keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Disneyland Paris toukokuu 2018 reissuraportti 3. päiväKolmas päivä oli meillä Walt Disney Studios Park -päivä, vaikka tietysti käytiin aamun extra magic time viettämässä Disneylandin puolella. Tällä kertaa ehdittiin ajoissa ja saatiin jopa hetki odotella ennen kuin päästiin pikakävelemään Princess Pavilijongille. Tällä kertaa tavattiin Tuhkimo, joka oli hänkin oikein ihana. Vähän ihmeteltiin kun sekä Ariel että Tuhkimo molemmat kysyivät meiltä tiesimmekö heidän nimensä ja tarinansa. Epäilimme että ehkä nykyään lapset eivät tunnista näitä klassikko prinsessoja, mutta kai me nyt sentään näytimme jo sen ikäisiltä että tunnistaisimme heidät.

Puistojen virallisen aukeamisen aikaan vaihdettiin sitten Studio-puiston puolelle. Pakollisten kuvien, vesitorni, Fantasia Mikki- sekä Partners-patsas, jälkeen suuntasimme oitis Art of Animation -rakennuksen luo, sillä sieltä löytyi Vaianan (tai Moanan kummin sen nyt haluaa sanoa) meet and greet piste. Ovia rakennukseen ei oltu vielä avattu, mutta jonoa oli jo kertynyt ovelle odottamaan, joten liityttiin jonon jatkoksi.

Kun oltiin Vaianaa moikattu niin suunnattiin hakemaan Tower of Terroriin fast passit, sillä se on jälleen yksi laite johon on helposti tunnin mittainen jono. Mutta ehdottomasti kokemisen arvoinen! Yksi omista lemppari laitteista puistoissa ja varmasti Studion laitteista ykkönen.

Olimme suunnitelleet että menemme katsomaan Mickey and the Magician -esityksen klo 12. Koska meillä oli hyvin aikaa ennen kuin pitäisi mennä jonottamaan hyvä paikkoja, suuntasimme Studion "Pikku Pariisiin" eli Ratatouillen luo. Tavallinen jono oli 50min ja fast pass -jonokin näytti aika pitkältä, me valitsimme tuttuun tapaan single rider -jonoon joka oli vain 5min. Emme varmaan jonottaneet sitäkään vaan kävelimme suunnilleen suoraan laitteeseen ja turilla pääsimme jopa saman hiiren kyytiin.

Susanna oli tehnyt meille pöytävarauksen illaksi Bistrot Chez Rémy -ravintolaan, joka löytyy Ratatouillen vierestä, joten tulipa samalla tarkastettua että tiedetään mihin illalla suunnataan.

Sitten lähdettiinkin jonottamaan Animagique teatterin luo, jotta päästäisiin hyville paikoille katosmaan ihanaa Mickey and the Magician -esitystä.


Esitys on jälleen aivan ihana ja suosittelen kyllä kaikille puistoon suuntaaville! Esitys kestää noin puolituntia ja siinä osa hahmoista puhuu englantia ja osa ranskaa. Eli toisin kuin joissakin muissa esityksissä joita puistoissa on niin tästä ei ole eri kieliversioita vaan aina esitetään tämä monikielinen versio.

Juonen ymmärtää hyvin, vaikka ei kumpaakaan kieltä kunnolla puhuisi. Pääosassa ovat tutut kohtaukset ja musiikit elokuvista ja perus ideasta saa aivan varmasti jokainen kiinni kiitos ihanien lavasteiden.

Esitystä ei saisi kuvata, mutta oli ihan pakko napata muutama kuva muistoksi. Kuvasin ilman salamaa, joten toivottavasti en häirinnyt esiintyjiä tai muuta yleisöä. Aika monella muullakin näin kameran tai kännykän vilahtavan esityksen aikana, joten eiköhän Disney ole tottunut siihen että tätä kuvauskieltoa ei kuunnella...

Esityksen päätyttyä suunnattiin sitten pikakävellen ToT:n luo sillä fast pass aikamme oli jo loppupuolella.
Kuten jo aikaisemmin sanoin Tower of Terror on ihan lemppari laitteitani Studion puolelta ja aina pitää ainakin kerran päästä se hurjastelemaan. Moni muukin laitteesta pitää ja jono on tosiaan aina aikas pitkä, joten fast passin hakeminen kannattaa, vaikka silloin ei harmittavasti pääse kunnolla ihastelemaan jonotusaluetta.

