torstai 24. toukokuuta 2018

Disneyland Paris toukokuu 2018 reissuraportti 5. päivä

Viimeisen päivän reissuraportti on täällä! Ja olimme matkalla tosiaan toukokuun alussa, joten viimeinen päivämme puistossa oli toukokuun 4. eli May the 4th eliii Star Wars päivä! Tätä ei oltu mitenkään suunniteltu kun matkaa varattiin vaan oli ihana yllätys kun tajuttiin että puistossakin juhlittaisin Star Wars -päivää!




Aamu aloitettiin jo perinteeksi muodostuneesti olemalla puistossa rope dropin aikaan. Vähän epäilimme ehdimmekö ajoissa, sillä tällä kertaa piti raahata matkalaukut mukana ja käydä viemässä ne säilytykseen. Onneksi näin aikasin aamulla ei ollut jonoja turvatarkastukseen tai säilytykseen, joten selvittiin niistä todella nopeasti.

Ensimmäisenä tietysti suunnattiin taas moikkaamaan prinsessoja ja pidettiin sormet ristissä että ei taas nähtäisi Tuhkimoa. Sen verran oli onnea matkassa että jonoa vahtinut cast member kysyi olimmeko käyneet pavilijongissa aikaisemmin ja kenet olimme jo tavanneet. Ja onneksi Susanna sanoi että olimme nähneet Tuhkimon jo kahdesti, koska oman tapaamisemme jälkeen jäimme hieman salakuuntelemaan ja kuulimme että aamun toinen prinsessa oli taas Tuhkimo.

Kaunis kiitos siis sille cast memberille, joka ohjasi meidät tapaamaan Lumikkia! Oltiin viikon alussa vitsailtu että Lumikki olisi se viimeinen vaihtoehto (koska tavattiin hänet viime reissulla), mutta nyt tuntui ihan lottovoitolta että tavattiin joku muu kuin Tuhkimo.





Käytiin tietysti aamulla myös ajelemassa Buzz vielä kertaalleen ja Hypesspace muutamaan kertaan Star Wars -päivän kunniaksi. Puistossa oli tosiaan hieman erikoisohjelmaa päivän kunniaksi, Discoveryland teatterissa näytettiin pieni teaser uudesta Solo A Star Wars Story -elokuvasta ja R2-D2 sekä Chewbacca olivat tapaamassa vieraita.

Me emme näihin jääneet jonottamaan kun ei kummatkaan niin kovia Star Wars -faneja olla että olisi haluttu viimeisiä tunteja viettää jonoissa. Ainoa harmitus on että tuolta Discoveryn teatterista olisi saanut hienon Star Wars Day buttonin, mutta asiasta oli huonosti informoitu, joten jäi nyt sellainen saamatta. Onneksi ostin päivän kunniaksi julkaistun pinssin, joten jäi sitten kuitenkin kiva muisto myös tästä päivästä.

Pyörimme lähes koko aamun Discoverylandissa ja kierroksellamme törmäsimme Hyperspace Mountainin taakse ilmestyneihin hahmoihin. Pääsimme tapaamaan Minniä, mutta muiden luokse emme viitsineet ryysätä. Näissä randomeissa hahmotapaamisissa (joita ei siis ilmoiteta missään etukäteen) on tapana että ihmiset muodostavat rykelmän hahmon luo ja hahmo saa sitten itse päättää kenen kanssa haluaa jutella / ottaa kuvan. Joskus siis odottaminen saattaa venyä pitkäksikin, kun selkeitä vuoroja ei ole – ja voitte kuvitella että pienet lapset vain juoksevat hahmon luo sopivan tilaisuuden tullen, joten me aavistuksen vanhemmat fanit jäämme yleensä hieman varjoon.


Aamupäivälle meillä oli missio ja se liittyi Tuhkimon ravintolan pihaan, josta nämä kuvat ovat 


Tiesimme että Pirates and Princesses Festivaalin prinsessat kulkisivat omaa lavashowtaan varten Royal Castle Stagelle lavan takaa eivätkä paraatin mukana. Aamupäivän missiomme oli siis päästä vilkuttamaan ohi käveleville prinsessoille heidän suunnatessaan lavalle.

