sunnuntai 7. elokuuta 2016

DIY: Superhelpot magneetit

En toivottavasti ole ainoa, jonka jääkaapin ovi on täynnä erilaisia lippuja ja lappusia sekä tietysti magneetteja. Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni Disney-aiheisia magneetteja jääkaappin galleriaa piristämään, mutta jostain syystä toteutus on jäänyt uupumaan. Vaan eipä jää enää! :)

Käväisin viikolla Sinellissä ihan muista syistä, mutta silmiini sattui osumaan magneettilevy, jossa oli toisella puolella tarrakiinnitys. Levy on kooltaan n. 10x15cm ja maksoi 3 euroa, joten tuumasin että siitä saan näppärästi muutaman magneetin tehtyä. Ja nämä on kyllä niin helppo tehdä, että vaikka yleensä karttaisi askartelua niin tähän vinkkiin kannattaa tarttua. Ainakin jos kaipaa jääkaapin oveen ripauksen Disney-taikaa.
Magneettien tekemiseen tarvitset:
* Magneettilevy, jossa on toisella puolella tarrakiinnitys
(* Tai vaihtoehtoisesti tavallisen magneettilevyn ja liimaa)
* Kuvia. Itse etsin googlesta haluamani ja tulostin ne valokuvapaperille.
* Sakset ja kynä
* Kontaktimuovia, jos haluat päällystää kuvat
Leikkaa kuvat haluamasi kokoisiksi. Tässä tietysti helpottaa, jos olet jo koneella muokannut kuvat sopivan kokoisiksi, jolloin tulostamisen jälkeen ei tarvitse kuin leikata ne irti. Itse tein kuvista hieman suuremmat, jotta reunoille jäi leikkuuvaraa.

Kun kuvat on leikattu, mittaa magneettilevystä sopivan kokoiset palat ja tee pienet merkit leikkaamista varten. Itse tein levystä neljä 5 x 7,5 cm kokoista magneettia, mutta levy on helposti leikattavaa, joten siitä voi tehdä ihan minkä muotoisia magneetteja itse haluaa.
Sitten se vaikein osuus eli irroita magneetilevyn toisella puolella oleva suojapaperi ja asettele kuva vasten tarrapintaa. Kun olet saanut aseteltua kuvan kohdalleen, kevyesti painele kuva kiinni. Itse painelin kuvapuolelta reunat kiinni, jonka jälkeen käänsin magneetin ympäri ja sitten kävin koko alueen läpi. Näin kuvapuolelle ei jää sormenjälkiä, mutta saa varmistettua että kuva on kunnolla tarttunut.

Ja voilá valmista tuli!
Halutessaan magneetit voi vielä päällystää kontaktimuovilla. Muovi tietysti suojaa kuvaa, mutta tekee magneetista myös tukevamman, joten se kestää paremmin käytössä. Leikkasin kontaktimuovista hieman suuremman palan kuin magneetti itse, jotta sain reunat käännettyä. Näin ei tarvitse pelätä että kuva alkaisi ajan kuluessa irrota, kun tarrapinta heikkenee.

Nyt on jääkaappia koristamassa neljä uutta magneettia ja voi olla että tulee käytyä ostamassa toinenkin levy, jotta saan tehtyä vielä muutaman lisää. :)
Ps. Hupsista! Huomasin vasta tätä tekstiä kirjoittaessa, että tuossa Waltin sitaatissa on virhe. Noh olen enemmän uneksija kuin rohkea, joten ehkä tuo sopii minulle paremmin. :')

8 kommenttia:

 1. Oi, onpas ihania magneetteja! Ja helpolta vaikuttaa valmistaminen, ehkäpä kokeilen näitä joskus. ...Kommentoin aina näihin sinun askarteluteksteihin, että kokeilen niitä joskus, mutta en ole ainakaan vielä saanut mitään aikaiseksi... Pitää ottaa itseään niskasta kiinni, ja tehdä vaikka joululahjaksi ihmisille iso kasa magneetteja ja avaimenperiä! :)

  Ihana on tuo sinun uusi kuva otsikon takana! Ihanasti olet järjetellyt kotiisi Disney-tavarat (oletan, että kuva on kotoasi). <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja näiden tekeminen on kyllä niin nopeaa ja näppärää että suosittelen lämpimästi ja tosiaan mahtava pieni lahjaidea! Pitääkin pistää omaankin muistikirjaan, kun jouluna taas pähkäilen mitä kavereille keksisi.

