keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Solo: A Star Wars Story

Viikko ehti hujahtaa ohitse tämän postauksen kirjoittamista miettiessä. En ole oikein kummoinenkaan elokuva-arvostelija, enkä osaa ensimmäisellä katselukerralla syventyä elokuvaan kriitikon silmin. Mutta jotain olisi silti aina hauska höpötellä uusimmista elokuvista, joten kirjoittelen tälläkin kertaa enemmän tällaisen fiilistely postauksen.

Teksti sisältää kuitenkin jonkin verran juonenpaljastuksia! Joten jos on "Solo: A Star Wars Story" vielä näkemättä ja haluat välttää kaikki spoilerit, niin jätä tämän postauksen lukeminen toiseen kertaan.
Kävin siis katsomassa tämän Star Wars saagan viimeisimmän tulokkaan viime viikon keskiviikkona, kun se tuli täällä ensi-iltaan. Onnistuin nappaamaan yllättävän hyvät paikat, vaikka varasin liput näytökseen vain muutama päivä ennen ensi-iltaa. Kertookohan tämä nyt jotakin siitä että nämä Star Wars Story -leffat eivät kerää paikalle ihan samanlaista fanikuntaa kuin varsinaiset Star Wars -elokuvat.

Itselläni ei ollut mitään suuria ennakko-odotuksia Sololle, mitä nyt olin muutaman ylistävän kommentin lukenut twitteristä, joten avoimin mielin istuin leffateatterin penkkiin. Muistin jostain arvostelusta lukeneeni että Solo oli perinteinen lännenelokuva avaruudessa ja sellainen se vähän olikin.

Mielestäni elokuva oli ihan katsottava, voisin katsoa uudestaankin, mutta ei se minusta mitenkään sykähdyttävä ollut. Juoni oli ennalta-arvattava ja vaikka menevässä avaruusseikkailussa ei sinänsä ollut mitään vikaa niin olisin kaivannut jotakin uutta. Etenkin Han Solon ja Qi'ran kädenlämmin suhde tuntui minusta aivan turhalta ja tarpeettomalta, en missään kohtaa juonta ymmärtänyt miksi se oli pitänyt änkeä osaksi elokuvaa.

En ole hard core fani enkä ole elokuvien lisäksi perehtynyt universumiin muuten kuin lukemalla muutaman sarjakuvan, joten en tiedä miten paljon tästä juonesta tuli aikaisemmista Lucasin teoksista ja kuinka paljon Kasdanit ovat saaneet soveltaa omasta mielikuvituksesta. Mutta minusta alkuperäisten Star Wars -elokuvien Han Solo on hahmo, jonka eteenpäin vievä voima voisi olla jokin muu kuin nuoruuden rakkaus.
Elokuvan parhautta oli minusta aivan ehdottomasti Landonin kanssa matkustanut feministi droidi L3, joka nousi suosikki hahmokseni koko elokuvan hahmokaartista ja varasti huomion kaikissa kohtauksissa joissa vain pääsi ääneen.

Oli myös mahtavaa päästä näkemään legendaarisen Milleunnium Falconin tarina ja miten siitä tuli yksi universumin parhaista aluksista. Toki myös Hanin ja Chewien ystävyyden alku oli lämmittävää nähdä ja tori pointsit kotiin Joonas Suotamon näyttelijäntyöstä.

Ja vaikka en nyt ehkä ihan yhtyisi elokuvaa ylistäneiden joukkoon, niin en sitä halua lytätäkään. Kun elokuvaan asennoituu 2000-luvun avaruus länkkärinä niin se on varsin mukiin menevä tapaus. Eikä edes häirinnyt että Han Solon roolissa ei nähty Harrison Fordia sillä Alden Ehrenreich'kin suoriutuu roolista mallikkaasti. (Itseäni häiritsi ehkäpä enemmän Voiman ja valosapelien puuttuminen, mutta eivät ne toisaalta olisi tähän tarinaan oikein sopineetkaan.)
Mitä mieltä te muut olette? Oliko tämä taas sitä aitoa ja alkuperäistä Star Wars fiilistä vai vaan ihan kiva elokuva muiden joukossa? Ja jos et ole vielä käynyt katsomassa niin ajattelitko mennä? :)


Ja ihan sivuhuomautuksena haluan vielä lisätä, kun vähän asiaan liittyy:
Helsingissä järjestetään syyskuussa Star Wars A New Hope kinokonsertti. Konsertti pidetään Hartwall Areenalla 8.9.2018 ja liput ovat jo myynnissä. Jos siis olet Star Wars -fani niin tässä elämys jonka haluat ehkä kokea!

( kuvat: imdb )


2 kommenttia:

 1. Voi voi voi, minulle Solo oli aikamoinen pettymys Star Wars -elokuvien joukossa. Olisin halunnut kovasti tykätä siitä, mutta niin ei valitettavasti käynyt. :( Jos päähenkilö olisi ollut joku eri kuin Han Solo, olisin saattanutkin tykätä elokuvasta ihan eri tavalla. Minulle Harrison Ford on se ainoa oikea Han Solo, enkä päässyt tästä asiasta mitenkään yli.

  Luin jostakin, että Alden Enrenreich olisi paljastanut allekirjoittaneensa kolmen elokuvan sopimuksen Disneyn kanssa, eli että Sololle olisi tulossa vielä kaksi jatko-osaa. Saa nähdä, miten jatko-osasuunnitelmien käy, kun elokuva näyttää jäävän tappiolle. Itse en jatkoa kyllä kaipaisi. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että Solo oli pettymys. :( Eihän se toki mitään Star Wars -elokuvien parhaimmistoa ollut, mutta ihan viihdyttävä minun silmiini (muutamaa kompastuskiveä lukuun ottamatta). Toisaalta ymmärrän hyvin että jonkun muun kuin Harrison Fordin näkeminen Han Solon roolissa on aika iso kynnys ylitettäväksi. Leffaseuralaiseni harmitteli nimittäin elokuvan jälkeen ihan samaa :'D

   Ja voi apua! Toivon todella että Disney laittaa jäitä hattuun ja tajuaa että kukaan ei kaipaa enempää tämän elokuvan hahmokaartin seikkailuja. Yksi elokuva Han Solon nuoruudesta tälla tavalla "origin" tyylillä vielä meni, mutta en minäkään nyt tämän enempää kaipaisi. Vaikka elokuva loppuikin sellaiseen "to be continued" -tyyliin, että sille olisi helppo kirjoittaa jatkoa niin minua ei ainakaan jäänyt kiinnostamaan millainen se jatko olisi. :'D

   Poista