Lähes kaikki hahmot kulkevat tätä reittiä mennessään linnan lavalle, joten vaikka Pirates and Princesess Festival on loppumaisillaan kannattaa tämä Tuhkimon ravintolan piha pitää mielessä. Aivan mahtava paikka saada vilkutuksia hahmoilta! Jasmin etenkin antoi meille paljon huomiota kun huomasi Susannan korvien rusetin, joka oli teemaltaan kuin lentävä matto.

Hahmot tykkäävät kun vierailla on jotakin heihin liittyvää ja siitä saa aina hyvin juttua. Joten jos haluaa kokea hahmotapaamisen, mutta ei tiedä mistä puhua niin hahmon pinssi tai teemainen rusetti on mahtava keskustelun avaus.







Vilkuteltuamme prinsessoille kävelimme linnan läpi ja suuntasimme varaamaan hyvät paikat linnan edessä olevaa showta varten. Tällä kertaa olimme "ulkoringissä", josta näkee aika huonosti varsinaisen esityksen, mutta sellainen mahtavuus tässä oli että Ariel oli aivan edessämme! Ja hän oli tiestysti syy miksi tällä kertaa jäimme kauemmaksi seisomaan.

Jammailimme sitten viimeisen kerran prinsessojen kanssa - tai lähinnä Arieln kanssa sillä hän oli tietysti koko ajan edessämme, kun ei pyrstönsä kanssa päässyt muiden prinsessojen mukaan lavalle.




Pohdimme hetken mitä haluaisimme vielä puistossa tehdä ja yhdessä tuumin päätimme että haluamme katsoa vielä mahdollisimman monta esitystä, joten suuntasimme jälleen Royal Castle Stagen luo ja valloitimme paikat eturivistä.




Katselimme vielä viimeisen kerran Pirates and Princesses Festivaalin. Tällä kertaa näimme jälleen merirosvojen lavashown, mutta tietysti prinsessat lipuivat paluumatkallaan vielä kerran ohitsemme, joten pääsimme vielä vilkuttamaan heillekin.





Ehdittiin myös vielä katsoa "Happy Anniversary" shown ennen kuin piti alkaa vilkuilla kelloa. Katsottuamme esitykset totesimme että olisi ehkä aika käydä tekemässä vielä viime hetken shoppailut, itse nimittäin himoitsin vielä muutamaa Star Wars -juttua.

Shoppailujen jälkeen meillä oli vielä hetki aikaa ennen kuin pitäisi lähteä hakemaan matkalaukkuja suunnata lentokenttäbussin kyytiin. Istuskelimme penkillä toisella Main Streetin sisäkäytävällä ja mietimme mitä vielä ehtisimme tekemään kun kello alkoi pahaenteisesti tikittämään kohti lähdön hetkeä.




Huomasimme kuitenkin että yksi päivän Princess Promenade oli juuri alkamassa, joten totesimme että sen ehdimme vielä katsoa ja suuntasimme linnan edustalle vielä viimeisen kerran. Princess Promenade on osa Pirates and Princesses Festivaalia ja siinä esiintyvät Disney Channelilta tutut prinsessat Sofia ja Elena.

Promenaden aikana soivat molempien ohjelmien tunnusmusiikit, hieman muokattuina, ja jestas sentään ne jäivät päähän soimaan! Edelleen vielä viikkoja reissun jälkeen tulee välillä jammailtua Sofia the Firstin tunnaria, joka on yllättävän hyvä jammailu biisi.




Sitten olikin aika suunnata Disneyland Hotellin edustalla olevalle bussipysäkille, josta Magical Shuttle tuli meidät hakemaan ja kyyditti lentokentälle. Kotimatka sujui aika näppärästi torkkuessa ja matkapäiväkirjaa kirjoitellessa. Viimeisen päivän matkapäiväkirjani on 12 sivua pitkä, kun muina päivinä olin kirjoittanut sellaiset 3 - 4 sivua.




Sellainen oli reissumme tällä kertaa. Kiitos kaikille jotka olette jaksaneet lukea näitä metriraporttejani tai edes katsoneet kuvat.

