sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Disneyland Pariisi - Matkaraportti 3/4

Reissun kolmas päivä oli Studiopäivä!

Olin tottunut että voin marssia puistoihin heti aamusta, sillä Disneyland puistossa oli joka aamu Extra Magic Hours jolloin hotellivieraat pääsivät puistoon jo kahdeksalta, mutta Walt Disney Studio -puisto aukesikin vasta kymmeneltä.

Koska olin jo reilusti ennen kymmentä puistojen portilla, mutta en viitsinyt mennä hetkeksi Disneylandin puolelle päätin käydä Villagen kaupoissa pyörimässä. Oikeastaan minulla oli jopa missio aamuiselle kauppakierrokselleni: pipo! En ollut tajunnut omaa pipoa ottaa matkaan mukaan, koska en ajatellut että Ranskan kevät nyt niin kylmä olisi, mutta väärässä olin. World of Disney -kaupasta lopulta löysin kivan näköisen peruspipon Nightmare before Christmas teemalla (19,99€). Enkä ollut ainoa jonka kylmä sää yllätti, laskin päivän aikana että ainakin 26:lla puistovieraalla oli tämä sama pipo. :')

Hieman ennen kymmentä liityin sitten Studion edessä matelevan jonon jatkoksi. Olin jo aikaisempina päivinä tarkkaillut Disneyland Paris appin kautta puistojen jonotusaikoja ja päivästä riippumatta Studio-puisto näytti aina olevan kiireisempi. Ja sen tosiaan huomasi jo sisäänpääsyä jonottaessa, sillä Disneylandin puolelle pääsi kymmenenkin aikaan ilman kummempaa jonotusta.
Studio ei tehnyt lainkaan samanlaista ensivaikutelmaa kuin Disneyland, etenkin kun varsinaiseen puistoon pääsee vasta kauppoja ja ravintoloita täynä olevan studiorakennuksen läpi käveltyään. Ymmärrän toki että teemoitus puistoissa on aivan erilainen ja Studion on tarkoitus kuvastaa Hollywoodia ja elokuvastudioiden maailmaa, mutta jotenkin tuntui että se Disneyn taika täältä puuttui.

Koska olin ihan ensimmäistä kertaa Studion puolelle ajattelin, että kävelen puiston ensiksi läpi. Useiden laitteiden luona oli jo pitkät jonot ja etenkin Ratatoille ajelun jono kiemurteli jo pitkänä. En jäänyt jonon jatkoksi vaan kävelin Toy Story teemaisen Playlandin poikki ja jatkoin kohti Tower of Terroria. Studio-puisto tuntuu yllättävän pieneltä Disneylandiin verrattuna ja koko puiston kävelee aika nopeasti ympäri.

Päädyttyäni takaisin Waltin ja Mikin ystävyyspatsaan luo huomasin että Art of Disney Animationin ovet olivat auki, joten päätin suunnistaa katsomaan millainen se olisi.
Art of Disney Animation on noin 30min kestävä katsaus animaation historiaan ja siihen miten Disneyn animaatiot syntyvät. Ensimmäisessä huoneessa on esitelty animaation historiaa ja näytetään lyhyt video, jolla Roy Disney kertoo Disneyn ja animaation historiasta. Tämän jälkeen siirrytään pieneen elokuvateatteriin, jossa näytetään Disneyn elokuvista koottu montaasi.

Teatterista siirrytään taas seuraavaan huoneeseen, jossa päästään kurkistamaan animaattoreiden työhön. Esitys oli tällä kertaa ranskaksi, mutta jokaisen tuolin vieressä oli kuulokkeet, joiden avulla esitystä saattoi seurata englanniksi. Lavalla työntekijä kertoi animaation vaiheista ja miten erilaiset hahmot syntyvät. Esitys oli ennemmin viihdyttävä kuin informatiivinen, mutta hauskasti oli saatu yhdistettyä videota ja live-esitystä.

