sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Mitä pakkaan puistolaukkuuni?

Seuraava Disneyland Paris reissu odottaa jo ihan kulman takana ja tässä reissutäpinöissäni ajattelin kirjoittaa pienen postauksen puistolaukkuni sisällöstä. Tällaista kun ei ole tullut aikaisemmilta reissuilta kirjoitettua ja ajattelin että tämä voisi olla jopa hyödyllinen, jos joku on omaa reissua suunnittelemassa. :)




Itse olen henkeen ja vereen laukkuihminen, joten puistoonkin mukaan lähtee uskollinen Anna Field -laukkuni. Tiedän että monet suosivat reppuja, etenkin kun puistossa tulee vietettyä pitkä päivä ja mukaan pitää saada paljon tavaraa. Reppu on tietysti ergonomisempi kantaa kuin laukku, mutta kun on kymmenen vuotta raahannut laukkua olallaan niin eipä se tuolla puistossakaan kummemmin haittaa.

Tykkään myös siitä että laukusta on paljon helmpompi kaivaa vaikkapa lompakko esiin kuin repusta. Tämä kyseinen AF-laukku on myös minun tavaroilleni juuri sopivan kokoinen, joten mukaan mahtuu kaikki tarpeellinen, mutta ei tule raahattua mukana mitään ylimääräistä.




Mutta mitäpä muuta sinne laukkuun olisi hyvä pakata?

Puistolippujen lisäksi lompakko on tietysti hyvä olla mukana ja kamera on ihan ehdoton, vara-akku ja muistikorttikin on hyvä olla. Itse raahaan myös passia mukana, kun en muita henkilöllisyystodistuksia omista. Lompakkoani muuten vartioi Pocahontas mini funko -avaimenperä, joka helpottaa kummasti pienen mustan lompakon löytämistä laukun pohjalta.

Sitten laukustani löytyy sateenvarjo, koska Pariisissa saattaa sataa ja meidänkin reissun ajalle on muutamia sadekuuroja luvattu. Pariisin puistot on kyllä siitä kivoja että niiden suunnittelussa on otettu vuodenajat huomioon, joten sisätiloja on paljon ja sateen sattuessa pääsee kyllä sisällekin suojaan. Mutta paikasta toiseen siirtymisessä auttaa, kun on sateenvarjo tai -takki mukana.

Muutama savetti ja käsidesi on kiva olla mukana, jotta saa putsattua kädet ennen ruokailua. Meikkipussia en jaksa kantaa mukana, mutta laukustani löytyy aina päivän huulipuna tai -rasva sekä puuteripaperia, jolla saa pahimmat kiillot pois. Taskupeili löytyy tietysti myös.




Laukussani on aina mukana pieni ensiapupaketti, josta löytyy buranaa, laastareita, muutama ylimääräinen ponnari sekä pinni ja nyt puistossa kävelyä ajatellen ihan rakkolaastareitakin tavallisten lisäksi.

Silmälasien käyttäjänä tietysti pitää ottaa mukaan lasikotelo ja puhdistusliina. Pidän kyllä yleensä piilolinssejä puistossa, mutta lasit ovat silti aina myös varmuuden vuoksi matkassa mukana. Aurinkoisen sään sattuessa on hyvä tietysti olla myös aurinkolasit mukana!

Ja koska Pariisissa tulee iltaisin kylmä niin minulla on aina joku huivi mukana, jonka voi sitten kietaista harteille jos kaipaa lisälämmikettä. Riippuu tietysti vuodenajasta ja omasta kylmänsietokyvystä että millaista lämmikettä kannattaa ottaa mukaan. Luulen pärjäävänä huivilla, mutta matkalaukusta löytyy kyllä sitten ylimääräinen neulekin, jonka voin tarvittaessa ottaa laukkuun mukaan.

Minulla on myös aina kangaskassi mukana, vaikka Disneylandissa se on kyllä aika turha. Ostokset pakataan aina omaan muovipussiin ellet ehdi sanomaan että selviät ilmankin. Kangaskassi kuitenin vie niin vähän tilaa, että pidän yhtä aina varuiksi mukana. Tälle reissulle pakkasin mukaan myös yhden ison Disneyn muovipussin, jonka päällä voin sitten istuskella odottamassa paraatia.



Ja tärkeimpinä tietenkin vielä omat Minni-korvat sekä annual pass ja PhotoPass+ -kortti!

Jos omia korvia ei vielä entuudestaan ole niin niitä löytyy kyllä puiston joka putiikista, joten ei huolta. Mutta omaa laukkua tai reppua valitessa kannattaa miettiä sitä että omat korvat mahtuvat sinne ilman pahempaa runnomista. Muutamat laitteet nimittäin ovat sellaisia että korvat on turvallisempi ottaa ajelun ajaksi pois päästä tai ne saattavat lennähtää kyydistä. Myös sateen sattuessa voi olla mukava laittaa korvat suojaan.

Kuvista puutuu myös muutama ihan oleellinen asia ja ne ovat: juomapullo sekä muistivihko, kynä tietysti myös mutta se löytyy kuvista. Sekä tietysti vielä puistojen kartat ja ohjelmat, jotka saa puistojen porteilta.

Mutta siinäpä taisi olla kaikki mitä minun puistolaukustani löytyy. Ehkä reissussa muistuu vielä jotakin mieleen, mutta ainakin kaikki tärkeimmät oli tässä.

Mitä teidän puistolaukuista pitäisi ehdottomasti löytyä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti