lauantai 23. heinäkuuta 2016

Disneyn taidenäyttelyt Pohjoismaissa 2016-2018

Kun tarkastin edellistä postaustani varten Disney*Pixarin 30-vuotisjuhlan taidenäytteylyn päivämääriä, käväisin ruotsalaisen Nordic Watercolor -museon sivuilla. Pixarin näyttey tullaan tämän hetken aikataulun mukaan pitämään museolla touko-elokuussa 2018, mutta huomasin että museolla on tälläkin hetkellä esillä Disneyn taidetta.

lähde: http://www.disneyanimation.com/events/118


Disney's Art of Storytelling -näyttely on ollut esillä maaliskuusta asti ja viimeinen näyttelypäivä Ruotsissa on syyskuun alussa. Nopea googlaus kertoi että Ruotsin Skärhamnista näyttely siirtyy Tanskan Odensen Brandts-museoon, jossa se on esillä syyskuun lopusta ensi vuoden maaliskuuhun.

Suomeen ei ilmeisesti olla kumpaakaan näistä näyttelyistä saamassa, en ainakaan löytänyt mainintaa suurimpien museoiden näyttelyaikatauluista, mikä on harmi. Viimeksi Suomessa on Disneyn taidetta taidettu nähdä vuonna 2009, kun Tennispalatsissa oli esillä "Walt Disney ja Euroopan taide" -näyttely.


lähde: http://akvarellmuseet.org/en/exhibition/disney-art-of-storytelling


Art of Storytelling -näyttely keskittyy nimensä mukaisesti tarinoihin ja miten Disney on tuonut vanhat kansansadut uusien sukupolvien ulottuville. Nordic Watercolor Museumin sivuilla kerrotaan, että näyttelyssä on muun muassa esillä orginaalia taidetta sellaisista klassikoista kuin Lumikki, Fantasia, Pieni Merenneito sekä Frozen.

Pixarin 30 Years of Animation -näyttely taas on tosiaan tällä hetkellä esillä Japanissa Nagasakin taidemuseossa. Näyttely kiertää myös Taiwanissa ja Koreassa ennen kuin se saapuu Euroopaan. Tämän hetken aikataulun mukaan Ruotsin Nordic Watercolor Museum on Euroopan ainoa museo, jossa näyttely nähdään.


lähde: http://pxr30.jp/english/


Itse pidän todella paljon museoissa käymisestä ja Disneyn taidenäyttelyt kiinnostavat tietysti aina. Hieman harmittaa että molemmat museot ovat jokseenkin syrjässä näin turistin näkökulmasta, jos näyttelyt olisivat Tukholmassa tai Kööpenhaminassa niin olisin varmasti jo varaamassa lentolippuja.

Lisää tietoa näyttelyistä:
Pixar 30 Years of Animation: http://www.pixar.com/about/Art-Exhibition  ja  http://pxr30.jp/english/
Disney's Art of Storytelling: http://akvarellmuseet.org/en/exhibition/disney-art-of-storytelling

1 kommentti:

  1. Jos en nyt väärin muista taisin käydä katsomassa Tennarissa tuon kyseisen näyttelyn!

    Sääli ettemme useammin pääse täällä Suomessa nauttimaan Disney-aiheisista näyttelyistä.

    VastaaPoista