien Disney-klassikoiden esittämistä ja ehkäpä saadaan Pieni Merenneitokin vielä uudestaan tämän syksyn suosion ansiosta.


Ainakin näillä näkymin uudempaa Disneyä on luvassa, sillä Orion julkaisi eilen tiedon, että helmikuussa 2016 on luvassa kaksi Frozen sing-along-näytöstä. Liput näytöksiin tulevat myyntiin 15.12 ja lisätietoa löytyy tapahtuman facebookista.

Onko kukaan muu käynyt katsomassa Pientä merenneitoa Orionissa tai menossa? Entäpä jaksaako Frozen vielä innostaa? Itse vielä hieman harkitsen, mutta voi olla että tulee lippu ostettua :)


kuvat: http://disneyscreencaps.com/the-little-mermaid-1989/

2 kommenttia:

 1. Heips! Olet saanut minulta Liebster-tunnustuksen ihanasta blogistasi! Jos sinulla riittää aikaa ja kiinnostusta, käy lukemassa lisää:

  http://ihmeidenaukio.blogspot.fi/2015/12/liebster-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kaunis kiitos! Olipa mukava tulla kotiin kun oli tällainen ihana yllätys blogissa odottamassa :)

   Poista