keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

DLP2019: Synttäriyllätyksiä ja prinsessoja

Anteeksi että jouduitte odottamaan tätä reissuraporttia, mutta lupaan että tämä oli odottamisen arvoinen! Reissumme viides päivä eli perjantai oli kertakaikkiaan taianomainen. Koska syntymäpäivänä osui reissumme viimeiselle päivälle, olimme päättäneet juhlistaa merkkipäivääni jo perjantaina.

Niinpä Susanna yllätti minut aamulla ihanalla glitterilaatikolla, jonka sisältä paljastui todellinen yllätys! Ja siis oikeasti kun sanon yllätys niin tarkoitan että YLLÄTYS! En todellakaan osannut odottaa sitä ja se että Susanna oli salannut lahjan koko reissumme ajan oli kyllä kymmenen pisteen ja papukaijamerkin arvoinen suoritus.




Laatikosta paljastui Tuhkimo pinssi (jonka Susanna oli onnistunut ostamaan salaa, aikamoista ninjailua!) sekä kortti, jonka takaa varsinainen yllätys löytyi: Susanna oli varannut meille pöydän Tuhkimon ravintolasta "Auberge de Cendrillonista"! Kyllä siinä kuulkaa leuka loksahti auki ja tuli muutama kyynelkin silmään. Aivan huikean ihana lahja ja täydellinen aloitus meidän prinsessapäivälle.




Aubergeen suuntaisimme lounasaikaan, joten aamu puistossa aloitettiin tietysti perinteisesti Prinsessa Paviljongissa. Enkä oikeasti tiedä millä todennäköisyydellä on mahdollista, että jokaisella matkallamme olemme perjantaisin aina tavanneet Lumikin! Hän oli aivan ihana ja toivotti minulle hyvää syntymäpäivää heti kun huomasi pinssini. (Kannattaa siis ehdottomasti käydä City Hallilta synttäri-pinssi hakemassa, jos on puistossa merkkipäiväänsä juhlimassa.)




Ehdimme aamulla käydä perinteisesti myös Buzzin ja Hyperspacein kyydissä ennen kuin puisto virallisesti aukesi. Aamu oli sen verran sateinen että kierreltiin puistoa jonkin aikaa sateenvarjojen turvin ennen kuin liityttiin jonoon Mikin talon edessä. Vaikka oltiin Mikki tavattu jo aikaisemmin niin kyllä joka reissulla pitää käydä moikkaamassa Mikkiä myös tämän talolla.

Mikki oli tietysti aivan ihana ja ihaili kovasti meidän prinsessa-päivän asuja. Myös Mikin kanssa ollut photopass-kuvaaja oli mahtava, hän lauloi Happy Birthdayn ja otti ihania kuvia meille.




Mikin luota suunnattiin linnan luo ottamaan muutamia sadepäivänkuvia ja sieltä sitten linnan sivulla olevan Royal Castel Stagen luo odottamaan P&P Festivaalia ja prinsessojen lavaesitystä. Viime reissulla oli tämä lavaesitys monta kertaa katsottu lavan edestä, joten tällä kertaa kivuttiin hieman ylemmäksi katsomaan. Lavaa vastapäätä on korotettu parvi, jolta näkee hyvin koko lavan ja sieltä saa mahtavia kuvia!







Katsottiin loputkin tästä P&P Festivaalista kun ei muutakaan keksitty ja haluttiin tietysti nähdä P&P mahdollisimman monta kertaa, niinpä siirryttiin Castle Stagen luota linnan eteen tien varteen katsomaan merirosvoja. Vilkuteltiin merirosvoille ja prinsessoille ja festivaalin jälkeen käytiin juttelemassa tanssivan cast memberin eli Raphaelin kanssa (ig @raphaelpichenot). Raphael opetti P&P Festivaalin aikana tanssiliikkeitä puistovieraille ja muutenkin piristi kaikkien päivää, tällaisia cast membereitä pitäisi olla kaikkialla.

Aamuinen sade ja pilvinen sää olivat tehneet ilmasta aika kolean, joten käväisin hakemassa Discoverylandin kioskilta kaakaon sormia lämmittämään kun odottelimme Prinsessa Promenaden alkua sekä seuraavaa P&P Festivaalia, jonka katsoimme linnan edestä.








Meillä oli jonkin aikaa ennen lounasta Aubergessa, joten kiertelimme jonkin aikaa Main Streetin kauppoja. Ehdittiin myös sopivasti hetkellisen sadekuuron alta pois, joten ei ihan täysin kastuttu, mutta kyllä tuli sateenvarjoille käyttöä tänään.

Kun sade sitten lakkasi suunnattiin me kohti linnaa ja Tuhkimon ravintolaa! Jee! Otettiin muutamat kuvat linnan luona ja ravintolan pihalla, josta löytyy Tuhkimon kurpitakärryt, ennen kuin suunnattiin sisään. Ei jouduttu edes odottamaan vaan melkeinpä heti kun sisään astuimme meidät ohjattiin jo pöytään.

Pöydän luo kävellessämme näimme että ravintolassa olivat ainakin Tuhkimo, Aurora ja Tähkäpää! Ravintolassa on aina neljä prinsessaa, Tuhkimo ja kolme muuta, joten jäätiin jännittämään kuka neljäs prinsessa on.




Oltiin juuri ehditty istua alas ja ottaa takit pois päältä kun Aurora jo pyörähti luoksemme juttelemaan. Hän tietysti huomasi Ariel-rusettini ja kysyikin odotinko Arielin tapaamista, johon taisin vastata "ISSHEHERE?!" Aurora vastasi vähän kryptisesti että Tuhkimo oli kutsunut heidät kaikki, joten en ihan uskaltanut vielä kiljua riemusta, mutta kyllä kuulkaa innostustaso nousi huimasti kun tajuttiin että meidän molempien lemppari prinsessat saattoivat olla paikalla!





