torstai 30. elokuuta 2018

The Legacy Collection Lady and the Tramp

Huhtikuussa esittelin The Legacy Collectionin uusimman julkaisun Kaunotaren ja Hirviön ja sen postauksen ohessa tuumin, että haluaisin vielä omaan kokoelmaani ainakin Kaunotaren ja Kulkurin kokoelman. En siis voinnut jättää tätä ihanuutta ostamatta kun Amazon sitä minulle ehdotti. TLC-soundtrackkejä näkee välillä Amazonissa todella edulliseen hintaan, maksoin tästä 15€ ( sisältäen posti- ja käsittelykulut). 
Lady and the Tramp -kokoelma julkaistiin jo vuonna 2015, mutta jostain syystä se päätyi omaan kokoelmaani vasta nyt. Elokuvan musiikit ja laulut eivät ehkä ole niitä mieleenpainuvimpia, mutta minulle todella rakkaita. Kaunotar ja Kulkuri oli ensimmäisiä Disney-elokuvia jonka lapsena katsoin, niin monta kertaa että VHS-nauha värisi jatkuvasta kelaamisesta, joten olen kasvanut elokuvan musiikin kanssa.

Lorelay Bové on jälleen luonut aivan ihanat taideteokset soundtrackin kansiin, etenkin tuo etukannen "Bella Notte" -kohtaus on aivan ihana. Pidän myös todella paljon takakannen kuvasta, jossa näkyy Kulkurin siluetti, ja sen värimaailmasta. Etukannen kuvan voisin kuitenkin ottaa isona printtinä seinälleni.

Jälleen kaksi levyä, ensimmäisellä elokuvan tuttu soundtrack ja toisella levyllä sitten arkistoista löytyneitä kappaleita, jotka eivät elokuvaan päätyneet sekä muutama bonusversio elokuvassa kuultavista lauluista.

Kuuntelen tällä hetkellä ensimmäistä levyä, joten sen takia se ei kuvaan päässyt.

Tuttuun tapaan levyjen mukana tulee myös pieni vihkonen, josta löytyy laulujen sanat sekä hieman historiaa elokuvan teosta ja sen musiikista. Tällä kertaa vihkosta löytyy Disney historoitsija Jim Fanningin kirjoittama muutaman sivun teksti elokuvasta sekä Peggy Leen lapsenlapsen Holly Foster-Wellsin kirjoittama lyhyt muistelma isoäitinsä työstä elokuvan musiikin parissa. Näiden lisäksi vihkoseen on mahtunut myös tämän kokoelman tuottajan Randy Thornton mietteitä työstään sekä Russell Schroederin kommentteja "kadonneista kappaleista", jotka löytyvät toisen levyn alusta.

Historiikkien jälkeen on muutama sivu kappaleiden sanoituksia, joiden yhteydessä on jälleen ihania Bovén tekemiä pieniä kuvituksia. Viimeisillä sivuilla saadaan ihailla elokuvan konseptitaidetta ja kuvien vieressä on Dave Bossertin kirjoittamia lyhyitä kuvauksia niihin liittyen.

Musiikin puolesta kokoelma on myös aivan ihana! Ensimmäiseltä levyltä tosiaan löytyy koko elokuvan soundtrack, jota on mukava kuunnella taustamusiikkina ja Bella Notte sulattaa edelleen sydämen. Mutta täytyy sanoa että ihastuin ihan täysin näihin kahteen kadonneeseen kappaleeseen; "I'm free as the breeze" ja "I'm singin' ('cause I want to sing)". Molemmat kappaleet ovat Kulkurille suunniteltuja lauluja, joissa hän laulaa vapaasta elämästään ja olisin niin halunnut kuulla jomman kumman elokuvassa. Omaksi suosikiksini ehkä nousi tuo "I'm free as the breeze", jossa on todella kiva melodia ja pidän sen sanoituksestakin.

Harmi että tälläkään kertaa noiden arkistojen kätköistä löytyneiden kappaleiden sanoituksia ei ole lisätty vihkoon, vaan sieltä löytyvät vain elokuvassa kuultavien kappaleiden sanat. Onneksi niistä on kuitenkin edes hieman kerrottu, vaikka mielelläni olisin taas lukenut enemmänkin.

Kokonaisuutena kuitenkin jälleen kerran aivan ihana ja lämpimästi voin tätäkin soundtrackia suositella. Etenkin tietysti jos Kaunottaren ja Kulkurin musiikki on lähellä sydäntä, mutta pelkästään tuo mukana tuleva vihkonen oli niin mielenkiintoinen että senkin takia suosittelen.

Ja hei kuka muka voi vastustaa George Givotin versiota Bella Nottesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti