lauantai 19. maaliskuuta 2016

Disneyland Pariisi HaulVielä viimeinen reissuraportti eli mitä kaikkea tuli puistoista ostettua! :D Ja oikeasti ennen kuin kokosin kaikki yhteen tuota kuvaa varten kuvittelin, etten ollut edes ihan kamalasti mitään ostanut. Mutta mainittakoon se haul-videoistakin tuttu "olen työssäkäyvä aikuinen, ansaitsen itse rahani ja näin ollen saan tehdä niillä mitä haluan" jne.

Yllättävää kyllä en edes ylittänyt matkabudjettiani. Ihan tarkkaan en ole laskenut kuinka paljon rahaa kaiken kaikkiaan reissussa paloi (enkä varmaan koskaan laskeekaan), mutta yritän laittaa ostosten yhteyteen kuinka paljon mikäkin maksoi.
Aloitetaanpa näistä puistoaiheisista ostoksista. Minni-korvat (13,99€) olivat tietysti ihan ehdoton hankinta ja koska halusin ottaa kaiken irti tästä puistoreissustani ostin myös allekirjoituksia varten kirjan (9,99€) sekä hahmojen käteen sopivan kynän (3,99€).

PhotoPass+ kortti (49,99€) oli mahtava hankinta. Siitä puhuinkin jo toisessa reissuraportissani, mutta lyhyesti vielä selitän: Eli kortin idea on se että kun sinulla on oma PP+ kortti voit ladata siihen kaikki laitekuvasi sekä kuvat hahmotapaamisista, joissa on paikalla PP+ kuvaaja. En ihan tarkkaan muista mitä yksittäiset kuvat maksoivat, mutta jos haluat kerätä laitekuvia muistoksi tai käy useammassa hahmotapaamisessa tulee PP+ kortti varsin edulliseksi. Kortilla saa myös alennusta, jos haluat tulostaa ja kehystää jonkin kuvistasi puistonpuodeissa. Mikään ei kuitenkaan velvoita printtaamaan kuvia puistossa vaan voit ladata PP+ nettisivujen kautta kaikki kuvasi korkealaatuisina tiedostoina.

Kuvassa näkyy myös puistolippuni, joka sisältyi matkapakettiin, joten sen hintaa en varsinaisesti tiedä. Yhden päivän hopper-lippu (eli lipulla pääsee käymään molemmissa puistoissa) maksaa tällä hetkellä aikuiselle 90€ ja lapselle 82€. Puistolippuja hankkiessa kannattaa miettiä järkevintä vaihtoehtoa, jos puistoissa viettää useamman päivän saattaa vuosipassin hankkiminen tulla edullisemmaksi. Passeja on kolme erilaista ja niissä on hieman eri rajoitukset, mutta esimerkiksi halvin Classic-passi on tällä hetkellä 135€ kun taas kahden päivän hopper-lippu on aikuiselta 139€.
Joku koru oli tietysti pakko reissusta ostaa ja tällä kertaa päädyin pieneen Mikki-kaulakoruun (17,99€), jossa on maaliskuun kivi ("birthstone") akvamariini.

Elsa- ja Ariel-taskupeilit olivat ehdottomasti hankintalistallani, kun ne jonkun haul-videossa näin. Etenkin tuo Ariel oli pakko saada, koska hän on suosikki prinsessani. :) Ja kun nyt kerran ostin peilinkin niin ajattelin että kyllä se pitää pieni pilleripurkkikin ostaa. Kaikki olivat 6,99€/kpl ja nuo kolme olivat ainoat tuon tyyliset esineet joita puistossa näin. Jos muistakin prinsessoista olisi ollut peilit ostettavissa, olisin luultavasti sortunut nekin ostamaan. Pidän tosi paljon tuollaisesta Mucha-tyylisestä kuvituksesta.

Avaimenperiä tuli muutama ostettua, vaikka niistä ei tällä hetkellä pulaa olekaan. Tower of Terrorin puodista ostin muistoksi tuon "The Hollywood Tower Hotel" avaimen (6,99€) ja myöhemmin Disneylandin puolelta sitten vielä linnan (6,99€) ja ensimmäisestä Pirates of the Caribbean -elokuvasta tutun kolikon (5,99€).