Tower of Terror on muuten Phantom Manorin tapaan laite, jossa cast memberit eivät ole vain yhtä hymyä ja alati iloisia vaan saavat ihan luvan kanssa olla hieman tympääntyneen oloisia ja hieman pelotella vieraita. Itse sain kokea tämän kun odottelimme omaa vuoroamme hissiin ja aivan yhtäkkiä olkapääni yli kurkottui cast member sanomaan "hello". Hän onnistui tekemään sen toisenkin kerran! Jestas sentään että pelästyin molemmilla kerroilla sillä en lainkaan huomannut hänen ilmestymistä selkäni taa. Eli parempi pitää alituinen valppaus jos tähän hotelliin astuu sisään. :'D

Kiertelimme hetken vielä puistoa, mutta totesimme että olimme tehneet kaiken mitä Studioiden puolella halusimme tehdä, joten lähdimme tallustelemaan pois päin. Studion sisäänkäynnin luona, Front Lotilla, huomasimme kuitenkin hahmojen kanssa liikkuvan cast memberin ja pienen jonon. Tietysti piti taas kysäistä että kukahan olisi paikalle tulossa ja kun vastaus oli Mary Poppins ja Bert niin kiskoin Susannan oitis jonoon odottamaan.


Let's have a Jolly Holiday!

Oi olen niin iloinen että pääsin tapaamaan Maijaa ja Perttua, koska lapsuuden nostalgiat! Minulla oli aina lapsena tapana katsoa Maija Poppasta kun olin kipeä ja katson sitä toisinaan vieläkin kun sairaspäivä iskee kohdalle. Pakko sanoa että kyllä nämä hahmotapaamiset ovat se kirsikka Disney-loman kakun päällä.

Susannan jutellessa Maijalle ja Pertulle sattui Aku kävelemään ohitsemme ja minua niiiin harmittaa että Susanna oli selkä kameraan päin, koska olisin halunnut nähdä hänen ilmeensä! Sanottiin sitten heipat näille ihanille ilopillereille ja lähdettiin tietenkin seuraamaan Akua.

Front Lot on Studion puolella se paikka johon saattaa aina silloin tällöin vain ilmestyä hahmoja vieraita moikkaamaan. Disneylandin puolella Discoveryland on sellainen paikka, etenkin Hyperspace mountainen takana pyörii aamupäivisin usein hahmoja, sekä Fantasylandilta löytyvä Old Mill ja Casey Jr. luona oleva "piilopaikka". Tai no ei se mikään piilopaikka ole, mutta aika syrjäinen alue Casey Jr. ajelun luona joten monet vieraat eivät sinne ihan vain sattumalta eksy.
Iltapäivästä vaihdettiin sitten takaisin Disneylandin puolelle. Ilma oli mitä ihanin ja lämpöäkin riitti niin että ohuesta neuletakista olisi melkein voinut luopua. Aurinkoinen ilma tietysti tarkoitti myös aikamoisia väkijoukkoja puistossa, joten laitteiden osalta tämäkin päivä jäi aika köyhäksi. Mutta ei se oikeastaan haitannut, kun me molemmat nautimme enemmän paraatien katselemisesta sekä hahmojen tapaamisesta.

Tänäänkin katseltiin Pirates and Princesses Festivaali linnan edustalla. Tällä kertaa oltiin prinsessoiden toisen lavan edessä, joten nähtiin Tähkäpää, Merida, Jasmin, Tiana ja Vaiana tanssimassa sekä tietysti myös Team Princesses'n johtohahmo Betty Rose. Vähän ihmettelen että miten ei tullut missään välissä käännyttyä ympäri ja katsottua merirosvojen puolta, mutta jotenkin vain prinsessat veivät nyt tässä kisassa voiton.
Tältä puolelta sai ihania kuvia kun linna näkyi kivasti tuolla taustalla

Tanssibattlen jälkeen suuntasimme hakemaan evästä ja sitten leiriydyimme jälleen Fantasylandin nurkille odottamaan paraatia. Hyvissä ajoin paraatireitille linnoittautumisessa oli se hyvä puoli että näimme aina päivän viimeisen Pirates and Princesses Festivaalin kulkevan ohitsemme. Ensin merirosvot kulkivat vilkutellen ohitsemme linnalle päin ja sitten prinsessat lipuivat ohitsemme palatessaan linnalta.

Tällä kertaa käytiin muuten hakemassa evääksi churroja Fuente Del Orosta, joka on tällä hetkellä ainoa paikka josta Disneylandin sisällä saa churroja. Ne tosin ovat tuollaisia perinteisiä hevosenkengän muotoisia eivätkä sellaisia pitkiä joita muiden maiden Disney-puistoissa myydään. Harmitus sinänsä, mutta ihan hyviä ovat nämäkin vaikka eivät Mikin muotoisia olekaan.