Oli aivan ihana matka taas kerran ja en vain koskaan kyllästy Pariisin ihaniin Disneypuistoihin. En toki ole vielä päässyt muita puistoja kokemaan, joten ei ole vaikea sanoa että se on tällä hetkellä lemppari puistoni. Toivottavasti tulevaisuudessa on hieman vertailukohtaa muistakin puistoista. ;)

6 kommenttia:

  1. Metriraportit on aina paikallaan kun Disneylandista on kyse! Näitä on ihana lukea! Hieman kauhistelin tuossa teidän prinsessa tapaamisessa, että jotkut eivät tiedä Arielin tai Tuhkimon tarinaa?! SIIS MITÄ?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii Disneylandista ei oikein muuta voikaan kirjoittaa kun metriraportteja :'D Ihanaa että pidit näiden lukemisesta!
      Ja jep! Mekin ihmettelimme silmät suurina että miten joku ei heitä tunnistaisi! Järkyttävä ajatus, mutta ehkä nykylapset ovat niin Frozenin perään että vanhemmat prinsessat ovat jääneet hieman varjoon. Mutta luulisi että me olimme sentään jo sen ikäisiä, että ei olisi tarvinnut edes epäillä että tunnistammeko heitä :'D

      Poista
  2. Kuinka monta laitetta tuolla on? Kävittekö kaikissa niistä? Ei tarvi antaa tarkkaa vastausta. Mie vaan mietin, että jos joskus sinne pääsen niin uskaaltako mihinkään mennä tai missä pitäisi käydä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puiston karttaan on merkitty että Disneylandin puolelta löytyy 44 "laitetta" ja Studion puolelta 18. Osa laitteista on leikkipaikkoja tai esitys-/tapaamispaikkoja eikä varsinaisia huvipuistolaitteita, joten siksi nuo lainausmerkit.

      Tällä reissulla käytiin itseasiassa aika harvassa laitteessa, lähinnä lemppareihin tuli jonoteltua. Viime reissulla kävimme kuitenkin lähes kaikissa ja tällä kertaa taidettiin käydä sitten ne muutamat, jotka viimeksi jäi Disneylandin puolelta käymättä. Studion puolelta on vielä jokunen laite käymättä, mutta ne ovat olleet sitten sellaisia että eivät ole kiinnostaneet.

      Laitteita löytyy ihan laidasta laitaan, joten varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Itse suosittelen ehdottomasti ainakin Disneylandin puolelta Buzz Lightyear -laitetta, Le Pays des Contes de Fées ajelua (veneen kyydissä miniatyyri maailmojen ohi), Pirates of Caribbean seikkailua sekä Peter Panin dark ridea! Studion puolelta taas omia lemppareita ovat Tower of Terror sekä Crush's Coaster, mutta myös Ratatouille on kokemisen arvoinen. :)

      Poista
  3. Olipa kiva viimein ehtiä lukemaan matkaraporttisi! On aina hauskaa lukea noista teidän hahmotapaamisistanne, kun en itse jotenkin vaan oikein koskaan käy niissä, joten on hauska kuulla erilaisista kokemuksista. :) On parasta, että Disney-puistoissa on niin paljon eri juttuja tehtäväksi, niin jokaisen matka on aina erilainen. :)

    Nuo prinsessojen asut ovat kyllä aivan ihania! Toivottavasti niitä nähdään vielä vaikka jonkin toisen tapahtuman aikaan. Jotenkin se on kyllä hassua, että puistossa on tosiaan ilmeisesti vielä syksyyn asti käynnissä 25-vuotisjuhlinnat. Mielenkiinnolla kyllä odotan, tuleeko puistoon 25-vuotisjuhlien jälkeen jotain uutta ja jännää ohjelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että jaksoit lukea! Tuntuu että välillä jaarittelen ihan kamalasti, mutta toisaalta on kiva jakaa kaikki pikkujututkin. Hahmotapaamiset etenkin ovat sellaisia hauskoja juttuja, joita ei muualla kuin Disney-puistoissa koe, joten niistä on aina kiva höpistä. :D On tosiaan mahtavaa että puistoista löytyy niin paljon erilaisia juttuja ja kokemuksia, että jokainen matka on uusi seikkailu.

      Disneyland Pariisi kertoi twitterissä, että Pirates and Princesses Festivaali nähdään myös ensi vuonna, joten silloin ainakin päästään taas noita pukuja ihailemaan! Mutta minäkin mielenkiinnolla odotan mitä uutta puistoihin on luvassa nyt kun 25-vuotisjuhlallisuudet on melkein juhlittu. Ainakin Star Wars teemainen Season of Force oli ilmeisesti myös tekemässä paluun puistojen ohjelmistoon...

      Poista