tiistai 15. toukokuuta 2018

Disneyland Paris toukokuu 2018 reissuraportti 2. päivä

Yritin pitää tämän reissuraportin tiiviinä, mutta aikas pitkä tästä silti tuli. Suosittelen siis ottamaan hyvän asennon, jotain juotavaa ja nauttimaan! Tai sitten voit vain katsoa kuvat – niitäkin on aika paljon...

Reissun toisena päivänä juhlimme vappua!

Koska vuosipasseihimme kuuluu aamun extra magic time niin tietysti suuntasimme takaisin puistoon heti aamusta. Sää näytti onneksi varsin lupaavalta, aurinkokin näyttäytyi heti aamusta. Hurautimme siis taas junalla tuon pienen matkan Val d'Europen ja Disneylandin välillä. Onneksi olimme muuten valinneet hotellin junaradan varrelta, sillä Disneyn kaverihotellien bussit ovat muuttaneet aikataulujaan ja tällä hetkellä ne lähtevät liikenteeseen vasta 8:30 eli samaan aikaan kuin puisto aukeaa! Mehän tietysti halusimme olla hyvissä ajoin puistolla odottamassa, joten juna sopi paljon paremmin aikatauluihimme.

Sen verran oltiin kuitenkin myöhässä että "rope drop" oli jo ehtinyt olla ja mennä, joten saimme aikamoisella vauhdilla (pikakävellen tietenkin, puistoissahan ei saa juosta!) suunnata Fantasylandista löytyvälle Prinsessa Paviljongille.




Paviljonkiin oli jo tunnin jono kun sen edustalle saavuimme 8:40. Päätimmekin että seuraavina aamuina lähdemme hieman aikaisemmin, jotta olemme puistossa sisällä jo 8:30, jolloin osa puisto siis aukeaa extra magic timen vieraille.

Jonotellessa oli kuitenkin hyvin aikaa kuvailla jonotusalueelta löytyviä lasimaalauksia linnoista ja muita ihania yksityiskohtia. Arvailimme myös että kenet mahtaisimme päästä tapaamaan, oma veikkaukseni oli Lumikki tai Aurora. Ennen paviljongin ulkopuolelta näki kuka prinsessa sisällä oli vastaanottamassa vieraita, mutta ainakin nyt Pirates and Princesses Festivaalin aikana paviljongissa on kaksi mysteeri prinsessaa ja on ihan tuurista kiinni kenet pääsee tapaamaan. Joten ei voinut muuta kuin laittaa sormet ristiin ja toivoa omaa lempparia.

Ja voi että sitä riemua kuulkaa kun cast member ohjasi meidät kulman taakse ja näin....



ARIELIN!! Apua! Aivan ihanaa oli päästä tapaamaan omaa lempparia ja lapsuuden tärkeintä hahmoa! Ariel taisi hieman jopa häkeltyä riemunkiljaisustani kun hänet näin, hieman ehkä hämmennyin itsekin koska noh aina ei vain pysty niin tunteella heittäytymään, mutta nyt tuli kyllä reaktio ihan sydämestä. :')

Ariel oli tosi ihana ja jutteli kanssamme hetken, vaihdettiin halaukset ja sitten tietysti otettiin muutama kuva muistoksi. Hieman harmitti että minulla ei ollut Ariel disneyboundini päällä, mutta aika pieneksi se harmitus kuitenkin jäi. Pääasia että pääsin tapaamaan Arielin.

Ihanan tapaamisen jälkeen suunnattiin sitten Discoverylandin suuntaan josta löytyy Buzz Lightyear Laser Blast, yksi suosikki laitteemme, sekä Hyperspace Mountain, josta taisi tulla tämän reissun suosikki. Molemmissa kävimme hurjastelemassa kun aamulla jonot olivat vielä lyhyet sillä arvelimme että hyvä ilma ja vappu (jota myös Ranskassa juhlitaan) aiheuttaisivat varmasti jonoja myöhemmin päivällä.




Discoverylandilta suunnattiin takaisin Main Streetille sillä halusimme mennä tapaamaan Akua, jonka meet and greet -piste on Main Streetin päässä Casey's Cornerin luona. Jonkun aikaa taas jonottelimme ja nauroimme Akun hauskoille reaktioille. Akuhan ei pidä mistään missä on Mikkin kuva ja aika monella vieraalla saatui jostain syytä olemaan Mikki-paita päällä. Jos siis haluaa saada Akulta pusuja ja palvontaa niin kannattaa pukeutua Aku-paitaan tai disneyboundata niin kuin Susanna teki.