Disney Villagesta löytyy myös koju jossa myydään churroja. Nekään eivät ihan metrin mittaisia ole, mutta isompi kuin nämä ja suoria. Itse en maistanut, mutta Susanna osti niitä joku ilta ja taisi todeta vielä hieman paremmiksi kuin nämä puistosta saatavat.

Paraatin katsottuamme lähdimme kävelemään oitis kohti Main Streetia, sillä meillä tosiaan oli pöytävaraus Studion puolelle kuudeksi. Tarkoituksenamme oli ehtiä Main Streetin yli puiston portille ennen kuin paraati tukkisi reitin, mutta pikakävelystämme huolimatta paraati oli meitä nopeampi ja pysähdyimme sitten katsomaan paraatin uudestaan. Voi harmi! ;)


Fiilisteltiin siis paraati toistamiseen ja vilkuteltiin hahmoille. Saatiin myös aiheutettua hämmennystä sillä Peter Panin kanssa yläilmoissa vilkuttelevat Kadonneet pojat huomasivat meidät ja etenkin tämä Peterin takana seisova poika oli ihan ihmeissään, että mitä me teimme Main Streetillä kun olimme juuri olleet Fantasylandissa. Muutama muukin hahmo näytti tunnistavan meidät ja saatiin extra innokkaita vilkutuksia.

Kun paraati sitten toisen kerran lipui kokonaan ohitsemme, pääsimme ylittämään Main Streetin ja suuntaamaan kohti päivän ruokapaikkaa eli Rémyn ravintolaa!

Onneksi oli pöytävaraus odottamassa sillä jonoa oli tännekin. En tiedä pääsikö ravintolaan enää edes ilman varausta sillä Studio-puisto sulkeutui seitsemältä, joten ravintolaan tuskin kaivattiin enää suurta määrää vieraita. Mene ja tiedä, mutta suosittelen silti pöytävarausten tekemistä, jos mielii syödä jossakin suositummassa ravintolassa.

Ravintola on tietenkin teemaltaan kuin Rémyn ravintola joka nähdään elokuvan loppupuolella. Oli hauska bongailla erilaisia yksityiskohtia, kuten katon valot jotka ovat kuin jouluvalot tai viinipullojen korkeista tehdyt tuolit. Teemoitus oli siis varsin onnistunut ja ainakin näin hiljasempana aikana ravintolan ilmapiiri tuntui todella mukavalta. Tila tosin on aika valtava, että en tiedä millainen hälinä ravintolassa on silloin kun se on täynnä.
Tänään oli ruuaksi Rémyn Menuu johon valitsin alkupalaksi salaatin ja pääruuaksi turskaa perunamuussin ja ratatouillen kera. Menuun ei kuulu juomat, joten lisäksi tilasimme pullon vettä ja minä tilasin itselleni lasillisen valkoviiniä ruuan kaveriksi. Lisäksi vuosipasseihimme kuuluu mahtavana etuna ilmainen "coctaili" näissä sit-down ravintoloissa, joten saatiin sitten tuollaiset värikkäät alkudrinksut.

Ruoka oli ihan hyvää, parempaa ainakin kuin pikaruoka jota oli jo tullut muutama päivä mussutettua. Tuo alkupala salaati oli oikein raikas ja hyvän makuinen, joten siitä paljon plussaa. Pääruoka oli ihan hyvä mutta kala oli aika mauton ja hieman kuiva, joten pakko sanoa että odotin hieman parempaa.

Jälkiruokaa ei tähän menuhun kuulunut, mutta toisaalta ihan hyvä koska kumpikaan meistä ei olisi jaksanut enää mitää jälkiruokaa syödäkään. Annokset olivat siis ihan reilun kokoiset, joten nälkä lähtee varmasti.
Ruokailun jälkeen päätettiin jatkaa iltaa taas Disney Villagessa ja tänään käytiin kaikki Villagen kaupat läpi. Aloitimme tietenkin ihan toisesta laidasta löytyvästä Lego Storesta ja kävelimme sieltä kauppojen läpi takaisin puistoja päin.

Kaupat olivat täynnä kaikkea ihanaa, mutta onneksi aika harva asia huusi "Osta minut!!" joten aika maltillisilla shoppailuilla selvittiin. Lego Storessa piti tietysti käydä hieman kuolaamassa Disney linnaa, mutta ihan vielä ei budjetti veny 350€ arvoiseen legopakettiin. Yritin myös silmäillä jos kaupassa olisi tällä kertaa ollut myynnissä lego Wall-E, mutta eipä ollut. Pitää vain pitää silmät auki ja toivoa että joku kohtuu hintainen osuu joskus eBayssa kohdalle.

