sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Disneyn Lego Minifiguurit

Lego julkaisi jo maaliskuun lopulla uutisen uudesta minifiguuri-sarjastaan, johon tällä kertaa kuului 18 Disneyn ja Disney*Pixarin hahmoa. Itse kuulin sarjasta ensimmäisen kerran tumblrin kautta, jossa pyörivät Disneyn julkaisemat promokuvat figuureista.

Lähde: http://www.lego.com/fi-fi/aboutus/news-room/2016/march/lego-minfigures-disney-edition

Koska en ollut aikaisemmin kiinnittänyt minkäänlaista huomiota Lego minifiguuri -sarjaan, saati siihen että sarjaa myydään Suomessa, oletin etteivät nämä tulisi tänne Pohjolaan laisinkaan. Hieman ajatus harmitti, koska etenkin Stitch ja Irvikissa olivat mielestäni todella söpön näköisiä ja mielelläni olisin ne ottanut hyllyn reunaa koristamaan.

Yllätys olikin siis varsin iloinen, kun satuin nyt kesällä huomaamaan laatikollisen yllätyspusseja (eng. blind bags) BR-lelun kassalla. Hetihän siitä muutama pussi tarttui mukaan ilman sen kummempaa ihmettelyä. Ensimmäisistä pusseista paljastui Iines Ankka ja Pahatar. Ja se jäikin ainoaksi kerraksi, kun pussien ostamisesta selvisin nopeasti. :'D
Seuraavalla kerralla sain nimittäin aivan mahtavia vinkkejä 7-vuotiaalta pojalta ja hänen äidiltään, jotka olivat myös yllätyspusseja ostamassa. Pusseja ei toki sovi vain napata laatikosta ja toivoa parasta, vaan osa hauskuutta on pussien hypistely ja tunnustelu. Sain todella hyviä vinkkejä tiettyjen hahmojen tunnistamiseen ja millaisia muotoja kannattaa pusseista yrittää etsiä. Ihmishahmoilla on enemmän osia kuin esimerkiksi Mikillä tai Akulla, joten niiden pussit helisevät. Stitchin voi yrittää tunnistaa pitkulaisista korvista ja Ursulan keho on yksi iso "möykky", joten se on helppo tunnistaa pussin läpi.

Jokunen pussi on jo tullut ostettua, mutta onneksi olen turhan monelta tuplalta välttynyt, vaikka muutama sama on kohdalle osunutkin. Löysin kuitenkin vihdoinkin etsimäni Irvikissan ja Stitchin, jotka ehdottomasti halusin. Peter Pan oli myös iloinen yllätys. Nyt pohdin ostanko lisää pusseja vai jääkö kokoelmani tähän. Liisan ja ehkä Arielinkin vielä saattaisin haluta, mutta toisaalta kumpikaan ei ole sellainen että olisi ihan pakko saada. (Etenkin kun Ariel on mielestäni jotenkin kömpelön näköinen.)

Vaikka kaikkia hahmoja en omaan kokoelmaani välitäkään saada, on mielestäni tähän sarjaan valittu mukavasti eri hahmoja. Ihmeperheen hahmot olivat ehkä hienoinen yllätys, mutta toisaalta jatko-osahan on tekeillä, joten ehkä halusivat pitää hahmot esillä. Toinen mikä hieman yllätti minut on Frozenin puuttuminen, olisin kuvitellut että ainakin yksi hahmo olisi tähänkin sarjaan laitettu. Frozenistahan on toki jo olemassa omia lego settejä, mutta muistaakseni ne eivät ole tyyliltään perinteisiä legoja vaan näitä uudempia nivellettyjä kuten lego friends -sarja. 


Olisi kiva tietää mitä mieltä te muut olette näistä Legon Disney minifiguureista ja onko joku muukin sortunut jo ostamaan? Jos kohtalotoverita löytyy, niin onko tavoitteena saada koko sarja kokoon vai löytää vain ne omat lempparit? :) Itse luulen että muutama tulee vielä ostettua, mutta kaikkia hahmoja en yritä kerätä.

11 kommenttia:

 1. Mä yritän kerätä kaikki, 15 on ja muutamia tuplia mutta tuplat on menny nukkekotiin rekvisiitaksi nukeille :D eli multa puuttuu irvikissa, lampunhenki ja Alien toys torysta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh sinulla on kokoelma hyvällä mallilla kuin enää muutama puuttuu! :D

   Poista
 2. Oi! Nämä on tosi suloisia, mutta ainakaan toistaiseksi ei minun ole tullut ostettua Disney minifiguureja. Ne tosin olisivat todella söpö koristus jossain hyllyn päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa etten ole ainoa joka pitää näitä söpöinä :D Tällainen kaikki pieni turha tilpehööri on aina lähellä sydäntäni ja siksi hieman odotan sitä päivää, kun vahingossa tönäisen hyllyä imuroidessa ja hupsista hei, joku päätyy pölypussiin.

   Poista
 3. Itselläni on niin huono tuuri plus suuri taipumus jäädä koukkuun kaikkiin mahdollisiin keräily-juttuihin, että olen toistaiseksi onnistunut välttelemään näitä yllätyspusseja -ja bokseja :'D Tsum Tsumit haukkaavat suuren siivun keräilybudjetista, joten yritän kaikin keinoin ainakin toistaiseksi vältellä uusia keräilykohteita!

  Irvikissa ja Stitch tosiaan ovat todella suloiset! Valitettavasti kaikki hahmot eivät ihan 'taivu' Lego-muotoon, kuten juuri Ariel!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän niin tuon koukuttumisen, itselläni on vähän sama vika :') Etenkin nämä yllätyspussit ovat sellaisia mihin tulee helposti koukututtua, kun yrittää niitä omia lemppareita etsiä.
   Tsum Tsumit ovat kyllä ihana keräilykohde ja minäkin haluaisin omaan kokoelmaani vielä lisää pikku Tsumeja, kun ne ovat niin suloisia :)

   Poista
 4. En varmaan tule näitä keräämään, vaikka Irvikissa ja Aladdin hauskoja ovatkin. :) Ariel näyttää hieman tuhdilta tytöltä lego muodossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen suuresti kenen suunnitelma tuo Ariel on ollut ja miksi ihmeessä hänellä on simpukka kädessä, kun tinkeliharava olisi ollut ihan itsestään selvä valinta. Noh aina ei voi olla tyytyväinen, onneksi sentään suurin osa sarjan hahmoista on aikalailla itsensä näköisiä. :)

   Poista
 5. Paljon yksi tuollain pussi maksoi? Ihan mielenkiinnosta, että mihin hintaan näitä kandee ostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin 3 euroa/pussi olivat nämä jotka BR-leluista ostin. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Meinasin kaverilta pari ostaa, niin tiedän etten maksa ylihintaa. :)

   Poista