Aamupäivä meillä taisi mennä muutenkin hahmoja tapaillessa sillä puistossa kierrellessämme satuimme juuri sopivasti Old Millin kohdalle ja huomasimme tapaamispisteelle kertyneen jonon. Kysäisimme tietysti paikalla olevalta cast memeberilta että kukahan paikalle mahtoi olla tulossa ja kun vastaus oli Gaston niin pakko oli jäädä odottamaan.

Gastonin luota suuntasimme sitten tapaamaan Mikkiä sillä eihän Disneylandissa voi käydä ilman että käy moikkaamassa Mikkiä! Mikki tykkäsi meidän molempien asuista kovasti ja saatiinkin tosi kivoja kuvia. Onneksi oli viime reissulla ostettu Photopass-kortti mukana ja saatiin monista tapaamisista paljon ihania kuvia muistoksi.





Aamupäivän aikana ehdimme myös hyvin kierrellä puistoa ja aurinkoisella ilmalla se olikin paljon mukavampaa kuin edellispäivän tihkusateessa. Pysähdyimme Fuente del Oro -ravintolan luo kuvaamaan ihania Coco-aiheisia koristuksia. Ravintolassa oli aikaisemmin ollut myynnissä Coco kaakao, joka tuli tietenkin Coco-mukissa, mutta valitettavasti sen myynti oli jo lopetettu. Harmi, sillä se muki olisi ollut mukava lisä omaan pieneen mukikokoelmaani.

Jonot laitteisiin alkoivat olla taas kaikkialla tunnin mittaisia, joten päätimme poiketa katsomaan Ruususen linnaa, jonka yläkertakin oli nyt auki. Koko viime reissumme ajan yläkerta oli suljettuna, joten Susanna ei ollut vielä päässyt ihastelemaan näitä lasimaalauksia ja itse haluasin ehdottomasti päästä näkemään ne uudestaan.


Ruususen tarina on kuvattuna lasimaalauksiin ja gobeliineihin



Koska meillä ei ollut vielä mikään kiire muualle niin kulutimme aikaa linnaa kuvaten. Sekä sisältä että linnan ulkopuolelta löytyy paljon ihania yksityiskohtia, kun malttaa vain jäädä katsomaan. Viime vuoden kiertokävelyltä jäi pysyvästi mieleen, että kaikki puistoissa on suunniteltua ja mietittyä. Usein juuri erilaisista pylväistä ja kattorakenteista löytyy hauskoja yksityiskohtia kun vain malttaa nostaa katseensa ylös.


Etanat pakenevat ranskalaisia ja pöllö (Arkhimedes?) vartiopaikalla

Lomamme aikana puistossa tosiaan juhlittiin Pirates and Princesses Festivalia, joka oli ennen puistoon saapumista meille molemmille hieman kysymysmerkki. Olimme tietysti katsoneet videoita ja tiesimme että jonkinlainen paraati/kulkue sekä linnan edessä oleva "dance battle" tähän festivaaliin kuului, mutta hieman sekavalta se aluksi vaikutti. Emme maanantaina olleet ehtineet nähdä tästä festivaalista mitään sillä päivän viimeinen show on ennen paraatia.

Aamupäivällä olimme nähneet vilahduksia showsta sillä toinen puoli tulee aina Main Streetia pitkin linnan luo, joten Akun luo jonotellessamme näimme kulkueen saapuvan, mutta emme sen enempää sitä silloin ihmetelleet.

Linnalla kiertelyn jälkeen kelloon vilkaisu kuitenkin kertoi että jälleen yksi päivän festivaaleista olisi alkamassa, joten suuntasimme linnan edustelle, jossa tanssilavat olivat. Näitä Pirates and Princess -kulkueita tai show paraateja (miksi niitä nyt pitäisikään kutsua) oli neljä kertaa päivässä, joten jonkun kohdalle osui aina vähän väkisinkin.