Prinsessojen lisäksi ravintolassa myös häärivät Tuhkimon hiiriystävät Suzy ja Perla, jotka tietysti tulivat myös moikkaamaan. Auroran jälkeen Tuhkimo tuli juttelemaan ja ottamaan kuvia kanssamme ja melkein heti perään saapui ihana Tähkäpää! Hän ihasteli kovasti Susannan korvia, hienoa itse-tehtyä-rusettia sekä ihanaa Tähkäpää-aiheista mekkoa. Oli niin ihanaa katsoa heidän jutteluaan kun tietää miten mahtavaa on päästä tapaamaan oma suosikkinsa. Ja Tähkäpää oli vielä niin hurjan ihana ja puhelias, aivan mahtava tapaaminen!

Mutta itse toki olin aivan tohkeissani kun näin Arielin saapuvan luoksemme! Aaaa! Kyllä oli jotain keijupölyä ja Disneyn taikaa ilmassa, kun meitä näin onnisti että molempien lempparit olivat oikeasti paikalla. Ariel oli aivan ihana ja jutteli kauan kanssamme ja sanoinko jo että hän oli aivan ihana! Ihan lemppari hahmotapaamisia ikinä I tell you. Olen niin iloinen että Susanna aina filmaa meidän reissut, koska tämä oli ehdottomasti kokemus jota haluan katsella monta kertaa uudestaan, jottei muisto haalistu.




Ehdottomasti parasta Auberge de Cendrillonissa on prinsessojen tapaaminen, mutta ruokakin oli todella hyvää. Etenkin pääruuaksi valitsemani kampela oli todella herkullista – ja varsin tervetullut vaihtelu puiston pikaruokiin. Pieni harmitus oli että jälkiruuaksi valittu "Cinderella's dessert" ei olltukaan valkosuklaa kenkä vaan jonkinlainen kakku, jossa oli Mikin pää. Hyvän makuinen sekin oli, mutta kun tuo Tuhkimon kenkä on ravintolan klassinen jälkiruoka niin tietysti olisimme halunneet sitä maistaa.

Kokonaisuutena kuitenkin Auberge de Cendrillion on ehdottomasti kokemisen arvoinen, jos hahmotapaamiset ja prinsessat ovat asioita joita puistossa haluaa kokea. Aivan ihana syntymäpäiväyllätys ja valehtelematta ihan paras tapa juhlistaa pyöreitä vuosia.




Pari tuntia ravintolassa hujahti ihan siivillä, joten melkein tuli kiire katsomaan päivän viimeistä P&P Festivaalia. Suunnattiin tietysti jälleen Main Streetille katsomaan prinsessojen showstoppia kuten muinakin päivinä. Ihana Moana tuli jälleen esityksen jälkeen halaamaan meitä! On ihan mahtavaa kun huomaa että hahmot tunnistaa ja Moanakin oli jo menossa meidän ohi kun huomasi meidät ja tuli ison hymyn kanssa halaamaan meitä. Niin ihania muistoja tuli kuulkaa tältä päivältä, että en koskaan pääse siitä yli.

Kun prinsessat jatkoivat matkaa linnan luo, me suuntasimme Fantasylandiin odottamaan paraatia. Tänään joukkoomme liittyi myös Susannan ystävä Johanne (ig @johannesjorengen), joka työskentelee cast memberinä puistossa. Olimme tietysti jo etukäteen kertoneet hänelle meidän taktiikasta katsoa paraati kahteen kertaan, joten hänkin oli valmiina pikakävelemään Main Streetille.







Saatiin taas paljon hymyjä ja vilkutuksia, paljon myös hämmentyneitä katseita Main Streetin päässä mikä oli ihan mahtavaa. Muutamat hahmot myös huomasivat syntymäpäivä-pinssini ja tulivat toivottamaan hyvää syntymäpäivää. Auroran haltijakummi Ilomieli oli erityisen herttainen kun hän kehoitti olemaan varovainen pinssin neulan kanssa etten pistä sormeani.

Paraatin katsomisen jälkeen lähdimme kävelemään ympäri puistoa ja hetken kävelemisen jälkeen päätettiin suunnata Victoria's ravintolaan syömään Mikki-vohvelit. Pakkohan oli edes yhdet Mikki-vohvelit matkalla saada, nyt kun ne kuuluvat Pariisinkin herkkuvalikoimaan.




Loppu ilta melkein menikin herkullisista vohveleista ja mukavasta seurasta nauttien. Juteltiin Johannen kanssa hänen työstään Disneylandissa ja tietysti yleisesti muutenkin Disneysta. Koska meillä ei mitään kummempaa suunnitelmaa illalle ollut niin oli mukava nauttia Victoria's-ravintolan tunnelmasta ja lämmöstä ennen kuin lähdimme odottamaan matkamme viimeistä Illuminationsia. Mielellään olisi vielä muutaman päivän puistossa viettänyt ja nyt kun puistopäivätkin olivat lyhyempiä niin jalat eivät olleet vielä ihan kuolleet kaikesta kävelemisestä.

Illuminationsin ihastelun jälkeen suuntasimme vielä Disney Villageen tekemään viimeisiä shoppailuja ennen kuin piti suunnata hotellille pakkaamaan. Nyyh! Mutta toisaalta oli ollut niin mahtava päivä, että ei oikein osannut edes olla surullinen siitä että oli viimeinen kokonainen päivä.


Oikeasti BEST. BIRTHDAY. EVER!

2 kommenttia:

  1. Varmasti ikimuistoinen reissu viettää synttärit! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä! Ei varmasti koskaan unohdu nämä synttärit <3

      Poista