sunnuntai 18. marraskuuta 2018

DIY: Mikki-heijastin

Mikin 90-vuotisjuhlapäivän kunniaksi ajattelin että olisi kiva tehdä joku Mikki-aiheinen DIY-juttu. Eilen töissä sainkin mielestäni aivan loistavan idean helposti toteutettavasta pikku jutusta, joka on vieläpä erittäin hyödyllinen näin syksyn pimentyessä talveksi. Kuvittelin että yksinkertainen Mikki olisi nopea ja näppärä toteuttaa heijastimena – ja varmaan onkin jos vain materiaalit ovat oikeat.

Olisin voinnut otsikoida tämän postauksen myös nimellä "Heijastava kangas – uhka vai mahdollisuus?" Koska minun ompelutaidoillani koin jämäkän kankaan enemmän uhkana, mutta ehkä pitää vielä jatkaa yrittämistä. Varsinaisia ohjeita ei siis tällä kertaa ole luvassa, koska aina ei kaikki suju niin kuin Strömsössä, mutta toivottavasti saat tästä inspiraatiota omaan askarteluun.




Kuvittelin tosiaan näppärästi ompelevani Mikin pään muotoisen heijastimen tuosta noin vaan. Olin töissä ehtinyt hieman googlailla erilaisia materiaalivaihtoehtoja ja tuuminut että Eurokankaasta löytyvä heijastava kangas olisi varmaankin helpoin ratkaisu. Kuinka väärässä olinkaan! Tai sitten vain odotin ihan liikoja omilta ompelutaidoiltani... Noh sanottakoon että tällaisen heijastimen tekemiseen suosittelisin jotakin liimapintaista heijastinkalvoa, jonka voi vain painaa kiinni kankaaseen.

Tein ensiksi itselleni sabluunan jolla mallailin minkä kokoinen ja muotoinen heijastimesta pitäisi tulla. Jäljensin Mikin heijastinkankaalle ja tartuin neulaan ja lankaan. Voin kertoa että sormeni on vieläkin kipeä neulan painamisesta jämäkän kankaan läpi. Lisäksi ohut ompelukonelanka tahtoi katkeilla ja mennä solmuun vähän väliä.

Kun käsin näpertämisestä ei tahtonut tulla mitään, päätin ottaa esiin ompelukoneen.




Hurautin muutaman kerran testiksi nähdäkseni mitä ompelukoneeni tuumi kankaasta. Parin säädön jälkeen olinkin valmis kokeilemaan jotakin kunnollisempaa... Ja tässä kohtaa täytyy sanoa, että jos on sinut koneensa kanssa niin tämä sujuu varmaan paljon paremmin. Pienen kankaanpalan pyörittely ei ottanut minulta millään sujuakseen, joten päätin kokeilla vielä kolmatta vaihtoehtoa.

Otin paksumman neulan ja mustaa villalankaa, jolla ompelin heijastimen reunat. Tämä taktiikka vaati hieman aikaa ja hermoja, mutta lopputulos oli ihan hauskan näköinen. Puolessa välissä tajusin ottaa apuvälineeksi piikin, jolla painoin neulalle valmiit reiät ompelun helpottamiseksi. Villalanka tahtoi hieman rispaantua, mutta oikeni onneksi pienellä maanittelulla ja sain kuin sainkin yhden heijastimen ihan valmiiksi asti.




Päätin antaa ompelukoneelle vielä mahdollisuuden ja yritin mahdollisimman hitaasti ja rauhallisesti huristella kolme ympyrää. Muutaman "sinne päin" -kappaleen jälkeen alkoi ympyröidenkin tekeminen sujua, mutta kello alkoi tikittää puoltayötä, joten päätin jättää askartelut tällä kertaa tähän. Pohdin vielä pitäisikö käydä ostamassa seuraavaa kertaa varten liimakangasta vai kysyä kaverilta vinkkejä huovuttamiseen... No saa nähdä mitä keksin. Jätä ihmeessä kommentti jos sinulla on joku idea!

Mutta tämä pienen DIY-projketini myötä toivotan
Mikki Hiirellä oikein hyvää 90-vuotissyntymäpäivää!
Ja teille muille sanon:

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana heijastin - vaikka sen tekeminen vaatikin työtä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Minustakin idea oli hauska ja on aina kiva lisätä pieniä Disneymäisiä yksityiskohtia arkielämään. ;) Pitää ehkä toteutusta vielä hieman hioa niin säästyy sormet

      Poista
  2. Ihana työ, vaikka vaatikin vaivaa. :)

    VastaaPoista