Ensimmäisen kerran tosiaan katsoimme prinsessoiden tanssia linnan edessä olevilla tanssilavoilla. Lavoja on neljä, kaksi prinsessoille ja kaksi piraateille, ja ne ovat vastapäätä toisiaan, joten pienellä pyörimisellä pystyisi katsomaan molempien esitystä. Tai vaihtoehtoisesti esitykset voisi tosiaan katsoa useamman kerran päivässä, jolloin voi valita kumman puolta haluaa katsoa. Festivaalissahan ideana on että vieraat valitsevat kumpaan tiimiin kuluvat Team Pirates vaiko Team Princesses ja kannustavat sitten omaa tiimiään.

Festivaalin musiikki on aivan mahtava ja jää varmasti päähän soimaan. Kaikilla Festivaalissa esiintyvillä hahmoilla on myös uudet puvut, jotka on juurikin tätä festivaalia varten suunniteltu. Prinsessojen teemana ovat kukat, eli paraativaunut on koristeltu kukkasin samoin kuin prinsessojen mekot. Merirosvot taas tanssivat super värikkäissä asuissa, jotka ovat ymmärtääkseni saaneet innoituksen värityskirjoista – tai lapsista värittämässä eli paljon kirkkaita värejä ilman sen kummempaa logiikkaa.





Pirates and Princesses esitysten jälkeen suunnattiinkin sitten Fantasylandiin perinteiselle paikallemme paraatia odottamaan. Kävimme ostamassa poppareita evääksi, Susanna oli iskenyt silmänsä Tuhkimon kärryjen näköiseen popparipurkkiin, joka oli puistossa myynnissä nyt Festivaalin aikaan. Josta muistui tähän väliin pieni vinkki niille jotka ovat puistoon joskus suuntaamassa: pienissä kioskeissa joissa myydään herkkuja kuten popparia tai lettuja käy vain käteinen. Muuten maksaminen toimii hyvin korteilla, mutta aina kannattaa olla hieman käteistäkin matkassa mukana.


Pahatar lohikäärmeenä ja mahtavana yksityiskohtana rukki!





Paraati on kyllä aina ihana ja sen jaksaa katsoa uudestaan ja uudestaan. Mahtavinta on tietysti kun hahmot vilkuttelevat takaisin ja lähettävät lentosuukkoja, mutta kyllä vain sen musiikinkin takia jaksaisi katsoa. Paraati vetääkin aina tien varret täyteen ihmisiä, joten jos itse malttaa olla katsomatta niin tämä olisi varmaan parasta aikaa päivällä juosta laitteissa. Mutta meillähän moinen ei käynyt edes mielessä, sillä missään muualla ei pääse paraatia kokemaan kuin Disneylandissa. Vuoristoratoja löytyy kuitenkin ihan kotinurkiltakin.

Edelleenkin paraatista puuttui jokunen hahmo ja Anna & Elsa saapuivat taas hevoskärreyillä ilman tanssivia lumihiutaleita ja Kristoffia. Joissain kohti tuntui myös että musiikit eivät aivan synkanneet, mutta aika pieniä ongelmia onneksi eivätkä siis paraatista nauttimiseen juurikaan vaikuttaneet.


Ruokaa! Om nom nom...

Tapamme mukaisesti suuntasimme paraatin jälkeen syömään. Tällä kertaa Fantasialandista löytyvään Belle Notte -ravintolaan, joka oli viime reissulla todettu ihan hyväksi paikaksi. Lisäksi meillä oli Fast Pass -liput Peter Paniin, joten emme mihinkään mahdottoman kauaksi jaksaneet lähteä. Meillä oli todella hyvä ajoitus sillä heti paraatin jälkeen ravintolassa ei ollut juurikaan jonoa, mutta kun olimme lähdössä oli jonoa jo ulos asti.

Tänään ruuaksi jälleen menu 3, johon valitsin juustopizzan, salaatin, juoman ja hedelmäsalaatin jälkkäriksi. Pizzani oli astetta paahtuneempi, mutta ihan hyvä ja todella riittoisan kokoinen. En edes kaikkea jaksanut syödä ja hedelmäsalaatinkin nappasin laukkuun mukaan myöhemmin syötäväksi.

Koska ruokailun jälkeen meillä oli vielä hetki ennen Fast Passejen aikaa, päätimme poiketa käymään Small Worldissa. Jostain syystä koko matkamme ajan Small World oli laite, johon ei koskaan ollut kamalaa jonoa. Pahimmillaan taidettiin juuri tänään jonottaa reilu 20min.