   Ja jee huomasit uuden bannerini. Juu se on kotonani otettu ja sen kanssa kuluikin rutkasti enemmän aikaa kuin magneettien. Taisin järjestellä astelman viisi kertaa uudestaan, kun aina kuvia koneelle siirtäessä huomasin että joku pieni ykistyiskohta olikin huonosti. Mutta lopputulokseen olen kyllä hurjan tyytyväinen, melkein olisi tehnyt mieli tehdä tuosta oma postauskin. :'D

   Poista
 2. Oih, täytyypä itselle tehdä samanlaisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mahtavaa jos sait tästä inspiraatiota! :)

   Poista
 3. Minäkin pysähdyin ihastelemaan uutta banneria!
  Olen itse niin järjestelmällinen että pelkästä kirjahyllyn järjestelystä saa revittyä paljon iloa! Kuten myös siitä kun näkee muiden kekseliäitä tapoja järjestää omat hyllynsä. :D

  Olit valinnut tosi ihania kuvia magneetteihin! :) Nuo upeat taiteelliset julisteet jäävät valitettavan usein pimentoon kun etenkin meilläpäin täytyy julisteiden vedota erityisesti juuri lapsiin.

  Ja hyvä juttu että vinkkasit mistä saa ostettua tuollaista pelkkää magneettia ilman kuvia! Mietin asiaa tässä hiljattain mutten löytänyt sitä mistään lähitienoon kaupoista enkä tietenkään älynnyt selata askartelukauppojen sivuja.
  Olen muutenkin aikeissa toteuttaa muutaman askarteluprojektin, joten eiköhän siinä sivussa voi magneettitarpeitakin hankkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjahyllyjen järjesteleminen on kyllä ihanaa puuhaa! :D Nykyään se minulla tosin alkaa muistuttamaan enemmän ja enemmän tetristä, kun hyllyistä tuntuu loppuvan tila kesken. Haaveena olisi saada vielä yksi kirjahylly, jotta saisin kaikki Disney-aiheiset kirjat kauniisti esille.

   Kiitos! :) Itse pidän kovasti näistä taiteellisemmista julisteista ja on tosiaan harmi, että ne harvemmin pääsevät meilläpäin esille. Toki on ymmärrettävää, että animaatioiden markkinoinnissa ajatellaan aina enempi sitä mikä lapsiin vetoaa, mutta kyllä välillä olisi mukava nähdä tällaisiakin julisteita leffateattereiden seinillä. Mutta onneksi ne nyt ainakin saa helposti omia seiniä (tai jääkaapin ovea) koristamaan. :')

   Ja kiva että sait postauksesta vinkkiä, askartelukaupat ovat kyllä sellaisia aarreaittoja, että löytyy vaikka mitä. Minulle tarttuu aina jotaikin ylimääräistä mukaan, kun käyn jotakin ostamassa, vaikka kuinka ajattelisin etten katso muuta kuin sen mitä tulin hakemaan. Niin kun kävi tämän magneettilevynkin kanssa. :'D Olin ostamassa korvakorujen lukkoja, kun kassalle kävellessä sattui tämä silmiin osumaan ja pakkohan se oli ostaa kun vaikutti niin kätevältä.

   Poista
 4. Magneetit ovat kyllä kivoja sekä hyödyllisiä. Täytyykin hankkia tykötarpeet ja alkaa askartelemaan. Mukavia joululahjoja ja kätevät postittaa, kun eivät tuollaiset ohuet läpyskät paljoa painakkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magneetit ovat kyllä mahtavia ja itse olen sitä mieltä että niitä ei voi koskaan olla liikaa. :D Ja kun näistä saa helposti persoonallisia ja jokaisen tyyliin sopivia, niin ovat kyllä hyviä pikkulahjoja ystäville.

   Poista