perjantai 20. marraskuuta 2015

The Legacy Collection Bonusmateriaalit

Tuossa Pocahontasin Legacy Collectionin esittelyssä totesin, että en ole koskaan kokeillut laittaa levyjä koneeseeni. Jokaisessa kotelossa on kuitenkin aina kehoitus: "Please insert CD into your computer to experience bonus content." Teksti jatkuu vielä huomautuksella, että bonusmateriaalin avaaminen vaatii internet yhteyden.

En tiedä mistä olin saanut mielikuvan, että levyillä olisi jonkinlainen maakoodi ja näin ollen bonusmateriaalit eivät aukeaisi muualla kuin Amerikassa. Onneksi Disnerd Dreamsin Paula vinkkasi kommentissaan, että ei niissä mitään rajoitusta ole vaan pitäisi aueta ongelmitta täällä Pohjolassakin :)

No päätinpä sitten kokeilla, että mitähän jännää sieltä avautuisi ja syötin tuon Pocahontas TLC:n kakkoslevyn koneelleni. Minulla on käytössä iMac, joten tietysti iTunes ensimmäisenä avasi kappaleet soittolistalle, mutta työpöydälle ilmestyi myös "Internet Features" kuvake.

Koska epäilin että Pocahontasin levyssa oli vikaa kokeilin myös Pienen Merenneidon levyä
Tuplaklikkaus kuvakkeelle ja seuravaksi aukesi kansio, josta löytyi "Click Me" -tiedosto. Noh tuplaklikki sitten sillekin ja hetken odottelu, että mitähän jännää sieltä aukeaisi.


Kuvat nyt ovat Pienestä Merenneidosta, mutta tähän asti mentiin Pocahontaksen kanssa samalla linjalla. "Click Me" -tiedosto avasi koko näytön kattavan kuvan, jossa näkyi kyseisen TLC:n kansikuva sekä yksinkertaiset linkit "Internet features" "Help" ja "Exit".

Help on pelkkä drop down valikko, joka ohjeistaa miten levyän sisältöä pääsee kuuntelemaan, jos kone ei automaattisesti osaa avata musiikkitiedostoja.

Minä kuitenkin klikkasin "Internet features" linkkiä.


Aukeaa pieni ikkuna, joka kertoo ottavansa yhteyden nettiin. Laatikossa on myös linkki bonusmateriaalihin siltä varalta että selain ei käynnisty automaattisesti. Siihen ei kuitenkaan tarvinnut turvautua sillä Safari pomppasi iloisesti ylös dockistani ja....

Ei mitään? Pelkkä tyhjä kansio. No onneksi sentään löytyi polku, jolla pääsin aikaisempaan kansioon. (Joku IT-ihminen voisi kertoa mitä nämä index-sivut, polut ja sisäkkäiset kansiot ovat oikeilta nimiltään.) Klikkasin itseni siis tuonne "Parent Directory"


Ja sieltäpä löytyikin kaikkien tähän mennessä julkaistuiden TLC soundtrackien kansiot! Klikkailin kansiot läpi ja huvittavaa kyllä kaikki muut avaavat aina oman bonusmateriaalinsa, mutta Pocahontas johtaa vain tyhjälle sivulle. En tiedä onko Pocahontas joutunut koodausvirheen uhriksi vai eikö levyllä yksinkertaisesti ole lisämateriaalia, mutta miksi kotelossa sitten olisi kehoitus CD:n syöttömisestä tietokoneelle?

Katsoin kuitenkin läpi kaikki nuo muut kansiot ja bonusmateriaalina on aina noin 5-10 minuutin pituinen video. Aristokateissa, Tuhkimossa, Fantasiassa, Pinocchiossa ja Toy Storyssa on video, joka esittelee kyseisen TCL kokoelman, kertoo hieman elokuvasta ja miten musiikki siihen syntyi.

Kaunottaren & Kulkurin, Maija Poppasen, Leijonakuninkaan ja Pienen Merenneidon bonusmateriaalina on kaikilla sama videoklippi, jossa Lorelay Bove kertoo kuvitustyöstään. Hieman tylsää että kaikkiin näihin on laitettu sama 5min pituinen klippi :(

Prinsessa Ruususen bonusmateriaali jää myös uupumaan

Että sinänsä mitään suurta ja ihmeellistä ei näistä bonusmateriaaleista löydy. Toki nuo "making of" -tyyppiset videoklipit ovat ihan mielenkiintoisia, mutta jotenkin kuvittelin että bonusmateriaalia olisi sitten ollut enemmänkin. Olisi ollut hienoa nähdä esimerkiksi videoklippejä kappaleiden nauhoituksista (varmasti niitä Disneyn arkistoista löytyy). Konseptitaiteelle olisi voinut olla galleria, jossa niitä pääsisi ihastelemaan suuremmassa koossa, vihkossa kun ovat niin pienellä. Minulle jäi näistä sellainen tunne, että on vain ollut pakko keksiä vielä vähän jotain extraa.

Käyvätköhän Disneyn lakimiehet kimppuuni jos jaan tuon kansion osoitteen, josta nuo bonusmateriaalit löytyvät? Noh ehkä vinkkaan vain että http://waltdisneyrecords.com/ löytynee lisätietoa ;)

2 kommenttia:

 1. Aika jännä tuo juttu nuo uupuvat videot! Lisämateriaalit eivät taida olla oikeasti noilla levyillä, kun niiden avaamisen tarvitsee nettiyhteyden, vaan jossain missälie Disney-palvelimilla ja niihin pääsee sitten käsiksi levyllä olevan linkin kautta. Joku on tainnut unohtaa laittaa Pocahontas-sivun tiedostot palvelimelle, kun levyn linkin kautta ei avaudukaan oikeaa sivua vaan vain tyhjä kansio. Luulisi, että Pocahontaksella olisi kuitenkin ollut tarkoitus olla jokin video, kun kansio on kerran tehty ja kotelossa puhutaan "bonus contentista". Ja aika noloa Disneyn kannalta, että vielä Ruususeenkin liittyvä video jää uupumaan. :P

  Tuskin tuo linkki hirveästi Disneyn lakimiehiä hetkauttaa, sillä ei noista kansioista vaikuttanut mitään kovin salaista löytyvän. :D Ei, vaikka ottaisi tuon legacy collectioniin viittaavan osuuden osoitteesta pois. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kadonneet videot kyllä kummastuttavat. Luulisi että joku olisi jo huomannut ja korjannut asian Disneyn päässä, mutta ilmeisesti ei. Kyllä Pocahontaksellakin on varmasti jotakin extraa pitänyt olla, kun sille on kuitenkin oma kansiokin tehty. Joku on vain unohtanut että sinne kansioon olisi pitänyt laittaa sisältöäkin :') Pitäisiköhän yrittää laittaa Walt Disney Recordsille viestiä ja kysyä voisivatko laittaa puuttuvat videot palvelimelle.

   Ja juuu, tuskin Disneyn lakimiehiä oikeasti kiinnostaa, vaikka linkin sellaisenaan olisin tänne jakanutkin :'D Itsekin katselin mitä kaikkea muuta ecd-kansiosta löytyi ja ainakin suurin osa (toimivista) videoista näytti olevan youtuben kautta linkitettyjä, joten varmaan löytyisvät Disneyn youtube kanaviltakin.

   Poista