torstai 19. marraskuuta 2015

The Legacy Collection Pocahontas

Herätelläänpä blogi syystauvoltaan uuden the legacy collection esittelyn voimin. Otsikon lukeneet huomasivatkin, että tällä kertaa kyseessä on Pocahontaksen soundtrack :) Tämä ihanuus kolahti kotiini postin mukana jo lokakuussa ja olenkin ehtinyt tässä kuukauden aikana kuunnella molemmat levyt useampaan kertaan.

Aloitetaan kuitenkin esittely perinteisesti kansikuvilla:



Kansitaide on jälleen Lorelay Boven käsialaa ja varsinkin tuo etukansi on mielestäni todella kaunis. Pidän etenkin tuosta sen värimaailmasta, takakansi puolestaan on hieman liian synkkä minun silmääni. Ja nyt kun mietin niin olen tainnut jokaisen TLC soundtrackin kohdalla valitella tummaa/synkkää takakantta :') No mutta synkkyydestä huolimatta Meeko on tuossa kuitenkin varsin suloinen. 

Art by Glen Keane and Joe Grant
Soundtrackin mukana olevassa vihkosessa on Dave Bossertin kirjoittama muistelma elokuvan teosta, etenkin miten musiikki elokuvaan syntyi ja miten kappaleet valittiin. Minusta oli jotenkin liikuttavaa lukea ohjaaja Mike Gabrielin ajatuksia "If I Never Knew You" -kappaleesta, joka lopullisesta elokuvasta jouduttiin jättämään pois. (Myöhemminhän kyseinen kappale animoitiin ja lisättiin sitten Pocahontaksen 10-vuotis juhlajulkaisuun.)

vihkosessa on paljon kaunista konseptitaidetta
Vihkosesta löytyy myös tuttuun tapaan laulujen sanat sekä konseptitaidetta, tällä kertaa myös taiteilijat on muistettu eikä kaikkia ole niputettu "Walt Disney Studio Artists" nimen alle. Nuo tekstimassat kuvien vieressä kertovat hieman teoksista sekä taiteilijat, jotka ovat ne tehneet.

klikkaamalla saa kuvan suuremmaksi
Entäpä sitten se pääasia eli itse musiikki? Itse kuuntelin ensimmäisen levyn silmät suljettuina ja melkeinpä näin koko elokuvan pyörivän edessäni. Nämä 90-luvun klassikot on niin moneen kertaan tullut katsottua, että pelkkä musiikin kuuleminen riittää herättämään tarinan henkiin :) Pidän kovasti Pocahontaksen taustamusiikista, joten etenkin score-kappaleita on ilo kuunnella ja niitähän tuolla levyllä riittää.

Hieman ihmettelen kappaleiden jakoa levyjen välillä. Usein TLC soundtrackin levyt on jaettu niin että ensimmäisellä on elokuvassa oleva musiikki ja toisella sitten vain erilaisia bonus/demo versiota, mutta nyt kakkos levyltä löytyy sekä elokuvassa ollutta musiikkia että demoja.
Voi toki olla että kaikki elokuvan musiikit eivät vain mahtuneet yhdelle levylle ja tällainen jako oli järkevämpi kuin soundtrackin venyttäminen kolmelle levylle.

Toiselta levyltä löytyvät bonus kappaleet ovat ihan kivoja, mutta eivät nämä mielestäni aivan yhtä sykähdyttäviä ole kuin esimerkiksi Pienen Merenneidon kakkos levyltä löytyvät demot. Olisi myös ollut hauska tietää hieman enemmän näiden demokappaleiden taustoista. Esimerkiksi "Just Around The Riverbend" demon alussa on säkeistö, jossa kyläläiset laulavat Pocahontakselle tämän ja Kocoumin häistä. Voisin kuvitella että kyseessä on ihan oma kappaleensa ("Dancing To The Wedding Drum"?) ja "Just Around The Riverbend" on sitten Pocahontaksen reaktio siihen, mutta valitettavasti vihkosesta ei löydy minkäänlaista mainintaa tuosta hää-säkeistöstä.

Tajusin muuten tuota yllä olevaa kuvaa tuijotellessani, että en ole koskaan laittanut levyjä koneeni CD-asemaan ja katsonut mitä lisämateriaalia levyillä on. Jotenkin kai aina ajattelin että ne ovat Amerikkaan rajattuja, koska tekstin lopussa mainitaan nettiyhteyden tarpeellisuus. Onko kukaan kokeillut aukeaako levyiltä jotain salaisia ominaisuuksia, jos ne syöttää tietokoneeseen? 

2 kommenttia:

  1. Tämä Pocahontas-levy näyttää tosi kauniilta! :) Pitäisi ehdottomasti ostaa se jossain vaiheessa, sillä elokuvan kappaleet ovat minusta kivaa kuunneltavaa eikä minulta Pocahontasin (vai Pocahontaksen ??) soundtrackia vielä missään muodossa. Tuo "Just Around The Riverbend" -laulun poistettu säkeistö kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, noita demoja kun ei jostain syystä pääse Spotifyn kautta kuuntelemaan. Jännä kyllä, että elokuvan kappaleet on jaettu kahdelle levylle.

    Muistaakseni ainakin Poppas-levyltä saa tietokoneen avulla auki pienen videopätkän, jossa näytetään kun Loreley Bove maalailee soundtrackeja varten. Nettiyhteyttä tarvittiin kai videon avaamiseen, mutta ei siinä tainnut mitään maarajoituksia olla. Minun ei ole tullut tarkistettua, löytyykö Pienen merenneidon levyllä sama juttu vaiko jopa jotain muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin mietin kirjoittaessani, että mikähän mahtaisi olla se oikeaoppinen taivutusmuoto :')

      Kokeilin muuten avata levyn extramateriaalit koneellani ja näytölle aukesikin kuva tuosta etukannesta. Hiirellä klikkasin kuvaa, jonka jälkeen tuli ilmoitus että "hetki yhdistetään nettiin" ja sitten kone aukaisi selaimessa tyhjän index-kansion. No kansiossa oli kiva linkki "Parent Directory" juureen, jonne itseni klikkailin ja siltä löytyivätkin kaikkien ilmestyneiden The Legacy Collectioni -soundtrackin kansiot. Kansion avaamalla sai auki aina kyseisen soundtrackin bonusmateriaalit, joka oli joko 5-10min esittelyvideo kyseisestä TLCsta tai sitten tuo mainitsemasi video, jossa Bove kertoo kuvitustyöstään. (Bove video oli ainakin Kaunottaren&Kulkurin, Poppasen, Leijonakuninkaan ja Pienen merenneidon kansiossa.)

      Pitää ehkä kokeilla käykö jokaisen levyn kanssa näin (ehkä mac ei lue levyä oikein) vai onko tässä vain joku virhe.

      Poista