Alareunassa näkyy vielä kaksi Disneyland kolikkoa, jotka olivat 2€/kpl. Molemmista puistoista ja Disney Villagesta löytyi koneita, joista noita kolikkoja sai. Eivät olleet ihan yhtä hauskoja kuin sellaiset prässit, jotka painavat kuvan 5snt kolikkoon, mutta kun laukun pohjalla sattui pyörimään kolikoita päätin viimeisenä iltana tuhlata ne näihin. :) Kuvasta ei kunnolla näy, mutta toisessa on Mikki ja Eifel-torni ja toisessa on taikuri Mikki, linna ja vuosiluku 2016.
Karkkiaaa!! Mutta jos rehellisiä ollaan en kyllä ostanut näitä karkkien vaan rasioiden vuoksi. Keräilen erilaisia peltipurkkeja ja niitähän puistoista löytyi. Nuo alareunan pienet purkit taitavat nykyään vilahtaa jokaisen puistossa käyneen haulissa. Purkkeja on myynnissä melkein jokaisella kassalla ja ovat 1€/kpl. Itse ostin kaksi kappaletta jokaista, koska ajattelin että ne toimivat hyvinä pikku tuliaisina kavereille. Purkeissa on pieniä, hieman kirpeän makuisia karkkeja ja jokaisessa purnukassa eri makuisia. Pluto oli muistaakseni sitruuna ja Hessu oli omena, Minni on joku marjaisa esanssi. :')

Nuo Mikki-minttupastillit (3,99€) olivat aika voimakkaita, mutta yllättävän hyviä. Rasia oli kuitenkin se johon ihastuin heti kun sen näin ja pakkohan se oli ostaa.

Irvikissa-purkki (6,99€) oli myös niin hauska että halusin sen kokoelmaani. Hieman harmittaa etten ostanut samanlaista purkkia Disneyland Paris kuosissa, mutta toisaalta karkit ovat niin pahoja, että siinä en mitään menettänyt.
Erilaiset pinssitkin tuntuvat nykyään valloittavan tilaa hauleissa ja niin ne tekevät täälläkin. En ajatellut ihastuvani pinsseihin ihan näin paljon, mutta pakko myöntää että jokaisella kauppakierroksella kävin aina hieman hypistelemässä puodin pinssivalikoimaa.

Up-elokuvasta tuttu grape soda -korkki eli Ellien merkki oli ainoa pinssi, jonka tiesin ehdottomasti haluavani. Muut pinssit valikoituivat kahdella perusteella: ylärivin kolmikko (2016, linna ja Oswald) ovat muistoja tästä kyseisestä reissusta, kun alarivin pinssit ovat sitten suosikki hahmojani. Auroran tosin löysin Main Streetin kadulta ja noukin sen siitä mukaani, kun ympärillä ei näkynyt ketään jolta se olisi saattanut pudota. Avengers on vitsi, josta vielä emmin pidänkö sen itse vai annanko ystävälleni. :')

Pinssien hinta vaihtelee 7-15€ välillä. Minun pinsseistä kalleimpia olivat grape soda ja Oswald jotka olivat 9,99€/kpl, vuoden 2016 pinssi oli 7,99€ ja loput olivat 6,99€/kpl. Kevät-teemainen nauha (9,99€) oli hieman heräteostos enkä vielä tiedä kiinnitänkö siihen pinssini vai käytänkö sitä arkisesti avainnauhana.


Enkä tietenkään voinnut jättää tsum tsum -hyllyjä rauhaan, vaikka kovin laajaa valikoimaa puiston puodeissa ei ollut. Olisin ehdottomasti halunnut useamman Lilo & Stitch -sarjan tsumin, mutta Stitch oli ainoa jonka löysin.

Puistoista ostin vain nämä kuvassa näkyvät pienemmät tsumit, mutta en muista että olisin tuota keskikokoista Stitchia ehtinyt esitellä, joten menköön tässä samalla. :)

Pikkuiset tsumit maksoivat 5,99€/kpl ja itselleni ostin Tikun, Takun ja Stitchin joiden lisäksi ostin vielä vahemmilleni tuliaisiksi Akun ja Iineksen, mutta niitä en ehtinyt kuvata.