Esitys päättyy galleriaan, jossa esitellään Disneyn taidetta ja nurkasta löytyy piirustuspaja, jossa sillä hetkellä oli menossa opastus Mikki Hiiren piirtämisestä. Gallerian yhteydessä on myös pieni taidekauppa, joka on keskittynyt erilaisiin figuureihin ja maalauksiin. Kauppaan ja galleriaan pääsee suoraankin, joten jos ei jaksa esitykseen jonotella kannattaa ainakin ne käydä kurkistamassa.

Taidekierroksen jälkeen kävin moikkaamassa Spidermania, jonka meet and greet piste on Backlot alueen nurkilla. Ulkona oli alkanut taas vaihteeksi sataa, joten hahmotapaamisen jonottaminen oli hyvä tapa pysyä kuivana. Spidey oli ihan mahtava, käytiin koputtelemassa jonotusalueen ikkunoita ja vilkuttamassa muille vieraille sillä aikaa kun PP+ kuvaaja vaihtoi kameransa akkuja.
Tuosta jäi niin hyvä mieli, että ajattelin jaksavani seistä puolisen tuntia Tower of Terrorin jonossa, etenkin kun aurinkokin oli tullut hieman esiin. Puolentunnin jonotusaika oli kyllä aika alakanttiin, mutta suurin syy taisi olla siinä että moni tuli laitteeseen fast pass-jonosta. Itse en ollut tajunnut FP:ta ottaa sillä Disneylandin puolella FP-laitteet olivat olleet kaikkina päivinä suljettuna vähäisen kävijämäärän vuoksi.

Harmittavasti jono lähti liikkumaan ripeämmin heti kun pääsin sisätiloihin. Laite on teemaltaan vanha hotelli ja jonotusalue kulkee hotellin aulan läpi, joka on täynä mahtavia yksityiskohtia. Olisin mielelläni seisoskellut aulassa pidempään katselemassa kaikkia pieniä juttuja mitä sinne oli keksitty piilottaa.

Aulasta päästään kirjastoon, jossa katsotaan lyhyt video hotellin historiasta. Kirjaston kautta kuljetaan sitten hotellin sisäpuolelle kohti huoltohissiä, jonka on ainoa hotellin toimiva hissi... Itse laitehan on vähän samantyylinen kuin Linnanmäen Raketti eli se ampaisee hurjaa vauhtia ylös ja sitten tulee vapaapudotuksella alas. Hauskaa kyytiä ja huipulta on hienot näkymät.

Exit kulkee matkamuistomyymälän kautta, jossa kävin lataamassa kuvani PP+ kortilleni ja ostin Tower of Terror aiheisen avaimenperänkin muistoksi.

Poistuttani kaupasta huomasin että Cinemagique-esitys olisi alkamassa, joten ajattelin että käyn nyt senkin katsomassa kun kerran puistossa olin. Olisin halunnut nähdä Animagiquen, mutta se oli valitettavasti ehditty jo sulkea. Cinemagique oli ihan hienosti toteutettu ja oli hauska tunnistella elokuvakohtauksia, mutta mikään kovin sydäntä sykähdyttävä esitys ei ollut. Jos aikaa on niin se kannattaa käydä katsomassa, mutta mielestäni sen voi hyvin jättää katsomattakin eikä jää paljosta paitsi.
Cinemagiquelta lähdin taas kävelemään puistoa ympäri miettien missä vielä haluaisin käydä. Crush's Coaster -vuoristorataa olisin halunnut käydä testaamassa, mutta kun single rider jononkin ajaksi oli ilmoitettu 60min päätin jättää sen väliin.

Toon Plazalla olisi ollut Mikin ja Buzz Lightyearin meet and greet, mutta koska Mikin olin jo nähnyt ja Buzz ei ihan supersuosikkini ole en viitsinyt yrittää selvittää missä jono kulki. Ihmettelen kovasti miten Studiolla oli niin paljon enemmän ihmisiä kuin Disneylandin puolella, vaikka varmaan puiston kokokin vaikutti.

Ratatoillen jonokin oli järkyttävän pituinen, mutta onneksi huomasin single rider portin ja sen yläpuolella ilmoituksen 15min. Tiesin että tämä laite olisi pakko päästä kokemaan, kun niin moni on sitä kehunut ja hehkuttanut.

