torstai 29. joulukuuta 2016

Lovely Ladies of Animation

Blogini jäi tosiaan hieman sivuun tuossa syksyllä ja joutui suunnittelemattomalle tauvolle, jonka ei todellakaan ollut tarkoitus venyä koko syksyn mittaiseksi. Ryhtiliike on luvassa ensi vuodelle ja taidan yrittää uusia tuon vuoden takaisen uudenvuodenlupaukseni. Mutta ehdinpä vielä yhden postauksen tehdä tällekin vuodelle. :')

En tiedä seuraatteko te muut Disneyn taiteilijoita sosiaalisessa mediassa, mutta joku saattaa muistaa vuodelta 2013 kickstarter kampanja, jossa haettiin joukkorahoitusta "Lovely" taidekirjalle. Itse en tuolloin tuntenut kickstarterin toimintamallia, joten en uskaltanut hankeeseen osallistua, vaikka kirja kovasti kiinnostikin etenkin kun Brittney Lee oli yksi kirjan tekoon osallistuvista taiteilijoista.

No joukkorahoitus ylitti reilusti tavoitteet ja kirjasta otettiinkin laajempi painos, joten se tuli myös myyntiin kickstarterin jälkeen. Kirja on muuten edelleenkin saatavilla, eli jos kirja kiinnostaa niin ei tarvitse harmitella jos se on aikaisemmin jääny huomaamatta. :)




Mutta nyt itse aiheeseen eli tähän ihanaan taidekirjaan johon on siis koottu kuuden taitelijan töitä ja nimenomaan kuuden naistaitelijan, josta tietysti juontaa kirjan nimikin "Lovely Ladies of Animation - the Art of Lorelay Bové, Mingjue Helen Chen, Claire Keane, Lisa Keene, Brittney Lee, Victoria Ying" (2014).

Kirjassa on 135 sivua ja jokaiselle taiteilijalle on omistettu 20 sivua, joilla he ovat saaneet esitellä omia töitään. Ja vaikka kyseessä on Disneyn taitelijoiden taidekirja, ei kirjan sivuilta juuri Disneyn hahmoja löydy vaan kirja keskittyy taiteilijoiden omaan tyyliin ja töihin Disneyn ulkopuolella.


Portraits by Claire Keane

Omiin suosikki taiteilijoihini lukeutuvat Brittney Lee sekä Mingjue Helen Chen, joita olin jo seurannut sosiaalisessa mediassa ennen kirjan hankkimista ja he olivatkin se suurin syy miksi kirjan kokoelmiini halusin. Muutkin taiteilijat olivat tuttuja nimiä, joten tiesin että kirjasta löytyisi varmasti paljon kaunista taidetta ihasteltavaksi.

Kirja on kuvapainotteinen, mutta taitelijat ovat myös kertoneet hieman töistään ja inspiraatiostaan. Vähän harmittaa että jokaisella on käytössään vain 20 sivua, itse olisin mielelläni nähnyt ja lukenut enemmänkin.


Lulu by Lisa Keene

Sisällöltään kirja on todella monipuolinen ja useimmat taiteilijat ovat esitelleet hyvin laajan skaalan erilaisia töitään. Ainoa poikkeus on Lisa Keene, joka on valinnut omaan osuuteensa vain maalauksiaan koirista (jotka ovat kyllä ihanaa katseltavaa, mutta olisin mielelläni nähnyt muutakin häneltä).

Minun suosikki osuuteni kirjasta on tietystikin yhden lemppari taiteilijani eli Brittney Leen osuus. Rakastan etenkin Leen värien käyttö ja uskomattomia paperi-taideteoksia, joita olen aikaisemmin ihastellut naisen blogissa mutta nyt myös kirjan sivuilta.


Paper art by Brittney Lee

Suosikki taitelijoiden töitä on tietysti aina mahtavaa päästä ihastelemaan, mutta kiitos "Lovelyn" löysin myös Lorelay Bovén, joka on tuttu nimi Disneyn Legacy Collection -levyjen kansitaiteista, sekä Victoria Yingin. Kummatkin olivat kyllä ihan tuttuja nimiä, mutta jostain syystä en vain ollut heidän töihinsä aikaisemmin sen kummemmin tutustunut. Nyt molemmat leidit sitten löytyvätkin "suosikki taiteilijat" -listaltani. :)


By Victoria Ying

Lovely Ladies of Animation

Kirjan lopusta löytyy vielä lyhyet esittelyt kustakin taiteilijasta sekä linkit heidän sivuilleen, jossa voi jatkaa taideteosten ihailua.

Kokonaisuudessaan kirja on kaunis ja värikäs taideteos, joka tarjoaa pienen kurkistuksen näiden kuuden ihanan leidin tapaan tehdä taidetta. Jokaisella heistä on selkeä oma tyyli, jossa on jotakin puoleensavetävää kuten John Lasseter toteaa esipuheessaan. Itse pidän kovasti erilaisten taidekirjojen selailusta ja tähän kirjaan palaan aina uudestaan ja uudestaan.

Siksipä halusin vielä tähän loppuun koota muutaman suosikkini kirjan sivuilta:

By Lorelay Bové

By Mingjue Helen Chen

By Claire Keane

By Brittney Lee

By Victoria Ying

Olisi hauska tietää onko teillä muilla suosikki taiteilijoita, joiden töitä ihastelette sosiaalisessa mediassa tai taidekirjojen sivuilla? Itselläni kun alkaa olla jo aika pitkä lista Disneyn taiteilijoita, joiden töitä ihailen ja jotka aina jaksavat inspiroida. :')


2 kommenttia:

  1. Oi! Itse olen tähän kirjaan monta kertaa törmännyt kirjalistoja netissä selaillessani, mutta toistaiseksi muut kirjat ovat vieneet voiton tästä. Oikein kivalta opukselta se kuitenkin vaikuttaa! :)

    Ja kyllä, itseltänikin löytyy pari Disney-taiteilijaa, jota seuraan somessa ja joiden töitä ihailen. Joukkoon mahtuu mm. kirjastakin löytyvät Brittney Lee, Lorelay Bove ja Claire Keane.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä lämpimästi suositella tätä, jos taidekirjat ovat mieleen. :) Kuten tekstissäkin mainitsin niin tämä on sellainen kirja, jota jaksaa palata ihastelemaan aina uudestaan ja uudestaan.

      Poista