"It's a small world after all, it's a small, small world..." Soi päässä kun kävelimme kohti Peter Pania, joka löytyy Fantasylandin toiselta laidalta. Peter Pan on aivan ihana laite, mutta en jaksa olla ihmettelemättä kuinka siihenkin on aina niin hurjan pitkät jonot. Ehdottomasti kannattaa siis suunnata fast pass -automaatille ja tulla takaisin myöhemmin niin ei kulu ihanaa puistoaikaa jonotellessa.

Lenneltyämme Lontoon ja Mikä-mikä-maan ylitse suuntasimme Disneyland hotellille. Olin jo ennen reissuamme päättänyt että haluan ehdottomasti tällä kertaa päästä maistamaan "kuuluisaa" Glow-tini drinkkiä, jota monet hehkuttavat etenkin Disneyland Pariisin tripadvisor -forumilla. Mikäpäs olisikaan sopivampi päivä drinkeille kuin vappu!

Glow-tini saa nimensä drinkin mukana tulevasta hohtavasta jääpalasta (jonka saa pitää!)



Glow-tini on tarjolla useimmissa Disneyn alueen baareista, eli hotelleilla ja Villagessa, mutta me halusimme päästä nauttimaan drinkkimme juurikin Disneyland hotellista löytyvässä Cafe Fantasiassa. Tämä ihana pianobaari löytyy tosiaan hotellin toisesta kerroksesta, Inventions ravintolaa vastapäätä, ja on avoinna kaikille.

Cafe Fantasia on hintatasoltaan sieltä kalliimmasta päästä, joten drinkeissä oli pieni tunnelmalisä. Halvimmillaan drinkki taitaa olla Santa Fe -hotellin baarissa, mutta siellä toki on aivan eri tunnelma ja matkakin on puistolta paljon pidempi. Koska me nyt olimme nauttimassa vain yhdet drinkit niin niiden suolainen hinta ei tuntunut ihan niiin pahalta – vähän se kuitenkin kirpaisi.

Onneksi oli hyvää! Vähän epäilin sillä Glow-tini on olevinaan Disneyn versio martinista, joka ei taas kuulu lainkaan suosikki drinkkeihini. Mutta todella positiivinen yllätys oli tämä, harmittaa etten napannut kuvaa listasta, jossa oli kerrottuna mitä drinkkiin oikeasti kuului. Glow-tini on siis alkoholillinen drinkki, joten vain täysi-ikäisille! Cafe Fantasiasta löytyy kuitenkin runsaasti eri vaihtoehtoja, joten löytyy myös ihania alkoholittomia drinkkejä.




Illalla ennen Illuminaattia käytiin kiertelemässä Disney Villagessa ja etenkin World of Disney -kaupassa. Hieman tuli shoppailtuakin ja otettua kuvia. Etenkin Studion puoli oli jotenkin todella ihanan näköinen tuossa laskevan auringon valossa.

Kellon lähestyessä kymmentä suuntasimme sitten takaisin puistoon, koska emme tietenkään voineet jättää Illuminaattia – siis Illuminationsia väliin tänäkään iltana. Ja kun olimme käynneet näppärästi shoppailemassa ennen ilotulituksia niin pääsimme ihan kohtuulliseen aikaan lähtemään kohti hotellia.




Pakko vielä sanoa että ehkä yksi parhaista vapuista ikinä! En panisi lainkaan pahitteeksi, jos kaikki tulevatkin vaput pääsisi viettämään Disney-puistoissa. Sää oli aivan mahtava ja ennen kaikkea se että pääsin tapaamaan Arielia! En koskaan pääse yli siitä ja sisäinen pikkutyttöni itkee ilosta vielä monta kertaa kun muistelen tätä päivää. Aivan ihanaa ja olen oikeasti niiin kiitollinen että Susanna vlogasi matkamme, joten on ihan videokuvaakin muistona.

Susannan vlogit voi käydä katsomassa hänen youtube-kanavaltaan Unelmoin.
Tämän päivän vlogin pääsee katsomaan kun klikkaat tästä!

2 kommenttia:

  1. Nyt jäi mietittymään se drinkin hinta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cafe Fantasiassa Glow-tini maksaa 19€, että auts :')
      Mutta oli onneksi tosiaan hyvän makuinen, ei ollenkaan martinin tai edes alkoholin makuinen, ja sai sentään pitää "jääpalan" muistona. Erikseen nuo valojääpalat maksavat 4€.

      Poista