tiistai 2. elokuuta 2016

"The Lion King – A Giant Leap" -kirja

Viime vuonna tuli tehtyä muutama mahtava kirpparilöytö, yksi niistä on tämä "The Lion King – A Giant Leap" -kirja. Itse en ole aikaisemmin mihinkään tämän tyyliseen Disney-kirjaan törmännyt, enkä tiedä onko muista elokuvista tehty vastavaa. Ilmeisesti kirja on julkaistu oheistuotteena, kun Leijonakuningas tuli remasteroituna IMAX-elokuvateattereihin vuonna 2003.
Kirja kertoo elokuvan tarinan ja kuvituksena on käytetty sekä luonnoksia, kuvakäsikirjoituksen kuvia että stillejä elokuvasta. Haaveilen, että vielä jonakin päivänä saan käsiini Leijonakuninkaan taidekirjan, mutta siihen asti tyydyn tähän. Kirja on täynnä mitä ihanimpia kuvia ja luonnoksia elokuvasta.
Alusta löytyy myös Don Hahnin kirjoittama johdanto, jossa hän lyhyesti kuvailee elokuvan tekoa ja miten Leijonakuningas valloitti jälleen sydämiä valkokankailla vuonna 2003. Teksti on kuitenkin ihan vain pintaraapaisu elokuvan taustoista, eikä kirjan ole missään nimessä tarkoitus olla elokuvien taidekirjojen tyylinen. Sanoisin että se on ennemminkin tyylitelty satukirja.

En ole ehkä se suurin Leijonakuningas-fani, mutta hypin kyllä aina riemusta kun löydän 90-luvun Disney-klassikoiden taidetta, joten olen hirmu iloinen tästä lisäyksestä kirjahyllyyni. Pidän muutenkin todella paljon kirjan toteutuksesta ja toivoisin, että löytäisin muistakin klassikoista vastaavanlaisia teoksia.

4 kommenttia:

 1. Onpas ihanan erilainen ja kekseliäs tapa kertoa Leijonakuninkaan tarina! :) Täytyy pitää tämä kirja mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on kyllä todella ihana ja voin lämpimästi suositella sitä. :) Kovasti toivon että muistakin elokuvista löytyisi vastaavanlaisia taideteoksia, mutta ainakaan vielä ei ole googlailu tuottanut tulosta.

   Poista
 2. Aivan ihana löytö! Kirpputorit on kyllä hauskoja, koskaan ei tiedä mitä aarteita niistä löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta. Välillä itsekin unohdan millaisia aarreaittoja kirpputorit voivatkaan olla, mutta sitten kun löytää jotain tällaista niin tekisi mieli kiertää kaikki kaupungin kirpparit läpi. :')

   Poista