Ja olihan se hienosti tehty ja ihan omanlaisensa. Ikävä kyllä 3D-lasit ja epämääräinen pyöriminen eivät oikein sopineet minulle ja poistuin laitteesta hieman huteran olon kera. Olisi ehkä pitänyt arvata lopputulos sillä saan helposti 3D-elokuvistakin pään kiepäksi. Olen kuitenkin iloinen että kävin, koska laiteen idea ja toteutus on mahtava ja kokemisen arvoinen.

Ratatoillen jälkeen suuntasin rauhallisempaan kyytiin ja hyppäsin "Studio Tram Tour: Behinde the Magic" junan kyytiin. Siinä pääsee kurkistamaan elokuvien kulisseihin ja seuraamaan mitä kaikkea elokuvien tekoon vaaditaan. Kuvia en tajunnut kyydin aikana ottaa, vaikka junareitin varrella olikin paljon kaikenlaista mielenkiintoista katsottavaa.

Kävelin vielä jonkin aikaa ympäriinsä, mutta Studio ei vaan jaksanut innostaa yhtä paljon kuin Disneyland. Suunnistin siis kohti puiston porttia, mutta koukkasin matkallani käymään kaikissa kaupoissa jotka matkalleni osuivat. Hieman tuli niissä shoppailtuakin, mutta esittelen ostoksiani sitten myöhemmin omassa postauksessaan. :)
Disneylandin puolella iltapäivä ja ilta hujahtivat aikalailla samalla mallilla kuin edellisenä päivänä. Kävin syömässä Colonel Hathin pizzapaikassa, jota epäilin ensin suljetuksi kun se näytti niin tyhjältä. Ruuan jälkeen harkitsin hetken Indyn vuoristorataa, joka on lähellä ravintolaa, mutta päätin sitten jättää välistä kun katselin vaunujen hurjaa kyytiä. Ainakaan täyden vatsan kanssa se ei vaikuttanut kovinkaan kutsuvalta. Kävin sen sijan kävelemässä läpi Le Passage Enchanté d'Aladdini, jossa voi katsella hienoja pienoismalleja elokuvan eri kohtauksia.

Adventurelandissa ei ollut paljoa tehtävää kun suurin osa siitä oli suljettuna korjaustöiden vuoksi, joten suunnistin Fantasylandin puolelle. Kuvailin jonkin aikaa linnaa ja kävin katsomassa lohikäärmettä, joka tuntui olevan pahalla päällä ja puhkui savua luolassa olevien vieraiden päälle.

Lohikäärmeen luota suunnistin Lumikin "Blanche-Neige et les Sept Nains" ajelun kyytiin, jossa ajellaan pelottavan metsän poikki ja seurataan enemmän Pahan Kuningattaren / Noidan tarinaa kuin Lumikin. Nämä dark ride -ajelut ovat mielestäni mahtavia ja hieman harmitti että Peter Panin laite oli suljettuna.

Lumikin jälkeen ajattelin ehtiväni käydä vielä jossakin laitteessa ennen päivän paraatia, mutta kelloon vilkaisu kertoi että tiukille menisi. Suuntasinkin taas vakiopaikalleni Bella Notte ravintolan eteen ja sain hieman yllättyä, kun paraatireitillä oli jo ihmisiä odottamassa. Mistään ruuhkasta ei voi toki puhua, mutta reitin varsilta oli vaikea löytää enää eturivin paikkaa. Nopean kierroksen jälkeen palasin alkupisteelleni ja nousin seisomaan ravintolan edessä olevan aidan päälle, josta oli aika hyvät näkymät.
Kävelin paraatin perässä Fantasylandilta Main Streetille ja sieltä Discoverylandiin ja Buzzin Laser Blaztin jonoon. Jonotusaikani taisi venyä lähemmäksi tuntia sillä laiteessa oli jotakin vikaa, mutta mikä parasta se jatkui vielä siihen asti kun olin kyydissä. :D Vaunut pysähtelivät vähän väliä, mutta onneksi edelleen pystyi ampumaan robotteja ja muita maalitauluja. Kiitos tämän jatkuvan pysähtelyn pääsin jo tasolle 5, että galactic hero tasolle en taida yltää vielä pitkään aikan.

