Info

Hei! Kiva että löysit tiesi pieneen blogiini, tervetuloa!

Minä olen Sanle tai Suvi, kummin vain haluat minua kutsua, ja tämän purkin kapteeni ja ainoa kirjailija. Blogini keskiössä on mitä suurimmilta osin Disney ja Disney-faniuteni, keräilyn ja ihailun muodossa. Saatan joskus kirjoittaa jotakin jostakin muusta, mutta punaisena lankana toimii aina rakkauteni animaatioon ja elokuvien ihastuttavaan maailmaan.

Olen ollut Disney-fani ihan pikkulapsesta asti, niin kuin moni muukin, kasvoin Disney-elokuvien parissa. Sain 2-vuotislahjaksi ensimmäisen Disney-elokuvani – se oli Kaunotar ja Kulkuri VHS, joka minulla on edelleen tallessa. En siis oikeasti edes tiedä elämää ilman Disneyä.

Ajattelen aina että kasvoin ihan parhaan Disney-faniuden aikan sillä kasvoin 90-luvulla eli Disneyn renessanssin aikana. Muistan kuinka pihan kalliolla leikittiin Leijonakuningasta, metsässä juostiin kuin Pocahontas ja jokainen matto oli taikamatto. 90-luku oli myös keräilyn kulta-aikaa erilaisten keräilykorttien ja -tarrojen osalta. Minullakin oli monta kokoelmaa, jotka ovat valitettavasti vuosien kuluessa kadonneet omille teilleen. Mutta uskallan väittää että suurin syy siihen miksi minusta tuli keräilijä ovat nuo lapsuuden muistot keräilystä.

Disney ei koskaan kadonnut elämästäni, mutta teininä otin muutaman sivuaskeleen animen ja mangan maailmaan jolloin Disney jäi hieman taka-alalle. Olin kuitenkin aina kaveripiirissäni se "piirretyistä" pitävä tyyppi, joten ei ollut yllätys että 18-vuotislahjaksi ystäväni ostivat minulle Pieni Merenneito ja Lilo & Stitch DVD:t. Siitä alkoi vuosia kestänyt ja yhä jatkuva elokuvakeräilyni. Tällä hetkellä leffahyllystäni löytyvät kaikki Disneyn klassikot aina Lumikista Vaianaan sekä kaikki Pixarin tuotokset ja roppakaupalla muita Disney-elokuvia.

Elokuvien myötä keräilyintoni levisi kaikkeen mahdolliseen mihin vain liittyi Disney tai animaatioala. Pian kirjahyllyyni alkoi ilmestyä taidekirjoja ja historiikkeja, satukirjoja lumoavilla kuvituksilla sekä tietysti kaikenlaisia keräilyesineitä. Eikä keräilylleni näy loppua tulevaisuudessakaan sillä minulle Disney on elämäntapa, josta en aio luopua!
1 kommentti:

  1. Hauska löytää blogien puolelta uusia Disneyfaneja. Mielenkiinnolla selailen mitä blogistasi löytyy. Matkakertomukset Disneylandista ovat aina hurmaavaa luetavaa.
    Tulee tuosta Disneyleffoista lahjaksi ihan mieleen se, kun sain kaveriltani ylioppilaslahjaksi Alfred J. Kwakin 2. kauden dvd boxin. Kaikki sukulaiset tätä lahjaa vähän ihmetteli, mutta minä olin ihan onnessani ja sekä äiti että sisko tasen ajateli, että nyt tuli mulle just sopiva lahja :)
    Käy ihmeessä tutustumassa myös blogeihini: Elokuvalippuja jossa olen Disney klassikoista sekä muista elokuvista kirjoittanut, ja Videonauhan Aikaa blogiini, missä olen avannut omia Disney ym muita kerälyjäni :)

    VastaaPoista