tiistai 12. maaliskuuta 2019

DLP2019: Day 2!!

Ensimmäinen kokonainen puistopäivä aloitettiin tietysti aikaisella aamulla, koska rope dropiin piti ehtiä. Aamuinen puisto on muutenkin aivan ihana ja rauhallinen – tai no puisto on rauhallinen, mutta vieraissa huomaa kyllä pientä kilpailuhenkisyyttä kun kaikki haluavat ehtiä ensimmäisenä Prinsessa Paviljongille.




Samalla lähtöviivalla oltiin kyllä mekin, että ei sovi arvostella. Linnan luona oleva rope drop on siiretty nykyään linnan toiselle puolelle Lancelotin karusellin eteen, joten sieltä oli ihanan lyhyt matka hypähdellä paviljongille. Oltiinkin melkein ensimmäisten joukossa ja juuri ja juuri ehdittiin valmistautua ennen kuin tuli meidän vuoro tavata aamun prinsessa.

Tällä kertaa ei tarvinnut jännittää kuka prinsessa tavataan sillä P&P Festivaalista huolimatta Paviljongin oven luona on kyltti, joka kertoo tavattavissa olevan prinsessan.




Tänään tavattiin aivan ihana Aurora! Hän oli oikeasti aivan ihana ja otti oikeasti aikaa jutellakseen kanssamme. Eikä suinkaan höpötelty siitä kuka hän on tai mikä on lemppari kohtamme hänen tarinastaan.

Disney Prinsessan tapaaminen on ehdottomasti yksi parhaista tavoista aloittaa päivä, etenkin kun kohdalle osuu joku näin ihana ja positiivinen. Tulee kuulkaa koko päivälle ihan erilainen fiilis kun se alkaa näin ihanasti.

Oltiin jopa yllättävän nopeita sillä oltiin in-n-out paviljongista 15 minuutissa ja siitä meni reilu viisi minuuttia Auroran kanssa, joten taidettiin tehdä jonkinlainen ennätys. Oli siis taatusti muutaman juoksuaskeleen arvoinen tapaaminen.

Ja koska meillä oli vielä hyvin extra magic timea jäljellä ehdittiin hyvin käydä pyörimässä laitteissakin.




Tiistait ovat perinteisesti reissuillamme Aku-päiviä, joten totta kai tälläkin kertaa suuntasimme toisena päivänä Akua tapaamaan. Akun meet and greet piste löytyy Main Streetin toisesta päästä Casey's Corner -ravintolan läheltä.

Akun luo jouduttiin jonkin aikaa jonottelemaan, joten katseltiin klo 11:00 P&P Festivaali jonosta käsin, mutta onneksi lomaviikon kunniaksi festivaali oli neljä kertaa päivässä, joten yhden esityksen katseleminen vähän kauempaa ei harmittanut. Ja sitä paitsi Akun tapaaminen on aina jonotuksen arvoinen!




Kun oltiin Akua moikattu, meidän oli tarkoitus mennä Victoria's -ravintolaan syömään Mikki-vohvelit, joita on nyt alettu Pariisinkin puistoissa myydä, mutta ravintola olikin kiinni. Höh! Nälkä kuitenkin hieman vaivasi, joten päätimme suunnata takaisin Casey's Cornerin luo. Caseyn hodarit ovat DLP-ruuan kulmakivi ja erittäin näppärä vaihtoehto kun kaipaa pikaisesti jotain purtavaa.

Pikaisen ruokailun jälkeen käytiin katsomassa Princess Promenade linnan edessä ja suunnattiin sitten Main Streetille etsimään hyvät paikat P&P Festivaalia varten.








Katseltiin loput P&P Festarista Main Streetin päästä, josta sai kivan kokonaiskuvan Central Plaza osuudesta eli merirosvojen ja prinsessojen tanssibattlesta. Ja ihmettelen edelleen miten oltiin viime reissulla onnistuttu katsomaan festivaali vain muutamasta eri paikasta, vaikka se näyttää niin mahtavalta kaikkialta katsottuna!

Kun oltiin sitten saatu tarpeeksi Princess Poweria, lähdettiin katselemaan olisiko Fantasylandissa hahmoja tavattavissa. Old Millin luona olikin Belle ihanassa sinisessä mekossaan, mutta harmiksemme jono oli jo katkaistu, joten emme päässeet häntä tapaamaan. Casey Jr.:n luona on nykyään Nalle Puhin meet and greet, mutta sinnekin oli niin pitkä jono että emme viitsineet jäädä odottamaan.

Päätimme siis lopulta kävellä vain hieman ympäriinsä ja suunnata Discoverylandiin hakemaan aamuisia laitekuviamme. Kävimme tieytsti moikkaamassa myös WALL-E:ta ja EVE:a, koska minulla oli tiistaina WALL-E teemainen disneyboundi ja rusetti.