Ilta oli sen verran kylmä, että Buzzin jälkeen vietin loppuillan kävelemällä edestakaisin Main Streetin kaupoissa. Ostin myös leipomosta kaakaon ja Mikki-keksin, jonka ehdin syödä ennen kuin edes ajattelin että kuva olisi ollut kiva. Ilta puistossa päättyi taas Dreamsin katseluun, vaikka olin aikaisemmin harkinnut jättäväni tämän illan väliin kylmän ilman takia.

Dreamsin jälkeen suuntasin vielä Disney Villagen suuntaan shoppailemaan. Ostoskierroksen jälkeen ostin vielä yhdestä Villagen kojuista churron iltapalaksi ja voi jestas se oli hyväää. Yhtään eivät ihmiset liioittele Disneyland vlogeissaan, kun churroja kehuvat herkullusiksi. Suosittelen ehdottomasti maistamaan, jos tilaisuus tulee. :)


Linna edestä ja linna takaa. Neljännes koko loman kuvistani taitaa olla linnasta :')

* Viimeinen matkaraportti tulee keskiviikkona ja sen jälkeen tosiaan vielä luvassa Disneyland Pariisi haulini :) *

3 kommenttia:

 1. Sain tekstistäsi sellaisen käsityksen, ettei studiopuoli ollut sinusta kauhean hieno...? Suosittelisitko studiopuolella vierailua kuitenkin niille, jotka ovat joskus kaukaisessa tulevaisuudessa Disneylandiin menossa? Vai jättääkö sen suosiolla pois ohjelmasta?

  Äääk voin kuvitella täällä koneellani istuen, miltä Tower of Terrorin pudotus tuntuu mahassa! En ole uskaltanut mennä Linnanmäenkään Rakettiin, joten kyseinen hotellivierailu saattaisi kyllä jäädä käyttämättä. :) Itse testasin aikoinani Indiana Jonesin vuoristorataa. Suuntasimme siihen kaverini kanssa ensimmäisenä, kun puisto avattiin. Emme katsoneet yhtään, millainen rata on, vaan kiirehdimme vaan äkkiä jonotusalueelle. Ja olihan se aikamoinen järkytys, miten hurjaa kyytiä vuoristorata meni! Onneksi kyyti oli kuitenkin nopeasti ohi, joten mitään hirveitä shokkeja ei laitteesta tullut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuun studiopuoli ei purrut ihan samalla tavalla kuin Disneyland, mutta kyllä minä silti suosittelisin siellä käymään, jos vain aikaa on. Jos puistovierailulle on aikaa vain yksi päivä niin sitten ehkä harkitsisin Studion väliin jättämistä. Mutta riippuu tietysti myös siitä mitä puistoilta haluaa. Studion puolella on kuitenkin paljon laitteita, joten jos ne ovat vierailun pääasia kannattaa siellä ehdottomasti pistäytyä. :)

   Tower of Terror taisi olla oma suosikkin Studion laitteista. Ei se ihan yhtä hurja vauhdissaan ole kuin Raketti, mutta tuntui silti mukavasti vatsanpohjassa. Ymmärrän kuitenkin hyvin ettei tuollainen kyyti ole kaikkien mieleen.
   Itseltäni jäi Indyn vuoristorata tällä kertaa välistä, kun muutaman kerran sen menoa katselin. Taisi Space Mountain jättää sen verran traumoja etten toiseen hurjaan vuoristorataan enää halunnut. :'D

   Poista
  2. Okei. Voi voi voi kun haluttaa alkaa suunnitella omaa puistovierailua näiden sinun kirjoitustesi perusteella! Space Mountain jätti minullekin traumat viimeksi. :,( Onneksi Disneylandissa on laitteita rauhalliseenkin menoon tottuneille!

   Poista