Disney Fashion -putiikista löytyy vaikka kuinka ihania vaatteita, mutta hintaakin niillä on. Jos kuitenkin kaipaa hieman erilaista Disney muotia niin tämä on ehdottomasti kauppa johon kannattaa poiketa. Ja tosiaan puistokuvissani näkyvät uudet Minni-korvani ostin täältä ja ainakin tällä hetkellä kyseinen puoti on ainoa, jossa näitä "swap your bow" -koriva ja rusetteja myydään.

Yksi oma suosikki kauppani Disney Villagessa on Disney Gallery, jossa on myytävänä figuureja ja taidetta. Täältä tulikin ostettua yksi aivan ihana juttu, mutta esittelen sen sitten kun teen ostoksistani postauksen – jos se vain on ehtinyt tulla siihen mennessä. Se piti nimittäin erikseen tilata kaupan seinustalta löytyvällä "on demand" -koneelta ja nyt odottelen että posti sen minulle tuo.

Ja ei, se ei valitettavasti ollut tuo linnan pienoismalli vaikka kyllä tuonkin mielelläni itselleni ottaisin.
Shoppailujen jälkeen sitten taas takaisin Disneylandin puolelle. Koska meillä oli vielä aikaa ennen kuin piti mennä etsimään linnan edestä paikat ilotulitusten katsomiseen, kävimme hurjastelemassa Pirates of the Caribbeanin kyydissä – ensimmäisen kerran tällä reissulla.

Meillä oli illalle pieni missio, jonka takia päätimme jäädä Adventurelandin nurkille katsomaan Illuminationsia. Saatiin todella hyvät paikat linnan nurkalta, edessämme taisi olla yhdet lastenvaunut ja ihan vain muutama ihminen.

Vaikka päivä oli ollut todella lämmin niin illaksi oli viilentynyt, joten kyllä tuli takkikin ihan tarpeeseen. Ehkä olisin sen laukusta löytyvän huivinkin kanssa pärjännyt, mutta puistossa tuulee jonkin verran ja takki pitää tietysti paremmin tuulta. Että vinkkinä taas; vaikka päivällä olisi kuinka lämmin, illalla on kylmä.


Katsottiin Illuminations ihan loppuun saakka ja sen jälkeen lähdettiin hitaasti valumaan muiden vieraiden mukana kohti Main Streetiä. Tarkoituksella hidasteltiin ja taidettiin poiketa kaupoissakin hieman pyörimään vielä illan päätteksi.

Missiomme oli nimittäin saada "Empty Main Street" -kuvat, joita etenkin Instagramissa jonkin verran näkee. Tarkoituksena on siis odottaa niin kauan että suurin osa vieraista on poistunut puistosta ja Main Street on lähes tyhjä. Emme toki halunneet olla ne ärsyttävät viimeiset vieraat, joita joudutaan jo komentamaan pois - emmekä olleetkaan, mutta jonkin aikaa saa kyllä hidastella, jotta tie olisi jotakuinkin tyhjä. Mutta onnistuttiin!

Oma kamerani ei ihan kauheasti tykkää kuvata hämärässä, mutta sainpahan jonkin näköisen muiston ja merkittyä jälleen yhden Disney-puisto must-do jutun tehdyksi. :)


Empty Main Street

4 kommenttia:

 1. Näitä on kyllä ihana lukea näitä sinun puistoraportteja! Ihania päiviä tuntuu olleen kaikki kolme. Ja voooooiii miten ihana tuo Chez Remy -ravintola on! Sisustukseltaan ainakin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että jaksat lukea! Välillä tuntuu että tulee jaariteltua turhia, mutta kun kaikista puistojen yksityiskohdista voisi puhua vaikka monta päivää. :')

   Ja tuo Remyn ravintola oli kyllä aivan ihana! <3 Etenkin juuri sisustus ja teemoitus oli niin ajatuksella tehty, että olisi tehnyt mieli lähteä vaeltelemaan ympäri ravintolaa ja tutkia kaikkia yksityiskohtia.

   Poista
 2. Ihanaa kun olet ottanut näitä kuvia mukavan määrän. Mutta kyllä minä luen koko rimpsun alusta loppuun asti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että jaksoit lukea Minttu! Ja hihii kuvia tuli kyllä räpsittyä aikas paljon reissun aikana. Lopullinen kuvasaldoni matkasta oli hieman yli 3000 kuvaa :')

   Poista