Keskikokoinen Stitch taas on Disney Storesta tilattu ja sain sen aikaisena syntymäpäivälahjana helmikuussa.

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä vielä nämä keittiökaappien täyttäjät. Erilaisia mukeja, kippoja, kuppoja ja laseja olivat kaupat täynnä, mutta koska kaappini pursuavat jo valmiiksi astioista yritin pitää tiukkaa linjaa näissä ostoksissa.

Mikki-lasien (3,99€/kpl) kanssa mietin pitkään halusinko nämä ihanat yksinkertaiset vai ohuempaa läpinäkyvää lasia olevat, joissa oli erilaisia Mikki-printtejä. Päädyin lopulta näihin turkooseihin, koska ne sopivat hyvin muuhun astiastooni ja kotini värimaailmaan. Lisäksi niitä ei välttämättä heti ensisilmäyksellä miellä Disney-aiheisiksi.

Tiku ja Taku -kulho (9,99€) oli vain niin söpön näköinen, etten voinut jättää ostamatta. Ajattelin pitää siinä pähkinöitä. :')

Tuo Liisa-muki (12,99€) oli yksi ehdoton suosikkini kaikista mukeista joita katselin. Olisin halunnut kyllä ostaa koko tuon sarjan ja muutaman muunkin vielä siihen lisäksi, mutta tiukka linja piti ja lähdin puistoista vain yhden uuden mukin kanssa. (Senkin mahduttaminen muki-kaappiin teki tiukkaa.)

Ja tietysti mukin kaveriksi piti ostaa "Tea Time à Paris" teetä (12,99€), jolla on super suloinen purkkikin. Purkissa on 100g irtoteetä, joka on kiinalaista mustaa teetä, jossa on makuna toffeeta sekä marigoldin (mikä se on suomeksi?) terälehtiä.

Ai melkein unohtui! Ostinhan tosiaan vielä tämän Nightmare before Christmas -pipon (19,99€), jottei pää paleltuisi Pariisin keväässä.

Muutaman postikortinkin (2€/kpl) lähetin puistosta. Vinkkinä: postimerkkejä saa City Hallin vieressä olevasta pikku puodista, jonka edessä on myös postilaatikko.

Mutta siinäpä taisi sitten olla koko puisto haulini. Toki hotellista nappasin mukaan pienet shampoo/saippua pullot ja puistosta nipun karttoja, mutta ei kai niitä lasketa mukaan hauliin. ;)

2 kommenttia:

 1. Tällaiset ostospostaukset ovat minusta aina tosi kivoja! Varsinkin kun nyt mukana on myös sellaisia tuotteita, joita ei DS:n verkkokaupassa näe.

  Hirmu kivoja ostoksia olet tehnyt! Nuo peilit ovat tosi nättejä, samoin avaimenperät. Jostain syystä noiden kultakolikkojen idea vaikutti minusta tosi kivalta. Miten siistiä olisikaan, jos saisi kerättyä tuollaisen vuosiluvullisen kolikon joka reissulta Disney-puistoon! :)

  Pinssit eivät jostain syystä hirveästi minua houkuttele, mutta tuollainen Ellie-merkki on kyllä pakko hankkia jonain päivänä! Tiku ja Taku -kulho on varmasti erinomainen pähkinöille. :D Ja tuo Liisa-muki on niin söpö!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania ostoksia!

  Elsa- ja Ariel -peilien kuvitus on upea! Ostaisin mieluusti yhden peilin kunkin prinsessan kuvalla :DD

  Pilleripurkeista ostaisin myös yhden jokaista. En tosiaan ymmärrä miten melkein kaikki muut vierailijat pystyvät ostamaan vain yhden kappaleen noita pikkupurkkeja. Itse kun valinnanvaikeuden vuoksi ostaisin kaikki :') Ja Irvikissa-rasiankin ostaisin!

  Haluaisin myös ehdottomasti tuon Liisa -purkin koska minulla on samaa sarjaa oleva muki!

  VastaaPoista