Discoverylandilta kävelimme Frontierlandiin ja Phantom Manorin luo. Itse kartano ei ole vieläkäään auki, sen aukeamista on siirretty kerran jos toisenkin, mutta onneksi DLP on keksinyt melkein yhtä hyvän korvikeen kiinni olevalle laitteelleen: Phantom Manor Mikki!

En tiedä onko Phantom Manor Mikki jonkinlainen salaisuus vai eikö suurin osa vieraista vaan jaksa vaivautua tähän kolkkaan Frontierlandia, sillä jono Mikin luo oli ehkä 20-30 min. Me jäätiin tietysti odottamaan, koska kukapa ei haluaisi tavata Mikkiä hienossa Phantom Manor -teemaisessa asussaan.




Iltapäivällä suunnattiin tietysti taas katsomaan P&P Festivaalia sekä paraatia. Paraatia odotellessamme luoksemme tuli Frances niminen cast member, joka ihasteli rusettejamme. Hän etenkin tykästyi WALL-E-rusettiini ja nappasikin korvani hetkeksi aikaa lainaan. Onneksi oli matkassa mukana pixie dust -pussukoita ja sain vaihdettua korvani takaisin. (No olisin varmasti saanut korvani takaisin muutenkin, mutta oli hauska antaa pieni kiitos hauskasta kohtaamisesta.)

Paraati oli jälleen mahtava ja saatiin ihania kanssakäymisiä hahmojen kanssa. Toy Storyn Jessiekin tuntui tykkäävän rusetistani mikä oli ihanaa. WALL-E taitaa olla hahmo josta ei kovin usein rusetteja nää, joten se kiinnitti huomiota. :)

Tietysti tänäänkin käveltiin Main Streetille katsomaan paraati toistamiseen, mutta ei vielä sen kummemmin hämmentyneitä ilmeitä ja ihmetystä saatu aikaan. Joku päivä!





Paraatin toisen katselukerran jälkeen suuntasimme syömään. Tänään ajattelimme mennä testaamaan Hakuna Matata -ravintolan ranskalaiset, joita on  kovasti internetin ihmeellisessä maailmassa kehuttu ja hehkutettu parhaiksi ranskalaisiksi ikinä.

Pakko myöntää että ei ihan ymmärretty moista hehkutusta. Minusta ne maistuivat ihan tavallisilta ranskalaisilta – mikä oli outoa, koska kyseessä on "sweet corn fries" eli maissi ranskikset. No makuja on monia, mutta itse en nyt ainakaan hehkuta teille näitä ranskalaisia. Ihan hyviä, mutta ei mitenkään kummoisia.

Syömisen jälkeen suunnattiin katsomaan millainen jonotustilanne Piratessa oli kun kerran Adventurelandissa jo oltiin. 20 minuutin jono ei taaskaan kuulostanut mitenkään pahalta, joten päätettiin käydä ainakin kerran hurjastelemassa merirosvoseikkailu läpi.

Jonotellessa sattui hauska juttu ja törmättiin suomalaiseen pariskuntaan! Jonoteltiin jo veneeseen pääsyä kun yhtäkkiä kiinnitin huomiota siihen että ymmärsin vähän liiankin hyvin takanamme olevien puhetta katossa olevasta ilmapallosta. Jotenkin oli jo tottunut siihen että ympärillä kuuluu vain ranskaa, englantia, espanjaa ja jotain saksan ja hollanin sekoitusta.

Piratesen jälkeen ehdittiin hetki vielä kierrellä kauppoja ja vähän shoppailla ennen kuin suunnattiin katsomaan Illuminaattia.



6 kommenttia:

  1. Se on niin hassu fiilis ulkomailla, kun suomea kuulee yhtäkkiä jostain :D Näin kävi itselle kerran ruokakaupassa Münchenin reissulla.

    Söpöjä kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aina todella hämmentävää! :'D Me vielä tosi harvoin on Disney-reissuilla muihin suomalaisiin törmätty, joten välillä unohtaa että saattaa muihin suomea puhuviin puistoissa törmätä.

      Ja kiitos! Kiva että tykkäsit :)

      Poista
  2. Onpa jotenkin tosi suloisia nuo Aku-kuvat! :) Ja prinsessakuvista varsinkin tuo Vaiana-kuva!

    Omia matkaraportteja kirjoittaessa tuli taas vähän DLP-kuume ja nämä sinun kirjoituksesi ja Susannan videot ei yhtään paranna tilannetta. :D Ehkä meidän pitää lähteä joskus jollekin ryhmämatkalle Disneylandiin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Olen ehdottomasti ryhmämatkan kannalla! Olisi niin mahtavaa lähteä isommalla porukalla valloittamaan puistoja. :D
      Ja tiedän niin tuon DLP-kuumeen! Iskee kyllä aina heti kun jonkun matkaraportteja lukee tai vlogeja katselee, vaikka kuinka monta kertaa olisikin jo puistossa käynyt. Iskee kuume jo kun näitä omia raportteja kirjoittelee näin jälkikäteen. :')

      Poista
  3. Ihanaa aloittaa päivä prinsessan seurassa. <3

    VastaaPoista